Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 3. évad 16. rész

2013.04.02. 07:46 Csabi87

walkingkedd-kisebb.jpg

Nagyjából egy éve, amikor a The Walking Dead 2. évada véget ért izgatottan vártam a harmadik felvonást és naponta figyeltem az újabb infó morzsákat, a körmömet többször is tövig rágtam és hasonlók - nyilván picit túlzok - ezzel ellentétben most véget ért az évad és csak álmosan legyintek egyet, hogy majd jön a következő szeptember végén... vagy október elején... ki tudja, de ráér, nem kell elkapkodni. Talán nem is vagyok ezzel egyedül.

A tovább mögött a The Walking Dead évadzáró epizódjának összefoglalóját olvashatjátok, természetesen spoileresen.

twd-3-16-1.jpg
Ott kezdeném, hogy ez alkalommal igyekszem csak a 16. részben látott dolgokra összpontosítani, pár nap múlva, amikor ülepszik, amit az elmúlt hetekben, hónapokban láttam, majd szeretnék valami összefoglaló félét, ami jóval vidám képet mutat majd a sorozatról, mint ez a mostani írás.

A zárás pont olyan volt, mint az évad második része: felemás. Sőt, ha azt nézzük, hogy egy nagyobb felvonás végét kaptuk a nyakunkba, akkor nyugodtan használhatjuk a pocsék jelzőt, ugyanis "lezárásnak" teljesen gyenge volt, amit láthattunk.

twd-3-16-2.jpg

Az elmúlt epizódok alatt egy nagy, csattanós és ütős finálé képet vetítették elénk - vagy legalábbis néhányan ezt szerettük volna magunk előtt látni - ennek ellenére a nagy és a csattanás is elmaradt, habár kaptunk érdekesebb jeleneteket, de jónak nevezni ezeket valóságos túlzás volna.

twd-3-16-3.jpg

Andrea meghalt. Jó hír, bár az, hogy 16 részen keresztül tette a semmit, aminek a jutalma egy ugyanolyan erőltetett halál volt, mint maga Andrea egész évados jelenléte. Nem mértem le, hogy pontosan mekkora játékteret kapott így a végén, de talán nem túlzás azt állítani, hogy kurva sokat. Gyenge volt a jelenete csak úgy, mint az egész évadban. Persze megszokhattuk, hogy az elhalálozó karakterek kapnak egy hosszabb "jutalomjátékot", de annyira béna volt az egész. A Kormányzó őrült, de precíz ember, ennek ellenére Miltonon félmunkát végzett, hogy megható beszélgetéseket folytathasson le Andreával, aki aztán egy harapófogóval vágja el a karperecet. Sose próbáltam még ilyet, de lehetetlenség tartom, pláne, hogy kicsavart csuklóval kellett elmetszenie az acélt - akkor legalább a szalonnázó kés is előkerült volna. Ha pedig még szeretnék kötözködni, akkor picit röhejesnek nevezhetjük azt is, hogy az éppen feléledt Miltonnal nem bírt el, holott epizódokkal korábban bárkivel elbánt félkézzel, talán még Chuck Norris zombi változatát és legyőzte volna. Nyilván mondhatjuk, hogy de közben megsérült, meg egyébként is és blablabla. Nem változtat a tényen, hogy pont olyan unalmas volt, amit most csinált, mint eddig. Nem kár érte, sőt 16 rész óta húzták a dolgot... Egyébként is zokni nélkül hordta a bakancsot... milyen nő az ilyen?

twd-3-16-4.jpg

Ezenkívül a Kormányzó szerepéről kell még "beszélni", aki túlélte az évadot, aminek én kifejezetten örültem. Nyilván sokak szerint kis Miska ő azokhoz a gonoszokhoz képest, akikre a képregények alapján számítani lehet ugyanakkor azt gondolom, hogy David Morressey játéka és karaktere nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ez az évad jónak nevezhető, a mostani zárásban is remek részeket kapott és láthattuk, ahogy elborul az agya - ez a jelenet egyébként tök jól lett megcsinálva, ahogy a kamera őt mutatta és láttuk, hogy hopp most pattan el az a bizonyos újabb húr, aztán pedig ratatatata. Nájsz!

twd-3-16-5.jpg

A börtön megtámadása elég biztató volt, de aztán elég gyorsan sikerült kiűzni a túlerőt - szerintem egy picit buta módon, de az itt kapott lövöldözések és akció egész tűrhető volt. Nyilván itt-ott volt csücske, de ilyen téren azért vannak hiányosságok, de pont így szeretjük a sorozatot.

Carlról se feledkezzünk meg, aki már-már idegesítőbb, mint egy éjszaka a fülünk mellett zümmögő légy. Tudom, tudom, az ő karakterével kapcsolatban megoszlanak a vélemények, szerintem idegesítő és felettébb pofont érdemlő. Persze az, hogy lelőtt egy ártatlan srácot talán "jó" irányba indítja el a karaktert és egy kis elmebeteg van kialakulóban, ami jó volna, de az, hogy kérdőre vonja az apját mindenért... hát álljon már meg a menet. Jó, hogy nem a zombik viszik a puskát.

twd-3-16-6.jpg

Végezetül jöjjön a vége, ahol egy folytában az órámat néztem, hogy na ugyan már, csak nem ez lesz a konkrét lezárás, és de, pont az lett, egy felettébb unalmas és semmitmondó pongyola befejezés - szinte látom magam előtt, hogy az stáb, már összecsomagolva, pihenőre készen áll -, ami szerintem, így ebben a formában arcon is köpte az eddig remekül felépített Rick karaktert. Gondolok itt arra, hogy a börtönből gyermek és nyugdíjas otthont csinált. Annyira szembe megy ez az eddigi Rickkel, ráadásul mindez semmiből villámcsapás módon történt, hiszen az egyik pillanatban oda mennek, a másikban kisbusszal vonul a csapat a börtönbe, pedig Rick három epizóddal ezelőtt inkább hagyott megdögleni egy ártatlan "turistát". Az meg, hogy ezt arra fogjuk, hogy Lori kísértete eltűnt, hát gyenge megoldás.

twd-3-16-7.jpg

A Kormányzó él és vérszomjasabb, mint valaha, Rickék menhellyé varázsolták a börtönt, Andrea pedig meghót. Ilyen előjelekkel várjuk (?!) azt a bizonyos 4. évadot. Nem fogok hazudni, valahol tényleg várom a folytatást, de korántsem tűkön ülve és igazából a mostani epizód fényében picit örülök is, hogy jön egy kis pihenő, hátha a készítők visszatérnek ahhoz a vonalhoz, amit az évad elején elkezdtek, mert bárki bármit mond, ez egy zombis horror sorozat drámai beütéssel, nem pedig egy dráma sorozat olykor feltűnő zombikkal. Persze változik és formálódik a dolog egy folytában, de az utóbbi részek inkább érzelgős dráma irányba indultak, ami valami fura és szerintem felettébb cukor mázas posztapok végeredményt szült és ez annak idején nem ilyennek indult. Félreértés ne essék, továbbra is az egyik legjobb sorozatnak tartom kategóriájában, de ez az új vonal nem feltétlen tetszik.

Pár nap múlva jön egy kis összefoglaló az évadról is.

twd-3-16-8.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr315187797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2013.04.02. 19:49:14

a sorozat leszállóágon van, sajnos. az első évad nagyon húzós volt, a másodikat vitte a lendület, de ez a harmadik már roppant kiszámítható klisék mentén mozgott. a történet lapossága mellett ne feledjük el, hogy a környezet már túl irracionális. megint akkor van vége a sztorinak, amikor jön a tél. az elsőt túlélték, a zombik sem fagytak porrá, a kocsik, a benzin, a kaja minden kibírta az esőt, havat, hideget - okés. most jön a második tél. kaja úgy tűnik mindig akad, benzin is, a kocsik bírják a gyűrődést, lőszer a fán terem, ruhák nem kopnak. kezd az egész nagyon mesébe hajlani. nincs kidolgozva a háttérsztori (az elsőben pedig volt!), csak a csoporton belüli erőviszonyok változnak. a tagok viszont látszólag cél nélkül tengődnek, vegetálnak. részemről a sorozat kifújt, nem várom a negyedik évadot.

süti beállítások módosítása