Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hegyek királya (2007) - El rey de la montana

Spanyol thriller a természet lágy ölén

2013.08.02. 18:09 Csabi87

hegyekkiralya-poster.jpgKifejezetten thriller beütésű filmről viszonylag ritkán írunk a blogon, hiszen első sorban a horrornak szenteljük a "műsoridőt", viszont ellenpélda gyanánt jöjjön most egy európai alkotás, amely nem igen véres, inkább picit megdöbbentő és félelmetes.

Főhősünk egy nagy hajú és valószínűleg spanyol macsó típusú alak, akit Qium-nek hívnak. Utóbbit azért merem feltételezni, mert már az első pár percben egy "irigylésre" méltó szex kalandba csöppen: dug egy fél perceset egy benzinkút női mosdójába. Túl elégedettek nem lehetünk, Kovi jobban értett ezekhez a jelenetekhez, és Quim tüzelési ideje sem ad okot a dicsekedésre, ráadásul a kis balfasznak még a tárcáját is ellopja a hülye kis lotyó.

Macsónk először kétségbe esik, majd folytatja autókázását a spanyol hegyek között és szerencséjére megpillantja a lopós lány kocsiját így nosza rajta utána ered, hogy majd jól kiverje belőle a tárcát - ha már a lány is kivert belőle ezt-azt. Höhö.

Az "üldözés" során azonban a leányzó eltűnik Qium szeme elől, sőt hősünkre egy vadászpuskás alak is rátámad szép nagy kutyával a nyomában, így barátunk kénytelen a menekülést választani és hatalmas gázfröccsöt adva elviharzik a picsába. Igen, csak hogy a vadász lehet, hogy nincs is egyedül és igen csak eldöntötte, hogy embert fog ölni, ha törik, ha szakad.

Folytatom a tovább mögött.

hegyekkiralya-3.png

A gonosz vadászos filmek jók. Na jó, ez túlzás, de magukban rejtik azt a lehetőséget, hogy jók legyenek - aztán általában ezt sajnos nem teljesítik be. Talán már most elárulhatom, hogy ez A hegyek királyára is igaz.

Kezdem a dolgokat ott, hogy spanyol bikánk meglehetősen unszimpatikus. A lányról ugyanez mondható el, így két főszereplőnkhöz már nem fűznek minket érzelmi viszonyok, így pedig baromi nehéz értük izgulni - ja igen fontos adalék, bár valószínűleg mindenki kitalálta, hogy a lány egyszer csak előkerül.

Érdekes volt a történet mesélés és az érdekes alatt azt értem, hogy unalmas, ráadásul néhány buta részlet is akadt. Az egyik az, hogy főhősünk a vágások tanulsága szerint egy kanyargós úton megy, ahol viszont csak előre meg hátra lehet menni... ennek ellenére eltéved és kétségbeesik még mielőtt nagyon rátámadna a vadász. 

hegyekkiralya-2.png

A fényképezést is kiemelném, nekem nagyon fura volt, hiszen sokszor kapunk totál képet karaktereink arcáról - nem tanultam bölcs filmesztétikát, a totál alatt azt értem, hogy telibe kaptuk a pofikájukat, ha rosszul gondolom, hogy ezt így hívják, kérem javítsatok ki. Nekem a megoldás nem tetszett és így a fényképezés sem, sőt igazából inkább éreztem zavarónak, mint faszának.

No most tény, hogy meglehetősen lehúzom a filmet és az első részre ezt feltétel nélkül igaz is. Egyszerűen nem túl izgalmas és a történések sem keltették fel a figyelmemet túlságosan, persze azért nem tagadom akadt néhány jobb rész, de nem estem kábulatba.

hegyekkiralya-1.jpg

Ezzel szemben viszont a második fele pedig jó. Legalábbis az elejéhez képest mindenképpen, gondolok itt arra, amikor kiderül, hogy pontosan kik is vadásznak hőseinkre. Remek ötlet volt, nekem az Eden Lake című filmet juttatta az eszembe, bár sajnáltam, hogy nem mentek bele picit a vadászok történetébe, hogy ők miért teszik azt, amit, meg mióta és hasonlók. Utalások voltak erre, de ötvenszer érdekesebb lett volna ez, mint a kószos benzinkutakon szexelő két idióta vesszőfutása.

A rendezést egyébként Gonzalo López-Gallego követte el, akinek a neve talán ismerős lehet, ő rendezte tavaly az Apollo 18-at. Mondjuk az se volt jobb.

Attól függetlenül, hogy én picit lefitymálóan írok A hegyek királyáról érdemes tudni, hogy 2008-ban díjat is nyert, amit egy részt megértek, mert a végét nézve, még a picit lassú mesélést leszámítva is 7 pontos lehetne... az eleje viszont nem érdemel jobbat 3-nál. A jó matekosok pedig már ki is találhatták, hogy részemről ez összességében csak 5 pontra volt jó. De azért egynek elmegy.

Címkék: 2007 5/10 spanyol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr224912956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása