Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A bűn éjszakája (2013) - The Purge

2013.08.15. 18:08 Jason13

purge.jpgA nem túl távoli jövőben járunk az USA-ban, ahol a bűnözés szinte megszűnt létezni. Ez egy "ünnepnek" köszönhető, amit az év utolsó napján rendeznek meg, a lényege pedig az: 12 órán keresztül megengedett a bűnözés. 

Ez az alapsztorija A bűn éjszakája című thrillernek és meg kell hagyni, egész ötletes és érdekes. Kár, hogy ez csak a felskiccelt vázlat és a fő cselekményszál egy teljesen sablonos házelfoglalós szösszenet a műfaj jól bejáratott kliséivel. Azaz van nekünk egy apuka, aki rengeteget dolgozik és keveset van a családjával, egy anya, aki ezt szépen tűri, aztán itt a lázadó tinilány és a kissé fura kis srác is. Még szerencse, hogy a papát Ethan Hawke, a mamát pedig Lena Headey alakítja, így legalább egész jól teljesítő színészeket láthatunk a főszerepben. 

Mert rajtuk kívül sajnos minden más kissé bajos. Pedig az első 30 perc egész jó, de ahogy véget ér a bevezetés és elkezdődnek az izgalmak, szinte teljesen érdektelenné válik a film. Ez pedig azért van, mert egyáltalán nincsenek feszült jelenetek, nincs kiért izgulni és előre borítékolható, hogy az elkövetkező percekben mi fog történni. Valljuk be, ezek a dolgok rendesen elronthatják az élményt, szerencsére azért itt pozitívumok is akadnak, melyek ha nem is fedik el a hibákat, ideig-óráig elvonhatják a figyelmünket róluk.

Folytatás a tovább mögött.

ethanhawkethepurge.jpg

Kezdjük ott, hogy a két főszereplő játéka egész jó (ezt ugye már említettem) és a költségvetés ellenére akad néhány látványosabb akció is, na, meg vér is folydogál, bár nem olyan sok. De ami számomra a legjobban tetszett, az a társadalomkritika. Ez leginkább a játékidő végére domborodik ki, ahol még egy kisebb csavarral is találkozhatunk. Ezen a ponton egész ütőssé válik a film, hiszen jól bemutatja, mivé válik az ember akkor, ha nem kötik a kezét a törvények. 

purge 2..jpgÉs pont emiatt haragszom picit a készítőkre, mert ha egy csöppet jobban megemberelték volna magukat, egy sokkal erőteljesebb alkotást is letehettek volna az asztalra, hiszen az ötlet adott volt, kár, hogy csak a befejezéskor tudtak valami érdemlegeset kihozni belőle. Sebaj, akik szeretik a "kinn a farkas, benn a bárány" típusú thrillereket, tehetnek ezzel is egy próbát, mivel egy erős közepes mókának ez is megteszi.

Játékidő: 85 perc
Rendező: James DeMonaco
Forgatókönyvíró: James DeMonaco
Szereplők: Ethan Hawke, Lena Headey, Max Burkholder

Értékelés: 6/10

Címkék: francia film amerikai film 6/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr955453823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.16. 12:10:42

hát ezek után lehet kimarad ez a film...

süti beállítások módosítása