Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Girls Gone Dead (2012)

2013.04.05. 18:17 Csabi87

girls-gone-dead-poster.jpgA Girls Gone Dead című amerikai horror-vígjáték a szinopszis és az előzetesek alapján egész pofás kis filmnek tűnt, ám sajnos a végeredmény már nem túl fényes, mintha a készítők nem is igazán tudták volna, hogy mit akarnak csinálni. Nekem ez volt az érzésem.

A történet egy csapat fiatal lányról szól, akik szépek, isznak és az erkölcseik mellett a ruháikat is képesek levetkőzni. Közülük egyébként a főfőhősünk a legérdekesebb személyiség, ugyanis édesanyja erősen vallásos, aki a paráználkodást és a rock zenét is Ördögtől valónak tekinti, lányát pedig mindenképpen szeretné megóvni az efféle sötét dolgoktól. A dolog persze nem egyszerű, mert szerénynek tűnő, édes kislánya egy csajos vakációra készül, néhány mocskos szájú, perverz barátnőjével, ez pedig ugye tűrhetetlen, de hát az asszony végül csak beleegyezik.

A leányzók el is indulnak, a találka pont egyikőjük apjának újonnan vásárolt luxusháza, medencével, jacuzzival és mindenféle földi jóval, bár pia nincs, pasik se nagyon és a környék is elég unalmas, úgy hogy a lányok picit punnyadoznak, de ez éjszakai mulatózás során megismernek pár srácot, akik egy Ron Jeremy pornó producer felvétellel egybe kötött bulija kapcsán vannak a környéken, de a lányokhoz is kapnak egy privát meghívást.

Eközben egy másik szálon a pornós bulira is bepillantást nyerünk, ahol tulajdonképpen szinte csak ruhaneműből van hiány, egyébként marha jó a buli, egészen addig, amíg egy szerzetesnek öltözött gyilkos nem végez pár résztvevővel. 

A gond pedig a lányok szempontjából sem csekély, ugyanis a rejtélyes gonosz őket is célba veszi, hatalmas szekercéjével a mancsában.

Folytatás a tovább mögött.

ggd-3.jpgUgye az ígéretek úgy szóltak, hogy a '80-as évek szexszel fűszerezett filmjeit és a slashert igyekeznek összehozni a készítők, ami azt hiszem nagyszerűen is sikerülhetett volna, hiszen talán a Piranha remake is hasonló kategóriát képvisel, legalábbis a csöcsöket és a horrort igyekszik vegyíteni és egyébként teszi mindezt remekül a maga kis kategóriájában, ellenben a Girls Gone Dead-ben mindegyikből kapunk egy kicsit, de közben nagy adag hiányérzetünk lehet.

A lányok tényleg szépek ezzel nincs baj, cici is villan, azok is szépek, de ebből túl sok nincs, ellenben egymás nyálában úszó karakterek vannak, ami azért azt hiszem messze van a szex-el fűszerezett szavaktól... 

A horror rész pedig egyszerűen kevés és a kivitelezés is hagy kívánni valót maga után, hiszen egyrészt kreatívabb gyilkolásokat is kaphatnánk, elvégre egy slashertől nem lenne életidegen, másrészt hogy több, mint fél órát kell várnunk egy ilyen jelenetre, aztán megint 15 percet, majd megint legalább ennyit, hát az baj. Itt meg is említeném, hogy az 1 óra 40 perces játékidő baromi sok, még akkor is ha vágatlan verzióról beszélhetünk - bár nem is értem, hogy ebből ugyan mit lehetett volna kivágni, mert annyi meztelenség nincs benne, vérengzésből meg pláne nincs.

ggd-2.jpg

Ehelyett a készítők picit a humort próbálták még belevinni a produkcióba, mint ugye a horror és a szexről szóló vígjátékok esetében azt megszokhattuk, csak annyira gagyi módon teszik mindezt, hogy az picit inkább gáz. Próbálnak egy-két komikus karaktert elénk dobni, ami a Sikoly filmekben ment is - gondolok itt pölö a gyilkos motivációjára a végén; vicces volt és kész - itt meg nem, nevetséges néhány karakter és a színészek még egy lapáttal rá is tesznek erre és túljátszanak mindent, ami néhány esetben már baromi zavaró volt.

A párbeszédekben viszont alig-alig fordulnak elő viccek, szóval inkább a szituációkra - és az előbb említett karakterekre - mentek rá, előbbinél szerencsére pár mosolygást akár el is ereszthetünk, de az sem túl sok.

ggd-1.JPG

Említettem, hogy főfőhősünk érdekes karakter, nos ugye ő az anyja miatt és a neveltetése miatt is elég szűz lánynak tűnik, a barátnők előtt is, ami a mókás, hogy a végére ő lesz a legnagyobb kurva, ami karakterfejlődés szempontjából nem túl becsülendő - és nem is vicces, mert gondolom ez is valami humor forrás lett volna.

A rendezést Michael Hoffman Jr. (Spring Break Massacre, Sigma Die!) és Aaron T. Wells követte el, míg a forgatókönyvet előbbi írta, Meghan Jones-szal (Spring Break Massacre, Sigma Die!), Ryan Dee ötlete alapján.

Ami pedig a pontokat illeti 3/10-re gondoltam, többet sajnos nem igen ér ez a film, bár a megnézését különösebben nem erőltetném rá senkire, egynek elmegy, de talán egy picit kár rápazarolni azt a 100 percet. 

Címkék: 2012 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr184696794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása