Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Suckling (1990)

Anyu pici mutánsa

2013.05.31. 18:03 Csabi87

the-suckling-poster.jpgA filmkészítés azt hiszem egy olyan szakma, ahol nagy szükség van arra, hogy az ember szabadon tudja engedni a fantáziáját - ez mind néző részről, mind pedig készítői részről szükséges, egyes filmes műfajoknál pedig hatványozottan fontos ez. A horror mindenképpen ide tartozik, mert e nélkül sok produkció meg sem született volna vagy ha a nézőseregben nem lett volna meg a fantázia és a nyitottság, akkor a horrorok többsége csúfondáros pofára esések sorozatát mutatná be.

A The Suckling remek példa arra, hogy a filmes szakma nem ismer határokat és a képzeletnek semmi sem szab határt, plusz mivel horrorról van szó, ezért talán kényes témákhoz is nyúlhatnak és kendőzetlenül mutathatják azt be. Az abortusz, pedig azt gondolom, hogy az egyik legkényesebb és megosztóbb téma.

Mondjuk nem akarom tévhitbe ringatni magam és nem hinném, hogy Francis Teri rendező és forgatókönyvíró hatalmas mögöttes tartalmat szeretett volna adni filmjének, mindösszesen kigondolt egy gusztustalan sztorit, amiből úgy tűnt összehozhat egy pofást horrort. Ez pedig egész jól sikerült neki.

Történetünk főhőse egy fiatal leányzó, aki bekapta a legyet. A babát ugyan szeretné a világra hozni és aztán örökbe adni, de barátja valamiért nem akarja ezt - sose derül ki miért - ezért elviszi a lányt egy illegális bordélyházba, ahol mellékesként abortuszokat is végeznek. A csajszi persze nem igazán akar hallani a dologról, de a kurvakunyhót üzemeltető asszony elkábítja és kiszedi belőle a magzatot - ami mondjuk már erősen ember formájú - és lehúzza a wc-n. A véletlenek persze mindig jelen vannak, most sincs ez másként, ugyanis a lény pont a csatorna egy olyan pontján "pihen" meg, ahová valamiféle toxikus anyag csöpög be - hogy az hogy kerül oda szintén nem derül ki, de aki sokat kérdez és gondolkozik azt lelövik, szóval inkább ne is tegyünk fel kérdéseket.

A "baba" pedig ezt követően egy mutáns lénnyé változik, körbe növi a házat (?!) és megpróbálja lemészárolni a bent lévőket.

A tovább mögött folytatom.

suckling-1.png

Ugye mekkora baromság? De a horrorrajongók többsége az ilyenért még pénzt is képes áldozni és ez jól is van így. Bár azt jelezném, hogy ez valóban egy B-baromság, de annak egész szórakoztató.

Furaságok persze akadnak, mert a lény vígan közlekedik a szűk csatornában, akkor is, amikor már nagy és továbbra se értem, hogy és miért nőtte be a házat? Mondjuk nyilván valahogy foglyul kellett ejteni hőseinket és ez egy részmegoldás volt erre.

Hőseink egyébként elég ügyetlenek, de ide nem is kell ennél több, hiszen szörnyünk és a technikai kivitelezés is hasonló minőségű, meg az egész történet is hemzseg a butaságoktól, de azért lehet ezt szeretni.

suckling-2.jpg

Szörnyünk egyébként az idő elteltével folyamatosan növekszik, míg a zárásra kvázi ismét felveszi régi alakját és nagyjából arra is választ kapunk, hogy mi volt a célja, már ha egyáltalán volt neki ilyen.

A sztori egyébként olyan szempontból is érdekes, hogy a bevezetésnél lényegében vázolják a végkifejletet, sőt azt is elárulják, hogy a rendőrség nem akart hinni a lánynak, ehhez képest a végén azzal az undorító izével körbe nőtt akármin jutnak be az épületbe, ami mondjuk már okot adhatna a csaj szavahihetőségének, de ilyen logikai dolgokra Teri úr nem igen adott.

suckling-3.jpg

Vele kapcsolatban egyébként azt érdemes tudni, hogy ez volt az egyetlen filmes kiruccanása az úriembernek és nem mondom, hogy nagy kár, mert a The Suckling jó szándékkal sem nevezhető fasza filmnek, de egyszeri megnézésre jó lehet, ha valaki szereti az agyament dolgokat.

Részemről 4 pont jár neki, ami eleinte ötös akart lenni, de rájöttem, hogy kár volna ezt annyira felül pontozni, azt azért nem érdemli meg.

Címkék: 1990 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr695023463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása