Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Return of the Living Dead: Necropolis (2005)

2013.04.02. 18:11 Jason13

necropolis-return-poster.jpgA Brian Yuzna dirigálásában készült 3. rész hiába ugrotta meg a kissé gyengén muzsikáló második minőségi szintjét, a film nem lett sikerese, így a széria ismét a spájzba került. 2005-ben azonban újra előkaparták a leleményes producerek, ez pedig nagy vigalomra adhatott volna okot, már persze akkor, ha tehetséges készítők kezébe adják a projekte(ke)t és ehhez picikét több pénzt is szolgáltatnak. Kár, hogy nem így lett.

Néhány fiatal a szabadidejét motorozással tölti, de miután az egyikük eltaknyol a járművel, hamar vége szakad a szórakozásnak. Sebaj, jön a mentő, a srác kórházba kerül, minden rendben. No, de mégsem, hiszen a haverok hiába látogatják meg, az ápolók semmit sem tudnak a sérült hollétéről. Szerencsére a társaság egyik nőnemű tagja egy nagy cég, a Hybra Tech biztonsági szolgálatánál dolgozik és látja, ahogy kómában fekvő társukat a hátsó bejáraton betolják. Azonnal össze is ugratja a brigádot és elhatározzák, megmentik bajtársukat, így mentőakciót szerveznek és betörnek a hatalmas épületbe. Ott viszont előkerülnek a Trioxinos hordók és az agyzabáló hullák, a folytatást pedig ki lehet találni.

Folytatás a tovább mögött.

No, hát hol is kezdjem? Talán ott, hogy ez már egyáltalán nem a Return of the Living Dead szériába illik bele. Ennél még a 3. rész is jobban passzol a sorozatba, ez inkább az Asylum-stúdió förmedvényét juttathatja eszünkbe. Köszönhetően elsősorban az izzadságszagú és logikai bakikkal megszórt történetnek, ami egy ideig még fent tudja tartani az ember érdeklődését, de szép fokozatosan óriási baromság zuhatagként omlik a néző vállaira. Képzeljük csak el, ahogy a középiskolás suhancok profikat megszégyenítve motoroznak, percenként osztják a hedsátokat és még sziklamászásban is jártasak! Ugye milyen életszerű?!

return_living_dead_04_01.jpg
Bár, ha a töménytelen idiótaság mellé humor társulna, akkor még úgy-ahogy működhetne is a film, de a készítők inkább halál komolyra (milyen jó poén) vették a figurát. Oké, ez még működött is a 3. felvonásban, de ott legalább voltak jó ötletek és az egészről visszatükröződött az, hogy a készítők azért dolgoztak, hogy egy minőségi mozit tegyenek le az asztalra. Ezen a szösszeneten csak az undorító pénzéhség érződik az alkotók részéről.

De még mielőtt elszaladna velem a ló, megemlékeznék néhány pozitívumról is. Például a zombikról, ők megint ütős megjelenítést kaptak és amikor elindulnak „falatozni”, akkor az mindig látványos vérengzésbe fullad. Viszont az érdekes, hogy az előző részekhez képest egy mezei fejlövéssel ki lehet iktatni őket, de ezen a dolgon a tengernyi egyéb hülyeség láttán már nem akadtam fent.

return_living_dead_04_02.jpg
Összegezve, ez egy meglehetősen gyenge eresztés, ahol a történet rendkívül amatőr, a cselekményvezetés meglehetősen komótos, azonban a véres képsorok nézhetőek és az utolsó fél óra még szórakoztatónak is nevezhető, már persze akkor, ha elvárásainkat a béka segge alá szállítjuk és kikapcsoljuk az agyunkat.

Értékelés: 4/10

Játékidő: 83 perc
Rendező: Ellory Elkayem
Forgatókönyvíró: William Butler, Aaron Stongoni
Szereplők: Aimee- Lynn Chadwick, Cory Hardrict, John Keefe

Címkék: 2005 zombi amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr965127649

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása