Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A hírnök (2008) - The Messengers

2013.06.21. 17:35 wodahs krad

ahirnok-2007.jpgEgy igen érdekes művet tisztelhetünk ebben a filmben, amelynek rendezői egy kínai ikerpár: Oxide Pang Chun és Danny Pang, tőlük már láthattunk pár horror alakítást (Re-Cycle; A szem 2002; A szem 2; Ómen). Aki már látta ezeket a filmeket nyilván rájött arra is mik lehetnek borzalmaink megtestesítői ebben a filmben és aki kapásból rávágta, hogy szellemek az egy pacsit érdemel, mivel pontosan erről van itt szó. A hírnök ezen filmek közül az első amerikai alkotásuk volt, ami a mozikban 35 millió dollárt produkált.

A film egy fekete-fehér bevezetővel indul, amiben megnézhetjük, ahogy egy családot lemészárolnak. Az elkövető ismeretlen és egy jó ideig az is marad a rejtély kedvéért. Amúgy a meggyilkolt család szellemei (1 nő és annak fia és lánya) jelentős szerepet kapnak a filmben.

Amúgy ha már erre kitértünk, a film színhelye egy farm, amelyet újra birtokba vett Roy Solomon és kedves kis családja, kik mit sem sejtenek a farm múltjáról. A Solomon család többek közt azért költözik vidékre, mert a férfi szeretne gazdálkodni és neki is lát napraforgót ültetni, valamint a múltban majdnem súlyos tragédia érte őket, amelyet a kis Jessica okozott.

Hogy ez az esemény miben nyilvánul meg azt természetesen nem árulom el, aki megnézi, a filmet úgyis megtudja a szereplők szájából. Annyit azonban módomban áll elmondani, hogy Jess kisöccse nem beszél eme esemény óta, viszont az akkor átélt sokk hatására meg tudja állapítani, hogy éppen hol bujkálnak szellemek.

A tovább mögött folytatom.

messengers-2.png

Jess egyszer fel is használja kistestvérének adottságát, hogy a nyomukba eredjen. Mondani sem kell, hogy a szellemek Ben iránt komoly érdeklődést mutatnak és előtte jelennek meg első ízben. Majd Jess is szembesül velük, amikor szüleik nem tartózkodnak otthon és egy elég komoly megrázó élményben lesz része. De mondhatni talán ez a legijesztőbb jelenet az egész film alatt.

Természetesen senki sem akar hinni a fiatal lánynak, főként arra az esetre hivatkozva, ami miatt az öccse elnémult. De a lány így sem maradt magára ugyanis segítségére van neki egy helybéli fiú Bobby, aki hát… túl sokat nem tud mondani a házról, de Jess-nek ő az egyetlen támasza.

Feltűnik a történetben még egy Colby Price nevezetű férfi a banktól, aki nagyon szeretné rávenni a családot, hogy hagyja ott a farmot és keressenek más élőhelyet maguknak. Roy nem egyezik ebbe bele és mindenképpen maradni akar, hogy összehangolja a családot. Ha a bankár felbukkanása nem lett volna elég figyelmeztető ok a Solomon családnak, akkor nem tudom mivel magyarázták volna meg a varjak gyanús viselkedését, akik mindenütt ott vannak és aktívan kiveszik szerepüket a család megfélemlítéséből. Ha jobban átgondolom, az egész filmben a varjakat nevezhetnénk „hírnöknek”. Még az nem is olyan nagy durranás, hogy nyüzsögnek a farmon, hiszen egy napraforgó veteményről van szó, de amikor megtámadják Roy Solomont az felért egy figyelmeztetéssel. Mintha csak azt mondanák: Menjetek innen! Semmi keresnivalótok itt! Ha maradtok a halál vár rátok!

messengers_stain_ghost.jpg

Ekkor lép közbe John Burwell, aki elriasztja a fekete tollú halál-hírnököket a környékről. John-t alkalmazzák segítségnek a farmon és szép lassan válik családtaggá, mindenki megkedveli őt. Még a gyakran depressziósnak tűnő Jess is, mivel John megtiszteli azzal (a szüleivel ellentétben), hogy végighallgatja. John-ról nem derül ki sok minden a történet folyamán, de film csúcspontján válik áldozatául egy seregnyi varjú támadásnak. Szerencsére a támadást túléli, de valami megváltozik a barátságos „madárijesztőben”.

A szülők, mint mindig az összes rendkívüli eseményt természetesnek vagy véletlenszerűnek akarja beállítani, így jutottak el ahhoz a tévhithez is, hogy Jess talán megőrült. De Jess továbbra is győzködi szüleit, hogy el kell menniük a farmról, és ha kell, saját maga deríti ki, mi történt az előző tulajdonosokkal.

Lessünk rá a szereplőkre is. Elsőnek jöjjön a mi kis főszereplőnk: Kristen Stewart (Jess Solomon), akit már első olvasásra felismernek a Twilight rajongók. Kristen-nek ez volt az első horrorfilmje, és ahogy elnézegettem az élettörténetét az utolsó is. Sajnos arról nem találtam cikket, hogy Kristen hogyan is vélekedik a filmről, de az alakítása, amit benne játszik el az magáért beszél.

messengers-1.jpg

Továbbá itt van nekünk Dylan McDermott (Roy Solomon) is, aki a filmben Jess édesapját alakítja. Dylan-t ismerhetjük az Amerikai Horror Story-ból is. A férfinak ez az egyetlen horrorfilmje és ez meg is látszik a szerepén, valamint színészi játékán is. Inkább egy akciófilmben kaphatna szerepet, mint itt.

Szereplőgárdánk következő színésze, vagy ha jobban tetszik színésznője Penelope Ann Miller (Denise) aki az aggodalmaskodó és bizalmatlan anya szerepét kapta ebben a filmben. Az érdekesség kedvéért Penelope együtt játszott Arnold Schwarzenegger-el az Ovizsaru című filmben 1990-ben. Nos tehát, mint írtam a karakter aggodalmaskodó és bizalmatlan, de ez is megosztott a film alatt. Úgy értem megoszlik Jess és öccse Ben között. Míg az anya aggódik folyton a kicsi Ben-ért, addig hősnőnk ki van téve anyja előítéleteinek…

A szellemekkel kapcsolatban csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy hasonlítanak az Átokban vagy a Körben lévő fantomokra. Legalábbis a mozgásuk és a kékes-fehér bőrük azonos. ami azt illeti én egy egyszer megnézhető filmnek kalkulálom be A hírnököt. Javasolni tudom baráti köröknek, akik egy kis ijesztgetést akarnak belevinni az éjszakájukba, valamint azoknak, akik érdeklődnek a túlvilági misztikumok iránt.

Most szólok, hogy túl sok öldöklést ne várjatok a filmtől és a vér megjelenítése is mértékletes. Nekem személy szerint nem került be egy top10-be, de hát… ízlések és pofonok.

4/10

Címkék: 2007 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr905361362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása