Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hemlock Grove 1. évad 1. rész

2013.04.22. 07:16 Csabi87

Eli Roth új sorozata a Hemlock Grove a Netflix új üdvöskéje, amely a napokban jutott el az amerikai közönséghez, az egész évad egybe, így legalább nincs tökölés.

A sorozat maga egy könyvadaptáció, ismertebb nevekkel és nagy elvárásokkal, legalábbis a nézők részéről. Az első részt megnéztük és rossznak nem nevezném, de remélem egyelőre altatnak, ugyanis a legutóbbi véres előzeteshez képest picit talán visszafogott volt, amit láthattunk.

Folytatásért katt a továbbra.

hemlock-1-1-1.jpg
Remek kezdés után, haloványabb folytatás, talán valahogy így tudom jellemezni a pilotban látottakat.

A főcím előtt már meg is kaptuk az első cicis baszós jelenetet, amibe vér is vegyült, majd közvetlen a folytatásban jött a szörny, akit egyelőre még nem láttunk és jól elkapott egy szegény lányt, akinek még a körme is letört - mondjuk nem ebbe halt bele a csaj.

Majd főcím és a tempó megpihen. Nagyjából ilyenek voltak az én 12 perces futásaim... az első pár percben, mint a puskából kilőtt golyó, majd fokozatosan belassultam - és összeestem az 5. percben... haha. Na jó, a Hemlock Grove esetében azért ez nem teljesen igaz, hiszen se nem izzad, se nem erőlködik, hanem egy lassabb misztikusabb szálat követ, amivel igazából nincs baj, hisz minek rohanni.

hemlock-1-1-2.jpg

Misztikumból és megválaszolásra váró kérdésekből elég sokat kaptunk, hiszen ott Famke Janssen "aranyos" karaktere, irritáló fiával együtt, meg morbid kinézetű lánykájával, illetve a világos bőrű roma család: anyja és fia.

A két srác kezd el egyébként nyomozni a gyilkosság ügyében és egyelőre nagyjából ideáig jutottunk el az első 46 percben.

Kaptunk flashback pillanatokat is, ami jó volt, csak talán hosszú, kíváncsi vagyok a folytatásban ezekkel mit kezdenek, egyáltalán kezdenek-e velük valamit.

hemlock-1-1-3.jpg

Picit olyan noir-os American Horror Story hangulata van az egésznek, bár érzésem szerint azért egyelőre mindenképpen gyengének nevezhetjük, hiszen vérszegény volt ez az epizód egy horror sorozathoz képest. Gyaníthatóan az események beindulnak és reméljük a múltkori 2 perces előzetes nem az egész évados mészárlás összefoglalása volt.

A párbeszédek egyébként elég furák voltak, néha mintha az Alkonyat szintjét ütötte volna meg, az említett Roman nevű srác, pedig baromira irritáló volt, de hát Bill Skarsgardnak ilyen feje van és kész, még 12 részen keresztül el kell viselni.

hemlock-1-1-5.jpg

Eli Roth horroros elképzeléseit elnézve nem azt kaptam, amire számítottam, sokkal eseménydúsabb és talán véresebb felvezetést vártam, mást kaptam, amivel kapcsolatban továbbra is megjegyezném, hogy nem feltétlen szar, de a zárás ellenére se feltétlen ülök tűkön és nézem meg ész nélkül a folytatást.

hemlock-1-1-6.jpg

Pontot nem adnék, sorozatra nem szoktam, de ez eddig számomra elég közepes, de talán a második rész egy hangyányit nagyobbat fog ütni, muszáj, mert azt terveztük, hogy végig vesszük a sztorit epizódról epizódra itt a blogon.

Címkék: sorozat hemlock grove

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr185237825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.08.21. 18:05:49

"világos bőrű roma család"
A Horror-Mirror kritikáját is olvastam, és ott sem tudta a szerző (azt hiszem, Varin, de ez igazából lényegtelen) hova tenni ezt a jelenséget. Szóval: Amerikában és Angliában a lepukkant, nincstelen íreket is gypsy névvel illetik.

süti beállítások módosítása