Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Búra alatt 1. évad 11. rész - Under the Dome

2013.09.05. 10:01 Csabi87

Kicsit szomorú vagyok, hiszen egyre inkább csak közeleg a Búra vége, legalábbis erre az évre, az események pedig egyre jobban kuszálódnak - persze nyilván egy jó pofa cliffhangerrel leszünk magunkra hagyva, mert ez nem is lehetne másként.

A tovább mögött a Speak of the Devil című epizódot vesézzük ki, spoileresen.

underdome-1-11-1.jpg
Most is sok minden történt. Talán érdemes ott kezdeni, hogy a Búra begorombult és majdnem pusztító vihart lökött a városra. Hogy ez azért történt, meg Junior ott hagyta a többieket, vagy azért mert Julia élete veszélybe került jó kérdés. Én inkább az utóbbira gondolok.

Barbie azonban ismét megmentett egy életet, igaz emiatt úgy tűnik most senki nem fog neki érdemrendet adni, hiszen hajtóvadászat indult borotválatlan hősünkkel szemben. Az epizód címe ugye az Ördög beszéde volt és az elején azt hittem, hogy majd Maxine lehet ez a karakter, de hova is gondoltam, naná, hogy Big Jimről van szó, aki most is ügyesen keverte a lapokat és a szart és jó úton halad afelé, hogy király legyen... megkoronázzák. Talán ő a már régóta emlegetett Pompás Király. Igaz most Barbie-t próbálták ebbe a szerepbe beállítani, de inkább az idősebb Rennie-ről lehet szó. Legalábbis a lepke is egy hatalmas átalakuláson megy át, amíg lepke lesz, Big Jim pedig hasonlón ment keresztül és vált gonosszá. Ahogy pedig a helyzet áll a városlakók hamarosan "megkoronázzák", hiszen vezeti és "védi" őket.

underdome-1-11-3.jpg

A végén persze kiderült, hogy valószínűleg Big Jimnek halnia kell, ráadásul a négy fiatal keze által. Kicsit olyan Julius Caesaros lehet az egész, nekem egyelőre úgy tűnik, hiszen a feltételezett jövőbeni elkövetők között "Te is fiam, Junior!" is ott lesz a Búra szerint. Persze remélem  ezt nagyon elhúzzák és Mr. Rennie a következő évadban is megmarad nekünk, mert nélküle aztán elég sivár lenne a sorozat.

underdome-1-11-2.jpgMax kisasszony így is odaveszett, nagy hirtelenséggel jött egy "Bumm a fejbe!" és ez a szál véget is ért. Kár, bár ebben a részben már elég nyúlfarknyi szerepe is volt.

Barbie menekül és talán ez a vonal a könyvben is meg volt - ha rosszul emlékszem javítsatok ki, sajnos régen olvastam már a regényt - így Big Jimmel végre nyíltan is ellenségek lettek - bár párban is jól mutattak.

Linda karaktere amúgy engem végig irritált és talán már korábban is így volt ez, de valahogy nehezen viselem el a kis Michelle Rodriguezt.

Szép volt, jó volt szokás szerint és ez csak még jobb lesz.

Amúgy, aki újra nézné szinkronnal - mondjuk hülyeség volna, mert ahogy hallom, megint fura lesz az egész - az szeptember 11-től örülhet, a TV2 akkortól tűzi műsorára a sorozatot. Hazugságok, ármány, szex... vagy mi volt a reklámszöveg, igaz utóbbiból a 11. rész alatt pont annyi volt, amennyit bevágtak abba a kis jelenetbe, de valahogy el kell adni a műsort az tény.

Címkék: sorozat under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr725496065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása