Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Krokodil (2000) - Crocodile

Nicotero és az alsóbb kategória

2013.06.27. 18:15 Csabi87

krokodil-poszter.jpgNicotero a pályafutása során azt hiszem elmondhatjuk, hogy többnyire pozitív lecsengésű filmekhez adta a nevét és szaktudását és talán erre egy jó ellen példa a Krokodil, amit mondjuk rossznak túlzás volna nevezni, de úgy összességében mégis inkább trash kategóriás alkotás, mintsem egy komolyabb mozifilm - ezt jelzi az is, hogy ez a produkció messziről elkerülte a vásznakat.

Kezdjük ott a dolgokat, amit már pedzegettünk pár napja. Nicotero dolgozott már együtt nagy horror rendezőkkel, például Romero-val, de Carpenterrel is több alkalommal, például a Body Bags készítése során is. Hősünk vélhetően itt találkozott össze az egy felvonást szintén jegyző Tobe Hooperrel, akit azt hiszem senkinek nem kell bemutatni.

A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője számomra kétségtelenül tehetség, de sajnos az a fajta, aki picit elfecsérelte ezt az adottságát - hiszen filmlistáján akadnak gyengébb darabok, a Krokodil pedig úgy vélem ide tartozik.

A történet néhány fiatalról szól, akik a tavaszi szünetet szeretnék kellemes hangulatban, vízparton eltölteni, ha már úgyis akad egy hajó, amit használhatnak, ráadásul az egyikőjük egy kellemes helyet is beígér, sört meg úgyis tudnak magukkal vinni.

A kis csapat neki is lódul az ismeretlennek, amellyel kapcsolatban azért érdemes tudni, hogy egy sziget, ahol egy ódon épület is helyet kap, amelynek korábbi tulajdonosával kapcsolatban olyan pletykák keringenek, hogy óriás krokodilokat nevelt és ezek az állatok még mindig a sziget populációjának részei. Persze ez csak legenda és tábor tűzhöz dukáló rémmese. Vagy mégsem?

A tovább mögött folytatom.

krokodil-1.jpgA kérdés költői, hiszen naná, hogy feltűnik a kroki is, aki szépen el is kezdi szedni áldozatait.

Picit Szörny beütése van a dolognak, csak a költségvetés volt kisebb, de egyébként tényleg hajaz a két alkotás egymásra.

Sok új sincs a Nap alatt, ennek ellenére mégis egy viszonylag jó kis trash-t kapunk, amelyben nem csak a ma megszokott CGI képviselteti magát, hanem valódi műanyag krokodilt is láthatunk és tulajdonképpen ez volt Nicotero asztala a filmben. Ezzel nagy baj nincs is - sőt a CGI se annyira agyatlan és béna.

Ellenben a szereplőkről ez már nem mondható el és a történet is amellett, hogy valószínűleg egy szalvétára volt lejegyezve még felesleges és unalmas részeket is tartogat számunkra - mondjuk az ilyen produkciók közül melyikből marad ez ki? Ez alatt mondjuk a kis drámai fűszerezésre gondolok, ami mondjuk nyilván kicsit talán hozzájárul ahhoz, hogy felbolydulnak a dolgok, de akkor is.

Hooper többnyire olcsóbb színészekkel dolgozott, ismerős arcokat nem igen láthatunk, talán Adam Gierasch nevét említhetjük meg, sokat őt se látjuk, de társ-forgatókönyvírója a sztorinak - meg a folytatásnak is.

Nyilván agyatlan mókának jó ez a film, sőt a trash és ZS kategóriából még ki is emelkedik, hiszen igényesebb - bár a krokodil néha itt is változtatja a méretét - és ebben azért nagy szerepe van Greg Nicoteronak is.

Részemről 4 pontot érdemel a kroki.

Címkék: 2000 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr715357300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NexFish 2013.06.27. 21:45:41

Kölyökként láttam párszor, mai szemmel már inkább nevetséges film. :)

Fánkoslány · http://creepyshake.com 2014.06.27. 11:00:14

Krokis filmek közül akkor már ezerszer inkább a Black water. Aki még nem látta, és szereti az ilyeneket, írja fel a listájára :)

süti beállítások módosítása