Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 21. rész

2013.05.06. 14:01 monkeyJade

Supernatural 8.21 epizód megtekintve és a hajamat is eldobtam tőle annyira pörgött, kiváló volt! Nem is tudom, hogy azok a készítők, akik ezeket a részeket csinálják most a 8. évadban, hol a túróban voltak eddig? Jah, persze, van pár nagyon új és nagyon friss husi a forgatókönyv írók között, rengeteg jó ötlettel. Meg kell mondanom, hogy az új show runner behozta a számításokat és Jeremy Carver olyat tett a sorozattal, hogy le a kalappal. A mélységből hozta vissza szépen lassan. És sikerült neki.

Vannak ebben az évadban természetesen kifejezetten rossz epizódok is, de összességében azt kell hogy mondjam, hogy a 8. évad jó, sőt már nem is tudom mikor szórakoztam ilyen jól a sorozaton… Talán a 4. évadban volt meg ugyan ez az érzés. Várom, hogy mi fog történni és amikor végre leülhetek elé, hogy megnézzem, az a napom fénypontja.

Szóval respect a készítőknek, akik a sírból hozták vissza a sorozatot, és remélem, hogy tendencia is így folytatódik majd és kapunk az arcunkba egy bazi nagy cliffhangert két rész múlva, hogy aztán egész nyáron azon gondolkozzunk, hogyan is folytatják majd a történetet a 9. évadban. De a kis kalandozásom után térjünk vissza a 21. részhez a tovább mögött.

SPN821HD_1171.jpgMegpróbálok megint csak lakatot tenni a számra, hogy ne spoilerezzem szét a kis irományomat, bár ez soha sem sikerül, igaz? De azért most ismét megpróbálom, hátha…

A srácok a „batcave”-ben elbújva próbálják összeszedni magukat, miközben Sam egyre „betegebb”. Dean, mint jó testvér segíteni próbál rajta, de az öcsit az első két próbán szerzett belső sérülései egyre jobban felemésztik. Itt most megint csak el kell térnem a tartalomtól, mert szeretném megjegyezni, hogy Jared Padalecki az elmúlt részekben kiválóan alakítja a belülről haldokló Sam Winchestert és bár az öcsi szerepe nem éppen kívánt mostanában nagy színészi teljesítményt, de Jared szinte brillírozik a szerepben és ez nekem rohadtul tetszik.

SPN821HD_0750.jpg

Bocs, hogy eltértem a tárgytól, bár annyira nem, hiszen ez a jó színészi teljesítmény hozzájárul ahhoz, hogy ez a rész is felkerült a TOP részeim közét. De hol is tartottam?

Óh, igen, Dean ápolgatja Sammyt, miközben Crowley, a jó öreg Pokol Királya, éppen a legrafináltabb tervét eszelte ki. Kevint, a prófétát, elrabolta a hajóról, hogy a srácból mindent kiszedjen - hiszen a démon táblát fordítja, és a Poklot próbálják örökre bezárni a Winchesterekkel - ezért mint egy valóságshowban, felépítette a hajó pontos mását, beleültette Kevint, és ha ez még nem lenne elég, akkor nem csak a hajónak lett mása, hanem a két tesónak is, akiket démonok alakítanak, nem éppen meggyőző módon és ez lesz Crowley bukása is a próféta srác előtt, de ne ugorjunk ennyire előre.

SPN821HD_0779.jpg

Ám, ha már az ugrásnál tartunk. Viszont láthatjuk Castielt is, aki menekül az Angyal táblával, nyomában Naomival és a zsoldosaival. És ezt nem is csinálja rosszul szárnyasunk. Természetesen, mint mindig, most is logikusan közelítette meg a menekülés kérdését, és jól is csinálja, mert eddig nem kapták el angyal testvérei. Egy étteremhálózat több száz üzletét választotta búvóhelyül, egyszerre. Üzletről üzletre repked, miközben Naomi és a sleppje képtelen őt elkapni, hiszen nem tudják a pontos tartózkodási helyét bemérni. De Castiel is hibázik egyszer, őt is csapdába lehet csalni és Naomi ezt meg is teszi.

Ahogyan Crowley is hibázik, hiszen hiába tök élethű a valóságshow a hajón, Kevint nem lehet átverni olyan könnyen. A Démon Királynak arról fogalma sincs, hogy például, hogy titkos kopogással engedi be a hajóra a srácokat, de arról még kevesebb a tudomása, hogy a próféta srác egy emailt élesített be, arra az esetre, ha elkapnák, és ha nem törli le az emailt rendszeresen, akkor a levél a srácok fiókjában landol, az összes adattal, amit eddig összegyűjtött és egy videóval, amin elmondja, hogy ha ezt a mailt a tesók megkapják, akkor ő halott, elkapták.

SPN821HD_1257.jpg

Ez a email a Winchestereknél landol, akik kikészülnek attól, hogy Kevint halott, ám az életnek, de legfőképpen az utolsó próbának, folytatódnia kell. Csak éppen fogalmuk sincs mi is az utolsó próba. A próféta srác levelében összegyűjtött összes anyagából próbálnak rájönni arra mi lehet az, és Sam észre vesz egy mindig visszatérő jelet a tábla fordításában. Érzi, hogy ez közelebb viheti őket a megoldáshoz, miközben azon töri a fejét hol is láthatta már azt a furcsa motívumot, aztán ráeszmél, hogy egy indián törzs Coloradóban, a hegyekben, ugyan ezt a jelet használja, és aminek a jelentése „Isten Hírvivője”.

Sam rájön, vagyis inkább érzi, hogy ez lesz a megoldás, hiszen „Isten Hírvivője” nem más mint Metatron, akiről már többször is volt szó a sorozatban, de még soha sem hallottuk vagy láttuk őt, és ő az egyetlen angyal aki Isten szavát lejegyezheti, aki a táblákat is írta. A tesóknak cselekednie kell, Coloradóba indulnak, hogy megtalálják a törzset és Metatront, aki valószínűleg az indiánok földjén bujkál. (Tetszik, hogy ilyen jól összevegyítették az őslakosokat az angyalokkal a készítők. Soha sem gondoltam volna, hogy ezt is megéljük ebben a sorozatban, de nem is bánom.)

SPN821HD_1338.jpg

Szóval a tesók a jelet hagyó indián törzs területére érnek és Sam furcsán kezd viselkedni. Hangokat hal, amiket más nem, egyre jobban elhatalmasodik rajta „betegsége”, eközben Dean próbál a törzs után járni és kideríteni ki is vagy mi is „Isten Hírvivője”. És a srácok nem is sejtik, hogy míg ők kutatnak, a háttérben súlyosan megy a harc.

Naomi egy trükkel elkapja az étteremláncban röpködő Castielt és arra próbálja kényszeríteni, hogy adja vissza az Angyal Táblát, de azt nem is sejti, hogy sleppjének egyik tagja áruló lett és Crowleynak dolgozik. Így aztán nem meglepő, hogy Castiel vallatásán feltűnik a Király is, aki ugyan úgy az Angyal Táblát akarja megkaparintani. De szárnyasunk természetesen nem adja olyan könnyen magát, nem árulja el, hová is rejtette el az oly fontos kőtáblát, melyért mind a két fél, a Menny és a Pokol is ölni tudna.

SPN821HD_1522.jpg

A Winchester tesók viszont ebből a harcból semmit sem sejtenek, Sam egyre jobban esik szét, a sípoló, éles hangok felemésztik őt, de persze ez nem véletlen, hiszen Metatron közelebb van hozzájuk, mint gondolnák…

De jobb, ha a többit megnézitek, mert legalább valami izgalmat hagyni szeretnék nektek is. Így majd meglátjátok mi is lett Kevinnel, vagy Castiel kínzása milyen eredménnyel járt, és hogy hogyan is találkoztak Metatronnal a srácok és miért is hall hangokat a közelében az öcsi.

SPN821HD_1860.jpg

Összegezve, ez egy olyan rész volt, ami több szálon futott, és izgalmakkal volt teli. Kaptunk egy új angyalt, aki úgy tűnik a Winchesterek mellett voksolt. Bár… ezt még ne jelentsük ki biztosra. De tény, hogy Metatron szimpatikus szárnyas… Eddig. Aztán meglátjuk a következő két részben. De mondott pár érdekes dolgot és nem biztos, hogy az a legjobb megoldás a srácok számára… sőt a világ számára, ha örökre becsukódik az a Pokol Kapu. Hm…

Óh és hogy mi az utolsó próba? Az is kiderül, de nem mondom el. Minden esetre érdekes lesz és kíváncsi vagyok, hogy igazából mit is jelent, vagy hogyan is oldják meg a fiúk, már ha Sam eljut odáig, hogy megoldja az utolsó próbát. Mert mi van, hogy ha nem? Nem filózok tovább, inkább rátok bízom. Nézzétek meg a részt! Érdemes! Szeretni fogjátok a sok izgalmat tartogat, sőt az új szerepelő Metatron és a FŐSZÁL miatt kötelező megtekinteni. Én egy nagy-nagy ötöst adok rá. Ritkán teszem, de ez most legyen, hadd szóljon!

SPN821HD_2102.jpg

Nem vagyok kőszívű. A jövő héten nem fogunk találkozni, Csabi87 írja majd meg a heti kis összefoglalót és a gondolatait a részről. Én Rómában leszek, egy Supernatural találkozón, ahol a szereplőkkel, közöttük Jareddel, Jensennel és Mishával is találkozhatom. Drukkoljatok!

SPN821HD_2190.jpg
PS: A smink kiváló! Sam haja sem lobog annyira.
PS1: Csak nekem van azaz érzésem, hogy a próbák végén Sam esetleg nem ember lesz hanem… angyal? Castiel meg fordítva? De psszt!
PS2: Jared alakítása rohadtul bejövős. Még mindig úgy gondolom, hogy erre a beteges Sammyre dobjon neki az Akadémia egy Oscart.
PS3: Sokak örömére (vagy bánatára) Castiel visszatért és egy elég vértocsogós jelenetet kapott. WOW!
PS4: Crowley új fegyvert talált fel és nagyon tetszik!
PS5: Imádom a Pokol Királyát, nem tehetek róla.
PS6: Voltak apróbb poénok természetesen, amik jólestek, és ezek mestere egyértelműen Dean vagyis Jensen Ackles

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr55282609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása