Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lengyel Dávid - Kozma András naplója

A Holtak világa - A jóslat kiegészítő kötete

2013.05.10. 11:37 Herschmi

77_2.jpgCsabi87 már írt régebben egy elég pozitív kritikát egy jónak ígérkező magyar zombiregény sorozat A Holtak világa első részéről, A jóslatról és a szerzőpárossal is készített egy remek interjút.  Ennek a kiegészítő kötete ez a rövid olvasmány, amelyet a szerző jóvoltából kaptam kézbe. Ezúton is köszönöm szépen!

Kozma András készült az apokalipszisre, így nem érte váratlanul, amikor egyik napról a másikra az egész világot élőhalottak özönlötték el. Egy ideig szülőházában húzta meg magát régi barátjával, és annak húgával, de egy idő után ide is betörtek a zombik, menekülésre kényszerítve őket. Megtudhatjuk, milyen tervekkel állt elő Andris a túlélés érdekében, hogy jutott el az első kötetben megismert laktanyába és hogy mit élt át a „világvége” kezdete alatt.

A tovább mögött folytatom.

A könyv egyik előnye, hogy tényleg naplóként van megírva, napi egy, esetleg több bejegyzéssel. Teljesen valóság szagú, olvasván az az érzésem támadt, hogy bármelyik átlagember lekörmölhette unalmában, aki egy zombi invázió közepébe csöppent.

Viszont egyben ez a valósághoz közeli, egyszerű nyelvezet az egyik legnagyobb hátránya is. Túl száraz olvasmány így, a metaforák és hasonlatok nagyon hiányoznak, amik folyékonyabbá, élvezhetőbbé tennék a történetet. Ugyanez a helyzet a karakterek és a helyszínek bemutatásával. A másik problémám az volt, hogy túlságosan is ki vannak fejtve a (szerintem kevésbé lányeges) mindennapi dolgok, míg az igazán mozgalmas részek pedig túl röviden vannak leírva. Utóbbiakat jobban részletezve egy sokkal lebilincselőbb kötet vált volna Kozma András naplójából.

Ami még tetszett, az az volt, hogy több lapon is kézzel írt mondatok, rajzok, térképek szerepeltek a könyvben, ezek szerintem nagyon feldobták ezt az alig 90 oldalas művet.Mellesleg remek tippeket kapunk, hogy készüljünk fel egy zombiapokalipszisre.  Ami még jó pont nálam, hogy hazai környezetben játszódik (nem csak) ez a könyv, nem valami kitalált amcsi városban és a srácok felvállalták  saját nevüket, ahelyett, hogy valami idétlen angolszász névvel próbálják eladhatóbbá tenni.

Mindenesetre annyira jó volt, hogy felkeltse a figyelmem a sorozat iránt. Sajnos még nem volt szerencsém A jóslathoz, de az egyik nagyobb könyváruházban belelapozva egy jóval gördülékenyebb regénynek tűnik, így mindenképp beszerzem valahonnan. Kozma András naplója pedig 4 pontot kap tőlem.

A könyvet itt tudjátok megrendelni.

Címkék: könyvajánló zombi

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr355280175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása