Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Húsevő (2007) - Primeval

Akció-horror szökött fegyenccel

2013.06.28. 17:49 Csabi87

primeval-poster.jpgOké, a szökött fegyenc rész picit sántít, hiszen Dominic Purcellre gondolok, akit annak idején a kopasz és majd-én-mindenkit-lenyomok Lincoln szerepében láthattunk a Szökésben és akit én ott bírtam, de mondjuk a Gravedancerben botrány volt - igaz ott a film is elég gyenge lábakon állt.

A Húsevőt kifejezetten a Nicotero-s hetünk miatt néztem meg, annyira nem vagyok krokodil horror rajongó, másrészt pedig az imdb pontozást és néhány kritikát alapul véve eléggé lehúzták a produkciót, gondoltam nem kell nekünk barátkozni. Ilyenkor viszont általában kellemeset csalódok és most is így történt. Igaz horrornak nevezni talán túlzás ezt az alkotást, de egy abszolút korrekt, nyilván már az első tíz percben érezhetően amerikai film, amivel remekül el lehet ütni egy szabad másfél órát.

A történet Burundiban kezdődik, ahol egy óriás kroki rendre szedi áldozatait, amiről az amerikaiak persze egészen addig nagy ívben szarnak, míg nem egy honfitársuk is eledel lesz, ekkor már a média is felkapja a sztorit és egy kisebb TV-s csapatot is útnak indítanak, illetve pénzelik a "szörny" befogását, természetesen nem jó szándékból, hanem a nézettség véget. Ezt az aspektust egyébként mindig bírom a filmekben, ahol nyilván közhelyesen, de abszolút helytállóan adnak egy kis betekintést ebbe a világba.

A "túrára" egy eleddig mókás állatos hírekkel foglalkozó újságíró leányzót küldenek és a nagy menő riportert, akit nem árt kicsit átküldeni Burundiba, hiszen pont szarba nyúlt egy másik ügy kapcsán. Hőseink tehát szedik a sátorfát és a kameraállványt, majd teszik a dolgukat, ám a krokit nem egyszerű elfogni, sőt az afrikai országban való korrupció és gusztustalanságok csak tovább fokozzák az amúgy is kilátástalan helyzetüket.

A tovább mögött folytatom.

primval-1.png
Azt azért már elárulnám, hogy nagyon krokodilos filmre ne számítsunk, picit olyan ez, mint az Ace Ventura, ahol mindkét részben egy állat megmentése a cél, de magát az állatot kevesebbet látjuk és más kapja a főszerepet. Ja csak ott nem esznek meg senkit.

Nyilván akadnak azért krokodilos jelenetek és ezek egész ügyesen meg vannak csinálva, de inkább a különféle ármány és intrika kap nagyobb szerepet, ami kapcsán hőseink többször keverednek lövöldözősbe és emberek is megakarják őket ölni. Ezt nem feltétlen hátrányként említeném meg, mindösszesen fontos tudni, mert ezektől lesz az egész kevésbé horror és inkább egy akciófilm, ami egy lenge horror felsőt is visel magán.

primval-2.jpg

Az amerikai mi volta miatt jó néhány jaj de drámai rész is akad, mondjuk amikor a vízben úszkáló kislányt elkapja a hüllő, az valóban ütősre sikerült, de a kivégzéses jelenet sem volt piskóta, viszont néhány halál eset, illetve ez az egész, hogy na vajon ki a gonosz, picit erőltetett volt, pláne a "this is a true story" véget.

Ami elszomorító, de azontúl érthető, hogy a krokodil támadás jelenetek nagy része sötétben történik, így semmit nem látunk, bár így nincs illúzió romboló CGI sem, mondjuk a végén akad ilyen megoldás is, de azokra azért rámondhatjuk, hogy tűrhető, egyébként pedig azért néhány Nicotero-féle kroki megoldás is látható.

primval-3.png

A szereplők közül Dominic Purcell nevét említettem, erre a szerepre tökéletes választás volt és hozza is, amit hoznia kell egy ilyen jellegű alkotásban. Brooke Langtonra szintén nem lehet panasz, Orlando Jones karaktere pedig a poénokért felelt és mindezt nagyon jól tette, mert amúgy nem egy humoros alkotás ez, sőt, de a feszültség oldó poénok kellettek és jó helyen vannak.

A forgatókönyvet John D. Brancato és Michael Ferris jegyzi, összeszokott párosról van szó, ők jegyzik az utóbbi két Terminátor filmet, de a Macskanőt, valamint a xXx új részét is ők írják - jó hát abba ne menjünk bele, hogy ezek mekkora siker filmek voltak.

A rendezést pedig Michael Katleman vezényelte, aki inkább sorozat stáblistákról lehet ismerős.

6 pontot bőven megér a film és részemről ez erős hat pont, ha picit horrorosabb volna, akkor simán érne hetet is. Érdemes megnézni.

Címkék: 2007 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr425369097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása