Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Modus Anomali (2012)

Rejtély az erdőben

2013.04.15. 18:26 Csabi87

modus-anomali-poster.jpgAnnak idején a Modus Anomali előzetese kapcsán nem feltétlen tartottam eredetinek és lenyűgözőnek, amit láttam, de mindenesetre megjegyeztem a címet, gondoltam egynek jó lesz.

Most, hogy túl vagyok a produkción megváltoztatnám az eredetiséggel kapcsolatos véleményem, ugyanis ez a remek kis indonéz produkció ötletes és remekül felépített. Ha rövid ajánlót szeretnék írni, akkor csak annyit jegyeznék meg, hogy erősen ajánlott mindenkinek, aki szereti a picit talán lassabb, de feszültséggel teli horror thrillereket. Azonban picit kifejteném a nézeteimet, de előbb lássuk a sztorit.

Főhősünk egy John nevű fiatalember, aki egy erdős, már-már dzsungeles területén tér magához, egészen pontosan a föld alól tör elő. Valaki élve eltemette. John először azt sem tudja, hogy ő John, arról pedig pláne nincs fingja, hogy mit keres az erdőben és kitette vele ezt a csúfságot.

Jobb ötlete nem lévén elkezdi felfedezni a környéket, ami nem feltétlen könnyű, ugyanis hamar kiderül, hogy valaki vadászik rá, sőt az emlékek is elkezdenek visszatérni köszönhetően egy videó felvételnek. Kiderül, hogy hősünk a családjával együtt utazott az erdei kirándulásra, ami csak hamar rémálomba fordult át, amikor megjelent a színen egy sorozatgyilkos, aki az asszonykát megölte, a gyerekek pedig szőrén-szálán eltűntek.

Hősünk jó családapaként úgy dönt, hogy megpróbálja menteni a menthetőt és megkeresi a gyerekeit, hátha őket még életben leli.

A tovább mögött folytatom.

modus-anomali-1.jpg
Nehéz erről a produkcióról spoilerek nélkül írni, de semmiképpen nem szeretnék ennél jobban belemenni a részletekbe, hiszen csorbulna a filmélmény.

Maradjunk inkább annyiban, hogy a történet tartogat csavarokat és több annál, mint aminek első ránézésre tűnik és mire a 85. perc végére érünk teljesen tiszta képet kapunk mindenről és talán egy picit pislogunk is, hogy: "Aszta!"

A sztoriról viszont tényleg legyen elég ennyi.

modus-anomali-2.jpg

A pozitívumok sorát gyarapítja a főhősünket alakító Rio Dewanto, aki Joko Anwar korábbi sikerében a Pintu terlarangban is feltűnt. Nyilván nem kell túlságosan eldobni az agyunkat, de mivel a játékidő nagy részét ő kapta, így szükség volt arra a teljesítményre, amit nyújtott. Én beírnék az ellenőrzőjébe egy piros pontot. Mr. Dewanto mellett a többiek tulajdonképpen többnyire csak asszisztálnak és ez pont így jó.

A fényképezés egész szép, néhány igazán hosszú, több perces snittet is kapunk, az ilyeneket mindig izgalmasnak tartottam, itt is tetszett.

Az egyetlen negatívumként a vontatottságot tudnám felemlegetni. Nem vészes, de többnyire lassan haladunk előre, bár a feszültség végig meg van, de néha mintha picit alább hagyna. Számomra nem feltétlen volt zavaró, de könnyen elképzelhető, hogy a kevésbé türelmesek emiatt picit felháborodnak és valljuk be tényleg vannak üresebb járatok.

modus-anomali-3.jpg

Véresebb részekből túlontúl sokat nem kapunk, de nem is panaszkodhatunk, hiszen az arány el lett találva, az ilyenféle jelenetek pedig egész ügyesen lettek megcsinálva, csak úgy, mint az akciódúsabb percek - mondjuk sok ezekből sincs. A technikai kivitelezés nem igazán kifogásolható.

Nagyon kellemes csalódás volt számomra a Modus Anomali, ami egy viszonylag kis pénzből készült, "menjünk-ki-az-erdőbe-forgatni" jellegű produkció, de mindenképpen az okosabbik fajtából. Talán már az is dicsértet érdemel, hogy az erdei házikós történetet is picit másként tálalták. A filmajánlók során jó néhányszor megemlítem - még jó filmek esetében is -, hogy sablonosak. Nos ez alkalommal ezt nem igazán mondhatnám, számomra teljesen újszerű volt, köszönöm az élményt a készítőknek.

Többször nézős filmnek nem nevezném, hiszen első nézéskor üt nagyot, de részemről erős 8 pontot megér. Szerintem ilyen egy jó film 2012-ben.

Pedro barátunknak pedig köszönöm szépen a feliratot.

Címkék: 2012 8/10 indonéz film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr315217630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása