Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Laid to Rest (2009)

A króm álarcos sorozatgyilkos korlátlan SMS előfizetéssel

2013.06.01. 18:14 Csabi87

laid-to-rest-poster.jpgJó ideje fontolgatom már, hogy megnézem a Laid to Rest című filmet, hiszen sokan állították, hogy egész pofás horrorról van szó, de mostanáig csak húztam-halasztottam a dolgot. A kedvemet leginkább egy kis videó hozta meg, amelyben a filmet író és rendező Robert Hall volt az interjú alany és beszélt arról, hogy trükkmesterként milyen filmeken dolgozott és néhány izgalmasabb jelenetet is bemutatott többek között a Laid to Rest-ből is. Ezek pedig annyira brutálisak és jól kivitelezettek voltak, hogy muszáj volt azon nyomban próbát tennem az első résszel, amit gyorsan követett is a második, most pedig a körmömet rágva várom, hogy bejelentsék a folytatást.

Viszont ne rohanjunk ennyire előre, egyelőre maradjunk az első felvonásnál.

Főhősünk egy fiatal lány, akiről nem sokat tudunk, de ezzel ő is így van. Egy koporsóban ébred, bezárva, szörnyű fejfájással és semmire nem emlékszik a múltjából, arról pedig végkép nincs lövése, hogy ki és miért zárta őt be. Miután egy Houdini-hoz méltatlan csellel kiszabadul a fogságból megpróbálja felderíteni a terepet, de nem sokra jut, amikor pedig belefut a temetkezési vállalat egyik éjszakai munkatársába felbukkan egy króm álarcos, nagy darab pasas is, aki nyomban végez a férfival, majd név nélküli hősnőnk nyomába ered.

A lány természetesen menekülni próbál és úgy tűnik sikerrel is jár, ugyanis az úton sétálgatva felveszi őt egy helyi munkás, aki haza viszi és feleségével együtt megpróbálnak segíteni rajta és megígérik neki, hogy, amint felkel a Nap beviszik a városba. Igen ám, csak hogy eddig nem jutunk el, ugyanis az álarcos fickó rátalál a lányra és minden áron végezni akar vele, akkor is, ha eközben minden útjába kerülőt módszeresen ki kell végeznie.

A tovább mögött folytatom.

laidto-4.jpgIgazából ha jobban belegondolunk ez a történet meglehetősen gyenge, hiszen miről is van szó? Adott egy gyilkos, meg pár ember, akik menekülnek előle és a sztori szinte végig ebből dolgozik. A lányról nem sokat tudunk meg - a végén azért akad egy az előzményeket figyelembe véve mókás infó, de nagyjából ennyi. Gyilkosunkról pedig szintén nem sok információt kapunk, mindösszesen annyit, hogy valószínűleg egy jó módú fazon, aki szeret gyilkolgatni.

Ennek ellenére viszont minden horror rajongó nyalogathatja a szája szélét, hiszen egy fasza kis vérengzéshez nem is kell egy disszertáció jellegű forgatókönyv, hanem elég néhány áldozat és egy gonosz, akit kurva nehéz legyőzni. Robert Hall pedig ismerte a receptet és véres körítéssel fel is írta a rajongók számára, mi pedig nyugodt szívvel adhatunk neki ezért egy piros pontot.

laidto-3.jpg

A vérengzések és a brutális jelenetek valóban jól sikerültek - mondjuk picit többet is eltudtam volna belőlük viselni, mert tényleg remekül voltak megvalósítva az ilyen jellegű részek. Persze Hall-nak talán nem is volt nehéz dolga, hiszen az elmúlt években egy rahedli horrorban működött közre és a speciális effektezés a szakterületévé vált, de ugye a maszkok és minden nagyon a helyén van.

Karaktereink sem rosszak és itt azért a színészeket is illetheti egy apró dicséret, ugyanis túlságosan senki nem idegesítő - vagy ha mégis nem kell sokat várnunk a likvidálásra és egy ilyen produkcióban pont elég, amit nyújtanak.

laidto-2.jpg

Gonoszunkat pedig nem feltétlen ismerhetjük meg, legalábbis az indítékait, de azért apró dolgokat róla is megtudunk és ezek talán pont elegek ahhoz, hogy picit a szívünk horror gonoszokat kedvelő részébe zárjuk.

Aki mondjuk bírta a szintén 2009-es The Collectort, azt hiszem ebben a filmben sem fog csalódni, hiszen a felépítés picit hasonló: egy nem feltétlen atomfizikus sztori, sok brutális résszel kombinálva, ami a horror rajongók egyik kedvence is lehet. Na meg ugye a slasher műfaj rajongói is nyaldoshatják az ujjaikat, okuk lesz rá bőven.

laidto-1.png

Én 8 pontot adok erre a filmre, most nem is akarok szigorú lenni, azt kaptam, amire a Robert Hall videó után számítottam: egy brutális filmet, ami végig izgalmas és szórakoztató volt. Köszönöm szépen az élményt.

Címkék: 2009 amerikai film 8/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr305065471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása