Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Elhagyott szoba (2007) - Vacancy

Antal Nimród menni Amerika

2013.08.24. 17:55 Csabi87

vacancy-poster.jpgMarha ritkán nézek horrort - igazából sporton kívül bármit is - TV-ben, aminek az oka a gusztustalanul sok reklámban keresendő. Ennek ellenére egy este másodmagammal a szobában, belefutottam az Elhagyott szobába - esküszöm, ha iszok ennél viccesebb is tudok lenni.

A filmet már láttam, de nagy kedvencről van szó így nem is volt kérdés, hogy rááldozom azt a két órát, ameddig a reklámokkal együtt eltart. Hogy megérte-e? Hát, hogy a picsába ne?!

A történet egy házaspárról szól, akik már megjártak a poklot. Fiukat egy rejtélyes balesetben elvesztették, erre pedig a szerelmük és a házasságuk is ráment, válni akarnak. Éppen egy gusztustalan éjszaka kellős közepén tartanak hazafelé dög fáradtan, egy olyan úton, ami a férj szerint rövidebb, de ahogy az ilyenkor lenni szokott marhára eltévednek. GPS nincs, hőseink nem térképészek, így meg is van a baj, amiből majdhogynem kilábalnak, amikor egy elhagyott benzinkútnál segítséget kapnak, ráadásul a köhécselő gépjárművet is picit helyrepofozza a jó tét lélek kutas.

Ennek ellenére mogorva párocskánk nem jut messzire, a kocsi felmondja a szolgálatot, így férj és feleség ha nem is kéz a kézben, de visszabattyog a benzinkúthoz, ami időközben bezárt, de a mellette álló motelban belebotlanak egy kétes kinézetű recepciósba, aki ugyan segíteni nem tud, de jó pénzért szállást ajánl a két verébkének.

Ezzel eddig nem is volna probléma, ám a szomszéd szobából fura zajok hatnak nyugtalanítóan a párra, illetve a videólejátszóban egy durva gyilkolós kazettát találnak, amivel az egyetlen bökkenő csak az, hogy úgy tűnik a felvételek az ő "lakosztályukban" készültek.

A tovább mögött folytatom.

vacancy-2.jpg
Ez a film jó és kész. Nyilván ezt egy részt a hazafiasság mondatja velem, de azért gyorsan hozzá tenném, hogy Nimród úrtól már a Kontroll és egészen ügyes volt - leszámítva a macilányt, hogy az milyen kurva idegesítő volt - itt pedig szintén egy ügyes rendezést láthatunk, amelyhez a színészek és mindenki tapsot érdemlően asszisztált.

Sablon megoldás persze akad, de ezt böszme módon akár a forgatókönyvet jegyző Mark L. Smith-re is foghatunk, de igazából akire egy picit se hozza rá a frászt a szomszéd szobából jövő dörömbölés vagy a durva videó, illetve a néha talán olcsó, de mégis hatásos ijesztgetések, az magára vessen. Én második és harmadik nézésre is végigizgultam a filmet.

vacancy-1.png

A produkció vérbőnek nem nevezhető, de pont annyit kapunk az arcunkba, hogy ne hányjunk a fotelba, de ne is legyen hiányérzetünk - jó egy kicsit azért lehet.

Kate Beckinsale és Luke Wilson pedig azt gondolom nagyon jót alakít. Beckinsale kisasszony nekem itt picit szimpatikusabb is, mint az Underworld-ben, mert emberibb a karaktere és nem kevésbé csini. Owen Wilson kisöccse pedig szintén ügyes.

vacancy-3.jpg

Azt gondolom, hogy a hazai horror rajongóknak mindenképpen kötelező darab ez a film, már csak a rendező miatt is és végtére senki nem fog nagyot csalódni, mert egy abszolút korrekt darab. A pontozás tekintetében megpróbáltam nem nagyon haza beszélni, így 7-et érdemel az Elhagyott szoba, de az erősebbik fajtából.

Címkék: 2007 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr325389264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása