Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Búra alatt 1. évad 1. rész - Under the Dome

2013.06.26. 14:36 Csabi87

Elstartolt a Stephen King nevével fémjelzett Under the Dome, amely A búra alatt című regény adaptációja és baromi nézett első résszel büszkélkedhet, ami ha meg marad, akkor könnyen második évados berendelést érhet.

under-the-dome-s1-e1-kep.jpg

Aki olvasta - ismeri - a könyvet annak az alapsztori is tiszta lehet, adott egy Chester's Mill nevű Maine kis város, amit egyszer csak egy láthatatlan, de annál erősebb búra vesz körül, innentől kezdve pedig se ki, se be senki. A kintiek nyilván a helyzetet szeretnék megoldani, a bentiek pedig elvileg kijutni szeretnének, de mondjuk nem mindenkinél ilyen egyszerű a helyzet, ugyanis akad, aki baromira örül ennek a váratlan kis balesetnek.

A könyvet nagyjából egy éve volt szerencsém olvasni és az utóbbi idők Stephen King regényei közül talán az egyik legjobb - a 11/22/63-mal még nem végeztem - és olvasás közben is többször felmerült bennem, hogy ebből aztán baromi jó sorozatot lehetne csinálni, mini vagy akár több évados változatban is, a CBS pedig meglépte a dolgot és Brian K. Vaughan vezényletével tető alá hozta a sorozat változatot - az úriember egyébként néhány Lost epizódot írt.

A legjobb viszont az lesz ha a tovább mögött folytatom, ahol néhány spoiler is előfordulhat, szóval csak óvatosan.

under-the-dome-s1-e1-5.jpg

Kezdjük ott, hogy a könyv csak alap volt - mint sok más esetben is - hiszen már az első felvonásban akadnak eltérések, itt például főhősünk Barbie elég titokzatos és azon kívül, hogy az elején eltemet valakit, senki semmit nem tud róla, plusz másik hősünk Julia újságíró asszonyság is férjes nénike - a pláne az egészben, hogy Barbie a kezdésnél pont az ő férjét ásta el. Micsoda misztikum már így az elején. Barbie-t egyébként az a Mike Vogel alakítja, akit nem rég a Bates Motelben is láthattunk, de ő volt a címszereplő az Esély a halálra című 2007-es horrorban is.

A főbb karakterek közül Big Jim nevét említhetjük még meg, akit én olvasás közben hasonlóan képzeltem el, talán kicsit dagadtabbnak, de egy minden hájjal megkent szarházi és Isten mentsen attól, hogy megbántsam Dean Norrist, de kiváló választás volt erre a szerepre.

under-the-dome-s1-e1-2.png

Az ifjabb Rennie is feltűnik, ő a könyvben egy gyilkossággal kezdett - ha jók az emlékeim - itt csak elrabol egy leányzót, ami talán tényleg izgalmasabb lehet a jövőben.

A megvalósítás maga egész jó, a ketté vágott tehenet és a különféle Búrának ütköző autókat is ellőtték, szóval ezek már akkor is jól néztek ki és ilyen szempontból eddig nem is lógott ki a lóláb, igényesen sikerült ezeket összehozni.

under-the-dome-s1-e1-3.png

Ami engem picit bántott, hogy egyelőre mindenki kurva nyugodtnak tűnik. Ott egy láthatatlan képződmény, ami elvág mindenkit a külvilágtól, de Barbie-n kívül nem igen akadt, aki kétségbeesett volt, maximum a leszbikus család, de gondolom én majd kialakul a helyzet.

Az, hogy a sorozatra horrorként hivatkozunk egyelőre költői túlzás lehet - és valószínűleg az is marad - hiszen alapból erősen drámai a könyv is, de az is biztos, hogy durvulásoknak sem leszünk híján - illetve most is akadtak a műfajba sorolandó megoldások.

under-the-dome-s1-e1-1.jpg

Elkiabálni semmit sem szeretnék, de talán végre ismét egy kifejezetten jó Stephen King adaptációnak örülhetünk, amire azt hiszem már viszonylag régóta vártunk én mindenképpen maradok a folytatásra, hiszen megvettek kilóra - a 40 perces játék idő se perc alatt elszállt.

Címkék: sorozat stephen king under the dome

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr225379061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása