Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead - A Kormányzó színre lép

Könyvajánló

2013.04.21. 14:20 Csabi87

a_kormanyzo_szinre_lep.jpgRobert Kirkman és Jay Bonansinga a The Walking Dead sorozatot és képregényt kiegészítve megírta kedvenc zombis produkciónk egyik legizgalmasabb karakterének a Kormányzónak a történetét. A Delta Vision pedig jó érzékkel február végén magyar nyelven is kiadta a könyvet, amelyből mi is kaptunk egy példányt, ezt köszönjük szépen.

A képregényt a mai napig nem olvastam, így annak kapcsán nem tudok nyilatkozni, de maga a sorozat kétségtelenül az utóbbi jó néhány év egyik legjobb TV-s produkciója, ami milliók kedvencévé vált az elmúlt három esztendőben. 

Őszintén szólva kíváncsian, de óvatos reménykedéssel kezdtem neki a könyvnek, hiszen az egy dolog, hogy a TWD-univerzum atyja Kirkman is részt vett az írásban, gondoltam mégis csak ésszel él az ember. Ennek ellenére az utóbbi idők egyik legjobb olvasói élményével gazdagodtam. Ha egy szóval akarom körülírni, akkor azt így tehetném meg: kötelező! A sorozat és a képregény rajongóinak mindenképpen, a többieknek pedig szintúgy, hiszen onnantól valószínűleg ők is rajongók lesznek.

A tovább mögött folytatnám.

A 3. évad egyik legjobb karaktere volt a David Morressey megformálásban megjelenő Kormányzó, Phillip Blake, a könyörtelen és tulajdonképpen eszement vezető, akit nyugodtan hívhatnánk Diktátornak is, csak az elején ugye még elég vastag rajta a máz.

Nem tudom őt a képregényben mennyire ismerhettük meg, a sorozatban tulajdonképpen már csak azt láthattuk, hogy ott van és geciláda, csak erről nem mindenki tud. Ez számomra mindig is kevés volt, így amikor tudomást szereztem a könyv létezéséről azért felcsillant a szemem. Hogy lett a Kormányzó az, aki, mit élt át, amíg eljutott ebbe a szörnyű, ördögi halmazállapotba meg a többi kérdés. A válaszokat itt maradéktalanul megkapjuk.

Mindig is érdekeltek az ilyen kiegészítő sztorik és a The Walking Dead esetében is rengeteg ilyen van. Például Michonne, Tyreese-ék, esetleg Merle Dixon kimaradt élettörténete, de sorolhatnám még oldalakon keresztül, tudjátok miről beszélek.

Annyi biztos, hogy ennek a könyvnek a végére érve egy karakter háttér sztoriját kipipálhatjuk.

Rotg.jpgA sztorit csak picit vázolnám, Phillip testvérével Briannal, két haverjával Bobbyval és Nickkel, valamint kislányával Pennyvel próbál menekülni és túlélni az új, zombiktól hemzsegő világban. Phillip kérlelhetetlen, csak úgy, mint két jó barátja, teszik, amit tenni kell a túlélését, ellen Brian egy kis mimóza, aki tulajdonképpen leginkább púp a csapat hátán. Az ő vértől, zombiktól és elhalálozásoktól sem mentes kalandjaikat követhetjük a közel 350 oldalon. Legyen elég ennyi, minek csesszem el az élményt.

Többet nem szeretnék spoilerezni és így veszélyes vizekre evezni, annyi biztos, hogy szétvert zombi fejekből és drámából nincs hiány, a két szerző kiváló munkát végzett és remekül kiszolgálják a TWD rajongó közönséget, a karaktereket pedig szépen felvázolták nekünk.

A történet végig izgalmas és tempós, nem nagyon szusszanunk, de ezt többnyire a sorozatban is megszokhattuk. A Kormányzón kívül más ismerős szereplő nem igazán tűnik fel, esetleg a végén Martinez, de itt még nem sok szerepet kap.

A leírások baromi jók, tele remek hasonlatokkal, karaktereink finomkodás nélkül társalognak, ez számomra pozitívum volt a sorozathoz képest. Nem azért, mert én mennyire bírom ha valaki káromkodik, de valljuk be életszerűbb.

A zárásra pedig igazából nem találok szavakat, nem is szeretnék most sem spoilerezni, egyszerűen csak ültem az udvaron, fogtam a könyvet és a nyitott szájamon át csorgott a nyálam a betonra. Igazi WTF pillanat, bár hogy igazán üssön azt hiszem a képregény vagy a sorozat ismerete elengedhetetlen.

rotg-2.jpgA magyar változatot Tarján Eszter fordította, neki jár a gratula, ügyes munkát végzett, néhány elütés akad, meg talán egy helyen szerintem fel volt cserélve két név, de nem akarok szőrszált hasogatni, csak a mihez tartás végett jeleztem.

A borítót készítő Tikos Péter és Vass Richárd szintén beírhat egy-egy piros pontot, jól és talán jobban néz ki a magyar kiadás, mint mondjuk a másik két borító, bár ez eléggé ízlés kérdése.

A Delta Visonnek pedig köszi az ötletért, hogy elhozták nekünk ezt a regényt.

A könyvet megvásárolni itt tudjátok, nagyjából 3000 magyar forintért, ami nem mondom, hogy milyen olcsó, viszont teljes mértékben megéri az árát.

Titkon pedig abban bízom, hogy előbb utóbb esetleg ebből is készül mozgóképes változat. De jó is volna.

Ha hozzászólásokban - akár blog.hu-s, akár FB-os résznél - spoilereztek, kérünk Titeket jelezzétek előre, sőt talán a legjobb lesz, ha kerüljük az ilyet.

Címkék: könyvajánló zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr965237120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása