Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hideg préda (2006) - Fritt vilt / Cold Prey

Hegyvidéki norvég slasher

2013.05.22. 17:26 Csabi87

hideg-preda-poster.jpgSzeretem a norvég filmeket, ugyanis általában egész jók, ha pedig mégsem csillagos ötöst érdemlő munkák, azért még bőven az élvezhető és szerethető kategóriát képviselik, legalábbis azok a produkciók, amikhez eddig szerencsém volt.

A Hideg prédát Herschmi már jó ideje ajánlotta nekem, gondoltam eljött az ideje annak, hogy pontot tegyek a dolog végére és letudjam ezt a norvég alkotást is. Megbánni pedig egyáltalán nem bántam meg, sőt biztos, hogy a folytatásokra is befizetek, ugyanis ez alkalommal is egy barátságos, bár talán picit lájtos és néha tempó hiányos filmet láthatunk.

A történet 5 jó barátról szól, akik elindulnak a havasokba síelni. Norvégiába úgysem nagyon lehet mást - mondja ezt a laikus. Hőseink neki is vágnak egy szépen fényképezett hegynek, amit megmásznak, majd a tervek szerint a túloldalán lesiklanak. Ezzel eddig nem is lenne probléma, de ha később se ütné fel fejét a gond zöldszemű sárkánya, akkor lófaszt se érne az egész, ezért természetesen megtörténik a baj. Vörös hajú hős srácunk lábát töri, még hozzá nyíltan, a móka pedig hamar véget ér. Térerő nincs, segítségből pedig úgy szintén hiány van, ellenben a közelben áll egy elhagyatott hotel, ami jó menedéket nyújthat éjszakára.

Az épület szerencsére tényleg tűrhető állapotban van, még áramot is sikerül kicsikarniuk a generátorból és a kis bicebócát is egész jól helyre rakják, de a nagyobb baj csak ezután következik. Ugyanis a hotel falai között egy két méteres, meleg ruhába göngyölt gyilkos bácsi lakik, aki évek óta végez az eltévedt síelőkkel.

A tovább mögött folytatom.

cold-prey-3.jpg
Jó kis, norvég slasher, csupa vérrel és mindenhol levágott emberi testrészekkel. Ezt egy percig se higgyétek.

Vért ugyan kapunk, de slasherhez képest talán finoman bántak a piros lével, bár hozzátartozik az igazsághoz, hogy az egyik jelenetben, azért akadt ebből is rendesen, de úgy összességében nem vitték túlzásba, különösebb gyilkolások pedig nincsenek is, ami felettébb elszomorító. De lehet, csak túlságosan hozzászoktam az amerikai slasherekhez, ahol azért néha kapunk egy-két ütős képsort is.

Említettem, hogy picit lassúcska a történet, ez pedig való igaz, nem nevezném mondjuk unalmasnak, illetve mivel 5 főhősünk van, sejtettem, hogy nem lesz ebből egy igazán pörgős percenként karaktert vesztős alkotás és ezt nem is hibaként rónám fel, mert jól van ez így, ahogy van.

cold-prey-1.jpg

Karaktereink egészen tűrhetőek, sőt a színészekkel nincs is gond, a szőke csaj szerepe szerint kurva idegesítő és viháncol, mint egy rossz majom... de nem sokáig... muhahaha.

Gyilkosunk sajnos elég sokáig marad a háttérben és habár egy kis keretsztorit ő is kapott, nem nagy eresztés ez a rész, csak éppen a kötelező "ugyan legyen már valami". Ez picit talán kár, de nem feltétlen zavaró, ellenben több játék időt kaphatott volna, meg egy kis kreativitást.

cold-prey-2.jpg

A rendező Roar Uthaug első nagy filmje volt a Hideg préda, ami máig egyetlen horrorja. Egyébként így első próbálkozásként nem is olyan rossz, sőt mint fentebb is írtam teljes mértékben felkeltette az érdeklődésemet a folytatások iránt.

6 pontot bőven megérdemel a Hideg préda, ami kellemes kikapcsolódást nyújthat azoknak, akik még nem futottak bele, egyszer érdemes megnézni.

Címkék: 2006 6/10 ajánlók norvég film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr825298243

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spanci 2013.05.22. 19:40:22

Imádom a blogírót, nagyon jól szórakozom :)
Persze le is töltöm az ajánlott filmeket.

REMY · http://supernaturalmovies.blog.hu/ 2013.05.23. 06:56:53

Grat az új oldal skinért.

A film nekem meglepően tetszett. Persze nem dobtam hátast tőle, de az első rész mindenképpen megéri a játékidejét. Valamiért az ilyen B horrorok mindig tetszenek.

süti beállítások módosítása