Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Búra alatt 1. évad 12. rész - Under the Dome

2013.09.11. 14:24 Csabi87

Huh, már megint sikerült 40 percre úgy a székbe szögezni, hogy amikor elhangzott az utolsó mondat és elvették a képet, akkor csak annyit tudtam mondani, hogy az anyátok picsáját - nem a tietekét, a készítőkét. Szép volt, jó volt szokás szerint, de ami nagyon elszomorít, hogy az első évadból már csak egyetlen epizód van hátra, utána jön egy nagy pihenő. A fenébe.

A tovább mögött spoileres írás következik.

underthedome-1-12-1.jpg

Talán kezdjük megint azzal, hogy legutóbb ott tettük le a lantot, hogy Barbie menekülőre fogta a dolgot, Big Jim pedig jó formán hajtó vadászatot rendelt el ellene és rákent minden szar halmazállapotú dolgot és mintegy megszületett a jaj de nagy főgonoszunk.

A főgonosz, aki igazán kitett magáért, hiszen most már egyértelmű, hogy Chester's Mill diktátorává lépett elő, aki nyilván szokásához híven keveri a lapokat és a legkisebb mértékben sem szeretné, hogy a Búra összeomoljon és a városka szabad legyen.

Jó példa erre Dodee legyilkolása, hideg vérrel, ahogy azt egy főgecitől elvárjuk. Persze sok választása nem volt, hiszen, mint kiderült Sam bácsi mindent tud és pontosan tisztában vannak Rennie huncutságaival, legalábbis a pap bácsi meggyilkolásáról tudnak. Big Jim kétségtelenül elindult a lejtőn, amit ő egyelőre emelkedőnek gondol.

underthedome-1-12-2.png

Az egyik legnagyobb félelmem viszont az, hogy a következő epizódban a főrohadéknak búcsút inthetünk. Lehet tévedek, de nem igen tudok elképzelni mást, mert az, hogy elmenekül elég botrányos megoldás lenne. Remélem tévedek, hiszen az írói stáb vélhetően kreatív, de a második évad Big Jim nélkül nem volna az igazi - igaz a TWD esetében is ezt hittük, amikor Shane kiesett.

Az pedig, hogy Jimmel Junior végez, vagy legalábbis hathatósan segít apucika eltakarításában az elég valószínűnek tűnik.

A minibúra pedig beindult, ha tippelnem kellene nem mérges, hanem a pompás király megszületésére készül, legalábbis a végén pont így tűnt és az is lehet, hogy Barbie valami csodával határos módon ússza meg a kivégzést - igaz bízom benne, hogy nem a jóságos tündérek mentik meg.

underthedome-1-12-3.jpg

A heti rész pedig ezenkívül nem is igazán szólt semmiről, de ez így volt jó. Nyilván még hozzátehetjük, hogy Big Jim végezni akar Juliával, hogy Linda serifflány olyan vak, hogy az orráig sem lát és egyszerűen baromi idegesítő a színész, na meg Jimre visszaugorva a minibúrát is szeretné megszerezni.

1 rész és vége az első évadnak, a TV2-n pedig pont ma kezdődnek meg a kalandok. Arra kíváncsi vagyok milyen lett a szinkron - az előzetesből leszűrve úgy sem fog tetszeni, de amit lehet, hogy csekkolom. Aki meg véletlen kattintott a posztban és idáig eljutott és fingja sincs milyen sorozatról van szó tegyen vele egy próbát este. Megéri, szerintem a nyár egyik legjobb darabja.

Címkék: sorozat under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr475507402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása