Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hideg fejjel (2007) - Straighheads a.k.a Closure

Bosszú thriller a britektől

2013.07.30. 18:10 Csabi87

straightheads_poster.jpgA bosszúfilmek szerintem egészen jók, mind horrorban, mind pedig akciófilmek esetében elég szerethető alkotások születnek, de talán még a vígjátékok között is akad néhány ilyen kaliberű és tűrhető alkotás. Túl nagy sztoriról mondjuk ilyen esetekben talán nem is beszélhetünk, hiszen vannak a főhőseink, akikkel történik valami rossz, amiért aztán megpróbálnak bosszút állni, hogy így nyerjenek elég tételt. Hányszor, meg hányszor láthattuk már, viszont ennek ellenére azt hiszem mégse unalmas a téma és csontig lerágottnak se nevezném, mert, mint írtam ezek a produkciók jók. Kikapcsolnak, jobb esetben szórakoztatnak vagy olykor éppen meglehetősen elborzasztanak, de a lényeg, hogy nem kell bennük a mélységet keresni és akárki akármit mond, egy horror, thriller esetében ez egyáltalán nem hátrány.

A Hideg fejjel tehát ezt az altípust hívatott képviselni, viszont más kérdés, hogy mindezt milyen módon teszi. Nézzük a sztorit, ami habár nem igazán fog különbözni a fentebb említett sablontól, de azért tartsuk magunk a menetrendhez.

Adott egy jómódú üzletasszony Alice, aki szemet vett egy nála fiatalabb srácra, aki a háza biztonsági hálózatáért felel. A nő hirtelen ötlettől vezérelve úgy dönt, hogy magával viszi a srácot egy nagy kutyáknak szervezett összejövetelre, hogy ne unatkozzon és jobban megismerjék egymást. A dolog jól sikerül, a jópofizással töltött rendezvénynek dugás lesz a vége, aminek mind Alice, mind pedig Adam nagyon örül, majd hazaindulnak, mivel az est egy kietlen puszta kellős közepén álló palotának is beillő vityillóban volt. Útközben aztán elgázolnak egy szarvast, ami picit felborítja az ütemtervüket, de ez hagyján, ugyanis hamarosan ez lesz a legkisebb bajuk. Nemsokára ugyanis felbukkan pár helyi tahó, akik rögtön késztetést éreznek arra, hogy Adamet félholtra verjék, míg Alicebe pedig belemártogassák azt, amit a jó Isten a lábuk közé teremtett (értsd: a pöcsüket).

Az incidens után az eredmény egy megerőszakolt nő és egy fél szemére megvakult pasi, akik egy idő után úgy döntenek, hogy alkalmazzák a szemet szemért elnevezésű méltán népszerű módszert.

Folytatás a tovább mögött.

straightheads-3.jpgA történettel kapcsolatban talán még annyit érdemes tudni, hogy a bosszúállás kiötlése nem ilyen egyszerű, mint ahogy leírtam, hiszen először csak a nő akarja, aztán mindketten, aztán mégse akarják, aztán mégis, tehát nem feltétlen határozottak karaktereink, de legalább jó színészek alakítják őket.

Alice szerepében ugyanis Gillian Anderson látható, aki cicit is villant, mondjuk azt hiszem ez nem egyedi eset az ő filmes karrierjében, míg Adamet Danny Dyer formálja meg, aki a szigetországbeli filmek kedvelőinek ismerős lehet, de néhány horrorban is felbukkant (Csapatleépítés, Doghouse, Devil's Playground). Nos ők teljesen rendben vannak, ez viszont a forgatókönyvről nem mondható el.

straightheads-2.jpg

Az a bajom, hogy meglehetősen lassan csorognak az események és egy fáradt délután ez még inkább nyomasztólag hathat. Az erőszak és a srác összeverése sem valami remek jelenet, pedig azt hiszem egy ilyen jellegű filmben kiemelt figyelmet érdemelt volna, erre fel én úgy éreztem, hogy a szarvas elgázolása több odafigyelést kapott a készítők részéről - bár tény, hogy az erőszakkal kapcsolatban akad egy visszaemlékezés, de hol van az A köpök a sírodra, vagy Az utolsó ház balra című filmek hasonló jeleneteihez. Sehol.

A történetbe egyébként egy pici csavart is próbáltak belevinni a gonosz bácsikkal kapcsolatban, de ez is olyan felemás volt szerintem, bár mindenképpen jár egy piros pont, mert legalább próbálkoztak és azért rossznak sem nevezhetjük az ötletet, amivel picit megpróbálták feloldozni az egyik erőszaktevőt. Az is lehet csak én vagyok túl kritikus.

straightheads-3.jpg

A vége viszont egész jól sikerült, bár a lezárás egy picit hirtelen volt, de akadtak jó jelenetek, bár egyet a filmmel kapcsolatban nem nagyon értek. Volt egy rész, amikor főhősünk a házon belülről egy fegyverrel arcon lőtte a kint álló rosszfiút, a lövés után pedig az ablakra egy nagy adag vér fröccsent. Na már most... sose voltam jó fizikából, de hogy ez lehetséges? Na mindegy, ezek már csak apróságok, ilyen miatt nem fog pontot veszteni a Hideg fejjel.

A rendezés és a forgatókönyv egyébként Dan Reed nevéhez köthető, aki kopasz és többnyire sorozatokat és dokumentumfilmeket jegyez.

Ami a pontokat illeti 5 darabot tudok adni erre a filmre. Nem volt rossz, de tényleg meglehetősen közepes és mivel picit vontatottnak éreztem így a hat pontot sem gondolnám jogosnak, viszont, aki bírja a lassabb menetű sztorikat, ami azért jó, azoknak tényleg tudom ajánlani ezt az alkotást.

Címkék: 2007 5/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr764832838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása