Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szakács (2008) - The Cook

A gyilkos "magyar" szakács

2013.05.26. 18:13 Csabi87

szakacs-poszter.jpgA 2008-as The Cook című, amerikai horror magyar szempontból semmiképpen nem nevezhető országimázs építőnek... sőt. Viszont a magyar ember vérmérsékletét jól jelzi, hogy egy ilyen picit talán bosszantó és a magyarokat gúnyos színben feltüntető film után nem megyünk utcára, nem lázadunk és nem ölünk meg amerikai nagyköveteket. Mondjuk gyorsan hozzá is tenném, hogy a magyar szakács magyarsága időközben azért megdől egy picit.

Viszont inkább nézzük miről is van szó!

Ilyenkor ugye általában a történetről szoktam pár mondatot, néha annál jóval többet írni, de a The Cook esetében picit nehéz a helyzet, hiszen lényegében nulla sztorival állunk szemben. Adott egy egyetemi leánylakás - ahol a leányzók többsége szép, de azért van rondább is. Tehát adottak a ribancok és a nem ribancok, mert ugye minek ezt cifrázni. A hölgyek pedig mivelhogy főzéstudásban nem állnak a helyzet magaslatán ezért felvesznek egy szakácsot, aki mindent elkészít, amit csak szeretnének.

A fickó meg is érkezik és munkába is lendül, azonban érdekesség vele kapcsolatban, hogy a húsételeket friss húsból szereti elkészíteni, leginkább zsenge lányok testrészeinek felhasználásával.

Folytatás a tovább mögött.

thecook-3.jpgA sztori természetesen tartalmaz néhány igen érdekes buktatót, hiszen egy lányházba ugyan miért egy pasit vesznek fel, főleg főzni, hiszen ugye a lányoknak puncijuk van a fiúknak kukijuk, amit állítólag nem tudnak a gatyájukban tartani, tehát ilyen szempontból abszolút indokolatlan egy férfiszakács, aki ráadásul még csak nem is egy megőszült idős bácsika, de mindegy ez talán már csak szőrszálhasogatás a részemről.

Szóval amint azt láthatjátok egy bot egyszerű filmmel van dolgunk, amelyben azt remélhetnénk, hogy a főszerep a féktelen és lehetőleg látványos gyilkolásoké lesz, amelyek során a stáb több liternyi művért is elhasznált, viszont, az a baj, hogy csalódnunk kell. Gyilkolás ugyan akad, sőt vérnek sem vagyunk kifejezetten híján, de annyi körítést és felesleges jelenetet tolnak az arcunkba, hogy véleményem szerint a filmből 20 percet minimum ki lehetne vágni és talán még jobb is lenne, ugyanis a funkció nélküli, idióta párbeszédekkel telepakolt üvegezésre és a lányok baromságaira szerintem senki nem kíváncsi, mert még egyszer jelezném, hogy ezek a percek humornak is abszolút híján vannak, innentől fogva pedig tényleg azt gondolom, hogy értelmüket vesztik.

thecook-2.jpg

Karaktereink többsége egyébként, mint arra már utaltam egysíkú és nem feltétlen lép ki a hasonló filmek, hasonlóan unalmas karaktereinek nyomasztó köréből Ez alól szakácsunk kivétel, ugyanis ő egy szórakoztató és mókás őrült, sajnálom is, hogy picit talán keveset láthattuk a képernyőn. Más kérdés, hogy a magyar beszéd kifejezetten idegesítőre sikerült, bár ugye a végén erre is magyarázatot kapunk, tehát emiatt nem is kárálnék különösképpen.

Őt - mármint a szakácsot - egyébként Mark Hengst alakította, akinek a nevét már csak azért is megemlíteném, mert korábban és később is láthattuk már néhány horrorban. Ott volt például a Gyilkos cápa vs. óriáspolipban, a Live Evil-ben, illetve a Haunted Forest-ben is.

thecook-1.jpg

A rendezést Gregg Simon vezényelte, akinek ez volt az első önálló nagyfilmje, viszont sorozatok esetében segédrendezőként már jó néhányszor közreműködött, például a Dr. House esetében, de a Hemlock Grove stáblistáján is láthatjuk majd a nevét.

Összességében nem feltétlen rossz ez a film, de különösebben jónak se nevezhetjük, így pedig könnyen kitalálhatjátok, hogy közepes értékelést fog tőlem kapni, hiszen tényleg sikerülhetett volna ez egy picivel jobban is, de hát majd legközelebb. Részemről tehát 5/10, se több, se kevesebb.

Címkék: 2008 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr354811481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása