Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Lake Placid: The Final Chapter (2012)

Az óriás CGI krokodil újra támad

2013.03.28. 18:55 Csabi87

lake-placid-4-poster.jpgA Lake Placid széria azt hiszem tökéletes példa az elzüllésre, hiszen annak idején 1999-ben egy egészen tűrhető krokodilos filmet kaptunk, amit egy picit talán gyengébb - bár szerintem szórakoztató - B-s második rész követett, majd jött a harmadik már tényleg butának nevezhető felvonás és elérkeztünk a negyedikhez, amelynek ha az érdemeiről akarok beszélni, akkor szinte csak annyit tudok mondani, hogy Robert Englund. Viszont más kérdés, hogy ha Robert Englund érdemeiről akarok beszélni, akkor mélyen elhallgatom, hogy ehhez a produkcióhoz a nevét adta.

A Zs kategória kedvelői persze mindenképpen tegyenek egy próbát ezzel a filmmel, hiszen én is bírtam, de a helyén kell kezelnünk a dolgokat és a pofánkba - elnézést, arcunkba - árasztott baromságokat.

Őszintén szólva a harmadik rész annyira hagyott bennem mély nyomot, hogy csak arra emlékszem volt benne krokodil, így nem is tudom, hogy ez a negyedik, állítólag záró fejezet, onnan halad-e tovább, ahol annak idején abba maradt.

A lényeg, hogy a tóban továbbra is emberevő krokik élnek, emiatt pedig faszán körbe is kerítették az egészet, néhány okostojás pedig megpróbálja befogni a szörnyeket, hiszen kurva ritka ám az ilyen és jó volna megmenteni, mások pedig végezni akarnak az óriás példányokkal.

Utóbbi haderő titokban a kerítésen túlra is jut, hogy aztán tegyék, amit tenniük kell, ám a dolog balul sül el és egy nevetséges incidens után még a nagy kapu is nyitva marad, amin nem sokkal később egy vidám középiskolai csoportot szállító busz is áthalad, hiszen ők a tóhoz tartanak, csak ugye nem ahhoz, ahol a krokodilok vannak. A baj pedig megkezdődik, aktuális rendőrhősnőnk pedig akcióba is lendül, naná, hiszen a buszon volt a lánya is.

Folytatás a tovább mögött.

lake-placid-4-1.jpg
Nyilván a széria sosem a földhöz ragadt és pöpec történetről volt híres, de azt hiszem itt kapjuk a legnagyobb gyomrosokat, hiszen valami vicc, ahogy a busz oda kerül a tóhoz.

A gyilkolások nagy része feledhető, de akár a szar jelzővel is körül írható és néha nem is mutatnak nekünk semmit, csak a csapódó vért. Persze más kérdés, hogy a buta CGI miatt ez még lehet hálás dolog is.

Igen, ahogy azt korábban már megszokhattuk most már csak CGI krokikat láthatunk, akik annyira nem esetlenek, legalábbis a mozgásukat elnézve, de néha elég hülyén néznek ki. Igaz az ilyen zs kategóriás filmek esetében pont ez az egyik szórakoztató faktor.

lake-placid-4-2.jpg

Egy sejtű szereplőinkre is kár leütést pazarolni, bár egy ilyen filmben pont jó, amit csinálnak. Robert Englund-ot nyilván ki kell emelnünk és talán elfogultság beszél belőlem, de amit ő csinál az most is egészen jó, csak fura, hogy ehhez a nevét adta, persze hibázott ő már korábban is, de talán ekkorát még sosem.

A színészek és az írók egy része az előző felvonásból egyébként ismerős lehet, de a rendezést ez alkalommal Don Michael Paul kapta, aki mondjuk túlságosan híres sosem volt, de ezen kár is csodálkozni. Viszont az írók közül David Reed-re picit visszaugranék, ő néhány Odaát epizód forgatókönyvébe besegített még az 5. évadban.

lake-placid-4-3.jpg

Nem akarom tovább rugdosni a földön fekvő krokodilt, hiszen tudtam jól, hogy mire számíthatok, azt pedig megkaptam. Zs filmek közül sem kiemelkedő, amit látunk és ez azért kár, mert lehetett volna ez valami egészen pofás és mókás baromságok is, úgy, ahogy ez annak idején elkezdődött, de megpróbáltak komolykodni, Robert Englunddal és ilyen gagyi technikával ez hülye ötletnek bizonyult. 3 pontot ér nálam.

Címkék: 2012 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr425127489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása