Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Green Monster (2009)

Egy jó példa a fosra

2013.09.06. 18:15 Csabi87

greenmonster.jpgÉn kis hülye gyerek már megint elkövettem azt a hibát, hogy trailer és mindenféle előzetes infó nélkül estem neki egy filmnek. Persze miért ne tettem volna, egy olyan produkció, amely a The Green Monster címet viseli (A zöld szörny), már bizakodásra adhat okot, főleg akkor, ha az ember fia/lánya szereti a szörnyes horrort. Én szeretem, de sajnos úgy jártam, mint múltkor Jason13 a Vadkannal (vagy tán még rosszabbul), mert ebben a filmben hagyományos értelemben véve egy nyamvadt szörny sincs.

Hogy miről is van szó? Nekem már eleve egy picit zavarós volt az egész, bár a független filmek esetében ez talán nem is olyan meglepő.

Adott egy férfi és egy nő, akik elég lepukkant külsővel rendelkeznek és talán azt is mondhatnánk, hogy undorítóak, mindezek ellenére azonban egy kis vegyes bolt tulajdonosai egy hasonlóan lepusztultnak kinéző városkában, negyedben. Már-már azt is gondolhatnánk, hogy ők a szörnyek, de nem, kurvára nem, legalábbis az én olvasatomban a cím nem teljesen rájuk próbál megutalni.

Hőseink "szörnyességét" egy beteg hobbijuk is tovább fokozza: szeretnek elrabolni, megölni, majd feldarabolni fiatal lányokat, emberkéket, akiket aztán megesznek és el is adnak, mert valamiből meg kell élni.

Ebben meg ugyan mi a rossz? Hiszen nem hangzik ez rosszul, na de kérem a megvalósítás unalmas, ócska, szar és higgyétek el tudnám még fokozni, de inkább a tovább mögött folytatom.

greenmonster-1.jpgPicit nehéz bármit is írnom, mert annyira jellegtelen és unalmasan vezetett történettel van dolgunk, hogy tényleg az előbb említett három jelzővel szinte le is lehetne zárni a posztot, de azért nem teszem, viszont ha már a borzalmas dolgokkal kezdtem akkor azokkal is mennék tovább.

A történet unalmas - ez ugye már pipa. Azért is fura ez, mert egy 80 perces filmről beszélhetünk, ami igazából nem lenne hosszú, én mégis az örökké valóságnak éreztem, ami nagy baj, hiszen vannak két, két és fél órás filmek, amelyekkel csak úgy repül az idő.

Megemlíthetem a szereplőket is, akik borzalmasak. Az áldozatokkal nem igazán lehet együtt érezni, gonoszaink, pedig annyira ellenszenvesek, hogy őrület, az őket életre keltő Edward X. Young (Mr. Hush, Sea of Dust) és Colleen Cohan (Mr. Hush, Sea of Dust) annyira bénák, hogy helyettük még én is elnézést kérnék.

Tudjátok egy független horror is lehet jó, a nem túl profi színészek és az alacsony költségvetés ellenére is, sajnos a The Green Monster nem ilyen.

Az egyetlen említésre méltó dolog, hogy a véres jelenetek tényleg véresek, sőt egy-két elég undorító (ezúttal persze jó értelemben) pillanat is befért, de ezek kedvéért nagy baromság lenne megnézni ezt a filmet, szóval inkább kerüljétek is el.

Ami a pontokat illeti azért 2 jár a The Green Monster-nek, de csak az áldott jó szívem miatt.

 

Címkék: 2009 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr564673910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása