Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tremors 4. - A legenda kezdődik (2004) - Tremors 4: The Legend Begins

2013.05.08. 18:54 Csabi87

tremors4-poster.jpgEl is érkeztünk az utolsó Tremors epizódhoz, már, ami ugye a filmeket illeti. Korábban már írtam, hogy nekem ez a rész eddig teljesen kimaradt és így utólag az a helyzet, hogy nem is veszítettem túl sokat, hiszen még önmagában egynek elmegy a film, de a sorból sajnos kilóg és habár akadnak benne jó megoldások és ötletek, azért elég gyatra lett.

A készítők az ezt megelőző három részben nagyjából minden puskaporukat ellőtték, hiszen szörnyek a föld alatt és felett is támadtak, sőt legutóbb ugye a levegőt is meghódították valamelyest. Amikor pedig egy stáb odajut, hogy kimeríti az ötletei java részét, akkor Jolly Joker-t húznak elő és visszamennek a múltba (néhány esetbe mondjuk a jövőbe). A megoldás előnye, hogy tényleg bármikor elő lehet varázsolni az ingujjból, a hátránya pedig talán az, hogy sablonos és esetleg még el is üt a megszokottól. Esetünkben pedig szerintem pont ez történik.

A sztori szerint 1889-ben járunk Perfection városában, ami ekkor még a Rejection (Kővágó volt azt hiszem a fordításban) nevet viseli. A helyiek a közelben lévő bányától és az ott dolgozóktól várják a megváltást, amire egyébként van is esély, ám ekkor beüt a ménkű. A bányászok elkezdenek elhullani, egész sokan, az egyik túlélő szerint pedig valamiféle szörny pusztítja a jó munkásembereket. A még néhány életben maradt vájár azon nyomban odébb áll, csak úgy, mint a városka néhány lakója, így hát Rejection egész hamar leépül és "szellemvárossá" válik, a pár ember, aki kitartott pedig szintén feladni látszik a dolgot.

Ekkor azonban megjelenik a bánya tulajdonosa, akihez nagy reményeket fűznek Rejection lakói, úgy vélik, majd ő segíthet megoldani a szörnykérdést és talán újra beindíthatja a bányát, azonban csak úgy, mint a bányászok, Himar Gummer is belefut pár különös, vad lénybe.

Folytatás a tovább mögött.

- Maguk szerint hogy néz ki?
- Biztosan kövér. A gazdagok mindig kövérek.

Tremors4-3.jpgMint azt már könnyen kitalálhattátok Himar Gummer a korábbi részekben megismert Burt Gummer egyik őse, aki viszont ellentétben leszármazottjával, nem hogy nem fegyverpárti, de még csak nem is bátor, sőt kifejezetten kétbalkezes és nevetséges. Gondolom ez a humort szolgálta volna, hogy itt van az ős, aki béna, bezzeg Burt Gummer. Nem tudom én nem nevettem, habár kétségtelen, hogy néhány megmosolyogtató jelenet fűződik a "régebbi" Gummer-höz is. Ezt pedig csak tetézni szerették volna azzal, hogy őt is Michael Gross alakítja. Olcsó és buta húzásnak érzem ezt, mert teszem azt, a trilógiában felépítettek egy karaktert, akit még talán meg is kedvelhettünk, erre fel kapjuk a színészt egy totál másik szerepben. Nekem nem igazán jött be ez a lépés.

Tremors4-2.jpg

Amellett, hogy ezt a "humoros" szálat meglépték a készítők, további poénokat szőttek a történetbe, többet mint a korábbiakban és picit úgy is éreztem, hogy a hangsúly inkább ezekre helyeződik, habár tény, hogy a Tremors sosem volt egy beszaratós horror.

Ami viszont jó, hogy S.S. Wilson-ék visszatértek a "műanyag" szörnyekhez, így semmi ebarmolt CGI nem borzolja a kedélyeket (vagy legalábbis nem vettem észre), sőt ugye új lény változatokat is kapunk, akikből aztán a nagy, első részben megismert fenevadak fejlődnek ki. Az új megtestesülési forma nem túl nyerő, keveset is látunk belőle és erőltetett is, persze muszáj volt valami újat kitalálni, hiszen így mégsem mondhatják a fanyalgók, hogy az első részt láttuk, csak a múltban. Habár megjegyezném, hogy elég közel járunk ehhez. 

Tremors4-1.jpg

Sok az üres járat is, a játékidő bőven 90 perc fölött van, de ehhez képes a valódi történések ennek töredékét teszik ki és sok sallangot kapunk, amelyek ráadásul minden 5. filmben feltűnnek.

A rendezést, csak úgy, mint a második rész esetében S.S. Wilson vezényelte, a forgatókönyvírói csapat pedig szintén a korábban bejáratott csapat volt, de mint említettem elfogytak így a végére.

Mindezek ellenére az 5 pontot azért erre a részre is megadnám, de gyengébb 5 pont ez, mint a 3. epizódé és nagy része a poénoknak jár, illetve egy-két jó jelenet is akad azért, na meg mert összességében fasza kis filmsorozat ez.

Címkék: 2004 szörny amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr864626807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.05.09. 17:38:53

Hiram. Következetesen Himar-nak írtad.

süti beállítások módosítása