Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Snow Shark: Ancient Snow Beast (2011)

Igénytelen hócápás horror

2013.07.25. 18:07 Csabi87

snow-shark-poster.jpgAzt hittétek, hogy az Asylumnál nincs lejjebb? Jó hírem (?!) van: dehogy nincs! A Snow Shark című rettenet méltán kenterbe veri az összes rosszat, ami a Földön van.

Sam Qualiana - a film rendezője, írója, operatőre és főszereplője (valószínűleg a büfés fiú is ő lehetett) - annak idején az egyik rövid filmjéért közönség díjat kapott egy buffalo-i horror filmes rendezvényen. Ezt persze lehet, hogy csak saját magáról állítja az imdb-n, sőt első - és reméljük utolsó - egész estés filmjét elnézve inkább ez a valószínű.

A Snow Shark rosszabb, mint a pacal rizzsel, de mielőtt ebbe belemennék nézzük a sztorit, ami igazából az egyetlen dolog, ami rendben van.

Adott egy havas hely, egy kis faluval, néhány lakossal, meg egy cápával, aki a hóban cirkáló emberekre feni hegyes fogait. 12 éve már ölt, akkor azt hitték, hogy sikerült elkapni, de a jelenben, úgy tűnik, hogy a szörny visszatért és folytatja, amit elkezdett.

A település lakói persze úgy döntenek, hogy felveszik a harcot a kegyetlen gonosszal, de közben rengeteg esnek áldozatul, sőt a 12 éve megtámadott és halottnak hitt professzor is visszatér, hogy végleg leszámoljon azzal a rohadt hócápával.

Ennyi. Kár ezt tovább bonyolítani, Mr. Sam sem tette.

A tovább mögött folytatom.

snow-shark-2.png


Kezdeném ott, hogy tényleg a sztori a legjobb része az egésznek, legalábbis az alapfelvetés, hiszen mekkora ötlet már, hogy egy hóban közlekedő cápa a gonosz. Én, mint trash kedvelő, zseniálisnak tartom ezt és könnyen túl tudok azon lépni, hogy vajon mekkora lehet a hó cápa, hogy a 15 centis hóban vígan közlekedik. Kár az ilyenbe belemenni, a trashnak van egy varázsa, ami néhány embert magába szippant, a többiek meg messziről kerüljenek minden ilyet.

A Snow Shark esetében a gond a kivitelezéssel van. Nyilván Asylum filmeknél is ez a helyzet, de itt fényévekkel ótvarabb minden.

snow-shark-1.jpg

A szereplőket nem feltétlen akarom bántani, lelkes amatőrök, akik közül néhány ha nem is tehetségesek, de legalább ilyen szinten tűrhető dolgot csinálnak, néhányan pedig annyira teátrálisak, hogy azt kívánjuk egye meg őket a cápa - és meg is eszi, nyugi.

A gyilkos lényt egyébként keveset látjuk. A havat átszelő uszony persze meg van, hiszen az gyerekjáték, de amikor CGI-re kerül a sor nem sokat látjuk, illetve néha egy érzésem szerint papírmasé cápa alakot is mutatnak. Ennek egyébként még volna is szórakoztató értéke, de elrontja a körítés.

Annyira komolyan vették ezt a filmet. Nyilván akadnak poénok, amelyek egy része működik is, bár elég gyengén. De olyan fura az egész. Néha éreztem én, hogy paródia akar ez lenni, máskor viszont úgy tűnt tök komolyan veszik magukat és a gyerekes technikai felszerelésüket a készítők.

snow-shark-3.png

Az operatőri munka többnyire pocsék és jobban elkészített home-made felvételeket is láthattunk már - lehet Sam Qualiana-nak nem kellett volna mindent csinálnia, hanem egy valamit és azt normálisan.

A vizuális effekteket meg nem is tudom nevezhetjük-e CGI-nek, szerintem sértődés volna belőle. A torkolat tűz például úgy néz ki - meg mondjuk minden más is, mint annak idején a '90-es években a Doomban, vagy a Duke Nukem 3D-ben. Gratulálok. A legmókásabb, hogy az effektekért felelős csapat a film elején nyilvánosan vállalja a nevét. Ehhez is gratulálok, legalább letagadnák, hogy ilyen pocsék munkát adnak ki a kezükből. Az Asylum filmek számítógépes megoldásai ehhez képest gyönyörűnek nevezhetőek.

2 pontot kap a Snow Shark, mert az ötlet jó és néha akadnak béna, de legalább véres jelenetek, viszont senkinek nem ajánlom, kerüljétek el messziről, mert nem éri meg azt a szűk másfél órát. Ezt én mondom, aki elvileg bírja a hülyeséget.

Címkék: 2011 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr395217231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2013.07.26. 11:33:29

Azt tud tad, hogy az össze tett szavakat egybe kell írni?

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.07.26. 15:34:01

@Hoppácska: Azt tudtad, hogy az oldalt nem az MTA tagjai szerkesztik, hanem emberek, akik olykor tévednek és rosszul írnak le dolgokat?
Nagyon szívesen vesszük ha jelentkezel lektornak ;)

2013.07.26. 21:37:56

Tényleg kiszúrta ez a pöcs az egyetlen hibát? Siralmas lehet a szexuális élete...Na mindegy, földet rá!
Amúgy én utálom a kukahorrort, de a cikkeidet nagyon bírom. Akkor is, ha néha elkövetsz nyelvellenes dolgokat. Pacal rizzsel, meg büfésfiú, tök jól szórakoztam.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.07.27. 21:16:30

@mejicano: Nyilván szíve joga elmondani a véleményét és nyilván igaza is van, más kérdés, hogy ezt hogyan tálalja az ember. Nyilván ilyen hibák figyelmetlenségből és tudatlanságból adódnak, ez egy blog, itt azt gondolom talán kevésbé baj, vegyen az ember kezébe egy országos napi lapot ott több ilyet lát és még nagyobb baromságokat írnak.

Tényleg nem nyelvészek vagyunk. Természetesen törekszünk arra, hogy minél kevesebb hibánk legyen, de azt gondolom a hazai blogos szcénát elnézve, azért nem olyan vészes a dolog, van ahol a j, ly kérdésben hibáznak, mégse szólok be nekik, mert ha szeretik csinálják és rengeteget tanul az ember egy ilyen blognál is, az írásról, a helyesírásról is. Na mindegy, nem kell az off topic, igyekszünk jól írni és helyesen, néha hibázunk ez van, ha nem tetszik akkor sajnos nem kell olvasni, amit csinálunk. Jobbat nem tudok.

süti beállítások módosítása