Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ChromeSkull: Laid to Rest 2 (2011)

A króm álarcos visszatér

2013.06.08. 17:36 Csabi87

chromeskull-poster.jpg2 évet kellett várnunk arra, hogy Robert Hall újra fényesre törölgesse ChromeSkull bácsi álarcát és újabb véres történetet tárjon elénk, amelyben csúnya dolgokat művelnek az emberi testtel.

A sztori tulajdonképpen onnan folytatódik, ahol a legutóbb abba maradt. Az álarcost egy ügyes csellel legyőzték, két hősünk pedig annak rendje és módja szerint megmenekült, a helyszínre pedig a rend éber őrei is kiérkeztek. Eddig láttuk a dolgokat és itt kapcsolódunk be egyből a folytatásba. A rendőrök mellett ugyanis pár fekete ruhás emberke is a helyszínre érkezett, akik gyorsan le is lövöldözik a felesleges egyenruhásokat, majd pedig megpróbálják megmenteni megroncsolódott arcú sorozatgyilkosunk életét. Itt már picit pisloghatunk, de gyorsan világossá válik a helyzet. Chromeskull nem egyedül tette a rosszat, hanem mivel megengedhette magának egy eltakarító csapat is ügyködik a háta mögött, akik akkor is segítenek, ha baj van és figyelembe véve azt, hogy gonoszunk arcát szétmarták így éppen nagy szüksége van a segítségre, ami valóban menetrendszerűen meg is érkezik.

Csodák csodájára sikerül is megmenteniük főnökük életét, majd az előző részben életbe maradt hőseink nyomába indulnak, hogy elvarrják a szálakat, amelyet majd hogy nem maradéktalanul sikerül is teljesíteni, hiszen csak a srác marad életben.

Ezt követően időugrás következik: Krómarcú barátunk felépült és újabb gonoszságon töri a fejét, miközben egyik legfőbb segítője megpróbálja átvenni a szerepét, hiszen belekóstolt a gyilkolásba és édesnek találta az ízét.

A tovább mögött folytatom.

chromeskull-3.jpg

A történet talán ennél a vázlatos megfogalmazásnál egy picivel árnyaltabb, hiszen időközben a rendőrség is nyomozni kezd, amibe a Tommy nevű srácot is bevonják, illetve valóban kezdődik egy fajta hatalmi harc ChromeSkull és az egyik beosztottja között, ami mondjuk talán nem is harc, hiszen a srác titokban teszi először a gonoszságait, majd teljesen úrrá lesz rajta a téboly.

Igazából azt hiszem a sztorit itt már picit túl bonyolították és eltűnt az, amitől az előző rész tökéletesen működött: a bot egyszerű történet. Persze nagy dolgokra itt sem kell számítani, sőt az, hogy kiderül gonoszunk mögött egy egész csapat áll még jó is, csak ez a sértődött/tékozlós fiús dolog egy picit erőltetett. Persze miközben nézzük a képsorokat nem feltétlen érezhetjük ezt, ugyanis Brian Austin Green ügyesen teszi a dolgát és a karaktere is elég jól lett összedobva.

chromeskull-2.png

A rendőrök bevonása viszont nekem nem feltétlen tetszett, nyilván szükséges volt meg valahonnan össze kellett guberálni a későbbi áldozatokat és nem is volt annyira vészes, csak egyszerűen valamiért nem tetszett.

Ellenben a gyilkolások és azok színvonala, minősége semmit sem romlott, sőt talán még picit brutálisabb és durvább lett az egész.

Unalomra szerencsére nem panaszkodhatunk, egyetlen aprócska gikszer, azért még akad, bár ez sem feltétlen észrevehető - főleg ha nem közvetlen egymás után nézzük a két részt. Ugyanis az előző részben Bobbi Sue Luther alakított főhősnőnket, aki pár percre most is szerepet kap, de itt már Allison Kyler alakításában. Mondjuk tényleg nem a Barátok Közt Tilda cseréjéről beszélhetünk, mert itt eléggé hasonlít egymásra a két színésznő.

chromeskull-1.png

Amit még mindenképpen szeretnék megemlíteni az Danielle Harris feltűnése, aki mondjuk nagy szerepet nem kap, de én bírom őt, meg általában jó filmekbe szokott feltűnni és most sincs ez másként.

ChromeSkull pedig az idők folyamán nem sokat változott, továbbra is gonosz, továbbra is meg van a korlátlan SMS előfizetése és a kegyelmet még mindig nem ismeri.

Az pedig, hogy jön a folytatás elég valószínű, legalábbis a zárást elnézve és a józan eszű rajongók örülnének is egy harmadik résznek, hiszen Hollywoodban még több halacska akadhatna gonoszunk hálójába.

Részemről ez a felvonás 7 pontot ér, azt hiszem indokoltam is, hogy miért, de természetesen az első epizóddal együtt kötelező darab ez is.

Címkék: 2011 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr735065516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása