Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Toxikus Bosszúálló 2. (1989)- The Toxic Avenger Part II.

Troma filmek 2.

2013.04.29. 19:14 Jason13

Troma fejléc.jpg

the-toxic-avenger-part-ii.jpgAz első rész a bemutatása idején kissé megosztotta a közönséget, de picivel később ráéreztek a moziba járók Kaufman és Herz közös agymenésére, A Toxikus Bosszúálló-ra, tehát végül jól jöttek ki a dologból. Így készülhetett el a második rész, melyre 5 évet kellett várni, de hogy anno megérte e vágni érte a centit, az mindjárt kiderül.

Kezdjük inkább ott, hogy a forgatás végére elég sok nyersanyag jött össze, ebből pedig sikerült összevágni egy 4 órás szösszenetet, de a készítők sejthették, egy ilyen hosszú agymenést még a másodvonalbeli baromságok rajongói se bírnának ki egyhuzamban, nem hogy a normális beállítottságú nézők. Nem is tököltek sokáig az alkotók, kettébontották a filmet, ennek köszönhetően nem csak a 2. epizód született meg, de rögtön a 3. is.

Történetünk elején Melvin barátunk épp a vakok intézetében munkálkodik barátnőjével, mikor felrobban az épület. Szerencsére Toxi életben marad (ahogy az asszonya is) és széttép néhány gonosz faszit, akiket az Apokalipszis Vállalat köreiben tevékenykedtek. Miután az akció kudarcba fullad, a vállalat fejesei új tervet eszelnek ki: elcsalják hősünket Japánba és amíg ő ott tevékenykedik, elfoglalják Tromaville-t és kifejlesztik az antitromatont, mely képes elpusztítani sugárzó barátunkat.

Folytatás a tovább mögött.

Ahogy olvasható, a sztori ugyanolyan komolyan vehetetlen ökörség, mint az első epizód esetében, de ez ugye nem baj, de az már igen, hogy nem sikerült belőle egy épkézláb agyatlanságot kihozni. Elsősorban a játékidő hosszúsága ad okot bosszankodásra, kifejezetten bő lére eresztették a cselekményt Kaufmanék, ami hiába diktál viszonylag gyors tempót, nincsenek emlékezetes poénok és vérbő mészárlásokból se láthatunk sokat.

Ez pedig elég nagy hiba, sőt, sokszor már egy családi kalandfilm érzetét kelti a hangulat, egyedül néhány trágár duma és meztelen női kebel emlékeztethet minket, hogy nem egy délutáni matinét nézünk, hanem egy Troma-alkotást. the-toxic-avenger-part-ii (1).jpg
the-toxic-avenger-part-2-02.jpgÍgy hát ez a folytatás sajnos a közelébe sem szagol elődjének, de azért el lehet rajta szórakozni, mivel a sztori végig pörög és idióta, kretén képsorokból is akad, kár, hogy meglehetősen kevés.

Viszont még mindig jobban sikerült, mint a 3. felvonás, melyről majd legközelebb lesz szó. 

Értékelés: 5/10

Játékidő: 96 perc
Rendező: Michael Herz, Lloyd Kaufman
Forgatókönyvíró: Gay Partington Terry, Lloyd Kaufman
Szereplők: Ron Fazio, John Altamura, Phoebe Legere

Címkék: 1989 amerikai film 5/10 ajánlók toxie filmek

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr725243322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása