Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Skew (2011)

Ismét egy áldoku film az USA-ból

2013.07.19. 17:30 Csabi87

skew-poster.jpgTalán ez alkalommal nem is taglalnám, hogy "jaj de rengeteg áldokumentarista horror jelenik meg mostanában" és hogy ez nem feltétlen rossz, de jónak sem feltétlen nevezhetjük, de azért talán minden alkalommal bízhatunk abban, hogy egy kellemes darabhoz lesz szerencsénk, hiszen ez az a módszer, amivel egy viszonylag fasza végeredményt lehet összehozni, úgy hogy közben rengeteget spórol is az ember. Bár azért azt hiszem nem mondok nagy hülyeséget, ha azt állítom, hogy ezen produkciók nagy része mégis csak unalmas (mert sok az egy kaptafára épülő darab), vagy pedig pont a jellege miatt unjuk rajta magunkat halálra, mivel lényegében mindent látunk és "átélünk", ami hősünkkel/hőseinkkel történik.

Reméltem, hogy a Skew az előbbi kategóriát gyarapítja majd, bár a külföldi kritikák egy picit lelomboztak, na de hát egyszer élünk, nem de?

A válasz erre kétségtelen az igen (bocs buddhisták), viszont arra, hogy ez a film megérdemli-e, hogy rászánjuk azt a szűk más félórát: NEM!

Persze mielőtt kitérnék a részletekre vázolnám az alapszituációt. Adott 3 fiatal, akik egy messzi-messzi esküvőre tartanak, útközben átszelve az Egyesült Államokat és ha már így alakul, akkor az útba eső nevezetességekre is vetnek egy pillantást (bár ezek egyébként kimerülnek, az óriás tányérban és villában, az óriás faszékben és a hasonlóan óriás hülyeségekben).

A kirándulás jól indul, azonban a kamera amellyel a felvételeket készítik egy idő után érdekes dolgokat is lencsevégre kap, fura elmosott arcú embereket, akik talán már igazából halottak - viszont a dolog érdekessége, hogy mikor a felvételt visszatekerik, hogy újra nézzék, akkor a szellemarcok normálisak lesznek. Micsoda rejtély, micsoda fantasztikum.

A tovább mögött folytatom...

skew-1.jpg

Az utazás során egyébként még egy érdekesség történik, egy idő után ugyanis világossá válik, hogy egy szerelmi háromszögről van szó, hiszen az egy szem csaj mindkét srácnak tetszik, ebből az egyik a pasija, a másik meg nem. De hogy ez hol érdekes egy horrorban? Sehol.

Nyilván a végkifejletnek valamelyest köze van ehhez, de sajnos az egész autókázás nagyrészt erről szól, ha pedig éppen nem, akkor főhőseink beszélgetnek triviális, unalmas dolgokról, bár néha azért a sztorihoz is hozzátesznek ezt-azt, de egy horrorfilmben azt hiszem a látvány javarészt domináló kellene, hogy legyen - és ez alatt azt is értem, hogy izgalmas, horrorisztikus képsorokkal próbáljanak lenyűgözni minket, ne pedig hülye dialógusokkal - persze nyilván ez utóbbitól egy egyébként is olcsó film még olcsóbb lesz.

skew-2.png

Természetesen azért néhány ijesztőbb jelenetre is futotta, ezek szerencsére egész jók. Nekem például az elmosódott arcú emberek is tetszettek és ez az egész tényleg elég jól működhetett volna, még ha talán nem is beszélhetünk egy hej de eredeti sztoriról. Csak hát ugye a megvalósítás dögunalmas.

A színészi teljesítményekről pozitívan szintén nem igazán beszélhetünk, bár ugye egy ilyen jellegű filmtől ezen a téren talán kevesebbet is várunk, vagy ha ez így nem is igaz, akkor legalább picit elnézőbbek vagyunk.

skew-3.jpg

Viszont a film egészével nem tudok elnéző lenni, unalmas és érdektelen, a jó sztori ötlet pedig szerintem el lett rontva, sokkal jobb is lehetett volna ez az egész, de tényleg annyiszor megy át monotonba, hogy két pontnál nem tudok rá jobbat adni. Emiatt pedig az a helyzet, hogy ha valaki le mond arról az "élvezetről", amit a Skew nyújt, akkor bizony nem veszít sokat.

Címkék: 2011 2/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr274706872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása