Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Búra alatt 1. évad 8. rész - Under the Dome

2013.08.14. 14:33 Csabi87

Ahogy ígértem most igyekeztem gyors lenni Búra ügyben és nem is baj, hiszen egyrészt megint csak magamat tudom ismételni, a sorozat továbbra sem veszített a vonzerejéből - igaz a nézettség picit alább hagyott, de még így is szép eredményt produkál - a mostani epizód pedig talán az eddigi legjobb volt. Igaz ez elég szubjektív.

A tovább mögött spoileres írás következik.

underthedome-s01-08-3.jpg
A legutóbbi rész egyik nagy előrelépése a kis Búra és a benne lévő fekete tojás megtalálása volt, ami valóban rózsaszínbe pompázik néha, igaz úgy tűnik köze sincs, ahhoz, amire a múltkor gondoltam, hogy az emberek lelkét/ energiáját akarja szimbolizálni a dolog. Nekem egyelőre nem esett le, hogy mit.

Viszont annyi biztos, hogy trükkös kis szarságról van szó, hiszen egész élethű hallucinációt okoz és a Búra alatt élő karaktereket vetíti ki, most például megkaptuk a pompás király megkoronázását, ami egyelőre rejtély és a végén az Angie hátára varrt pillangó se egyértelműsítette számomra, hogy akkor most ez mi is akar lenni.

underthedome-s01-08-1.jpg

Erről ennyi elég is, a másik vonal pedig az Ollie kútjához és az ifjabb-idősebb Rennie kapcsolatához vezethető vissza. Előbbi számára véget ért a Búra alatti kis király korszak, lévén, hogy lelőtték, ezt pedig sajnáltam is, mert az öreg úr tényleg az a mocskos geci fajta karakter volt, akit az ember gyűlöl, de mégis azt akarja, hogy sokáig kavarja a szart.

A kút megtámadása elég minimál akció volt, de nem is hinném, hogy ettől komolyabb vártunk, itt a drámán van a hangsúly az akció és horror - vagy inkább használjuk az ijesztő jelzőt - elemek elenyészőek. De azért szerencsére akadt egy kis pörgés, aminek kapcsán Barbie és Big Jim kicsit össze is különbözött, talán véget ér az ő "barátságuk".

underthedome-s01-08-2.png

Így a végén pedig semmiképpen ne hagyjuk szó nélkül a két Rennie kapcsolatát, hiszen ez a rész igazából róluk szólt és milyen jó volt. Sejthettük, hogy a vége mi lesz - nem is igazán lehetett elhinni, hogy Big Jim is kihullik - a vége jelenet pedig jó volt, a kopasz talán először mondott igazat és nem is hiszem, hogy sokszor fogja hasonlóra vinni a lélek. Mindenféle könyv-spoiler nélkül az egyik legjobb változtatás az írott formához képest a köztük lévő kapcsolat. Az Angie szál egy kicsit most kikopott, így hogy megmenekül, de talán a háton lévő pillangónak lesz szerepe, illetve Barbie karaktere érdekes még számomra, hiszen a könyvben ő volt talán a fő-főszereplő és úgy tűnt itt is erre lehet számítani, ennek ellenére picit mintha lézengene és az utóbbi részekben háttérbe szorulna. Igaz a robbantást az ő ötlete volt, de mégsem gondolnám, hogy ő a leghangsúlyosabb karakter.

Jövőhéten várható a folytatás én megint csak izgulok.

Címkék: sorozat under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr835460469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása