Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 17. rész

2013.03.23. 13:00 monkeyJade

Supernatural 8.17 rész a hosszú szünet után megtekintve. És egyből a 8. évad eddigi három legjobb részébe bele is csöppent. Pedig úgy álltam hozzá az egészhez, látván az előzeteseket és a web klipet, hogy már megint azok a szerencsétlen angyalok, rohadtul unalmasak. És valljuk be tényleg így van, de mégis fel tudták dobni a sztorit a kis kőtáblájukkal.

Folytatás a tovább mögött.

Supernatural 8x17 (549).jpgHiszen miről is lenne szó az egész részben, mint a kőtáblákról, természetesen. De egészen jó és új irányt vettek vele. S bár nem szeretek spolilerezni, mégis muszáj lesz egy kicsit.

Castiel visszatért! Yoohoo, örüljünk. Megint van angyal a történetben. Bár elég érdekesen kezdődött az egész. Naomi és a szárnyas haverunk a Mennyben egy kiképzőtáborban, éppen Deant öl (persze csak a klónját). Igen, szegény Dean. Hogy miért is kellett erre kiképezni Castielt igazából senki sem tudja, bár, a végén ott volt az angyaltábla az idősebb Winchesternél és Castiel a kiképzésének köszönhetően meg kellett volna, hogy ölje, mégsem tette. Bár… a legutolsó szavai, mielőtt eltűnt a srác elől és buszra szállt a kővel együtt, az volt, hogy Dean jobban teszi, ha vigyáz vele és kerüli. Érdekes.

Supernatural 8x17 (145).jpg

Na jó ne szaladjunk ennyire előre, mert már engem is bezavarnak ezek a táblák. Szóval láthattuk Castielt, ahogy Naomi - aki úgy tűnik a főnöke lett - gyakorlatoztatja az angyal srácot Dean megölésére és respect a speciális effekteseknek, mert kb 100 Dean klón hevert a nagy hangárban a földön. Egy picit Star Trek filingem volt. Olyan Holofedélzet. Tudjátok, miről beszélek. De ez nem baj! Tetszett! Vártam volna Kathryn Janeway kapitányt, de helyette csak Naom érkezett. Aki szerint Castiel felkészült Dean megölésére.

Csak pillogtam mi van, de nem sokáig tehettem, mert jöttek a srácok a bunkerjukban, ahol már jól be is rendezkedtek. Az idősebb tesó a helyet próbálja felderíteni, míg a fiatalabb persze folyton a laptopja előtt ül és ügyeket keres, vagy éppen okítja magát. Jót mosolyogtam amikor Dean kezébe került egy távol keletei hölgyekkel teli pornó kiadvány. S mivel ez már nem az első eset, hogy az idősebb srác, ezekre a hölgyekre bukik, jót nevettem, de nem sokáig tehettem meg, mert Sam ismét emlékeztetett arra, hogy valami nagyon nincs rendben vele. Ismét vért köhögött fel, de elővigyázatlan volt és Dean megtalálta a zsebkendőt, ami véresen hevert a szemetesben. Gyanakodni kezd a bátyja, hiszen eddig fogalma sem volt arról, hogy öccse ismét hazudik neki. De pont a Winchester családban ne lenne folytonos hazugság. Az lenne a fura, ha a srácok őszinték lennének egymáshoz.

Supernatural 8x17 (1074).jpg

De haladjunk is tovább, történek itt események bőven. Hiszen Castielen kívül még két visszatérő szereplőt is köszönthettünk a részben. Az egyik nagy kedvencemet Meget. Ugye mindenki emlékszik még rá? Utoljára akkor találkoztunk vele, amikor Dick Roman kivégzésre került. Megvan? Igen ő az, de éppen most szőke hajjal nyomul. Vagyis nyomulna, ha nem tartanák fogva őt démonok. Igen, démonok, a fajtársai, mert Meg valami olyasmit tud, amire nagy szüksége van Crowleynak.

És igen, hölgyek, urak! Crowley ismét a színen! És mint mindig, most is elegáns, gonosz és imádnivaló! Természetesen megint csak a kövekről van szó. A két tesó egy kisvárosba megy, ahol az emberek bezakkannak, a földet túrják, mintha keresnének valamit, ám minden alkalommal meg is halnak, kiég a szemük, kocsonyások lesznek a belső szerveik. A srácok nem igazán értik mi is történik, hiszen ha valakit megszáll egy démon, miért is ölné meg aztán a gazdatestet, és miért kutatnak, miért ásnak? Persze elég hamar kiderül, hogy Castiel van a háttérben, ő öli meg a démonokat és vele együtt természetesen az embereket is. S hogy mit is keresnek…

Supernatural 8x17 samples (5).JPG

Az angyaltáblát, amivel az összes szárnyast meg lehet semmisíteni. És hol is lehetne egy angyaltábla elrejtve, mint Lucifer kriptáinak egyikében. Meg pedig pontosan tudja hol is van ez a kripta. De nem hajlandó elmondani a nagyfőnöknek Crowleynak. Ez viszont kapóra jön a srácoknak és Castielnek is. Csak zárójelben jegyzem meg, hogy Naomi természetesen minden áron ezt a táblát akarja megszerezni, hiszen ha a Mennyekben lesz, ott biztonságban van. Ha pedig Crowley szerzi meg… Akkor kalap-kabát az angyaloknak. Így érthető, hogy küzdenek érte. De nem fogom az egész rész tartalmát lelőni. Nézzétek csak meg. Érdemes. Hiszen minden van benne, ami egy Supernatural rajongó csak akar. Angyalok hada, démonok még többen, Crowley, Batcave egy csöpp Egyetemesek, a Winchester tesók… Meg és Castiel fura „szerelmi kapcsolata” Amit Dean csak Megstielnek nevez. S már látom rajongók millióit, akik az új párosnak hódolnak és írják a fanficeket róluk. De hát, miért nem? Be kell hogy valljam én is drukkoltam nekik. (Csak halkan jegyzem meg itt, hogy a legvégén a Dean/Castiel jelenet egy az egyben ugyan az volt, mint az 5.22 rész végén a Sam / Dean jelenet. Valaki egy CTRL+C-t nyomott és behelyezte ebbe a forgatókönyvbe… Semmi baj.)

Mindent végig gondolva pörgős rész volt és senki nem fogja megbánni ,ha végig nézi. A Castiel rajongók örülhetnek, visszatért az angyalkájuk, a Dean rajongók morzsolhatják az ujjaikat, miért is kell vigyáznia Deannek most a legjobb barátjával, az angyallal. A Sam rajongók pedig kezdhetnek elkeseredni, mert kedvencük talán nem éli túl ezeket a próbákat. Ahogy angyalunk is mondta, olyan sérülése vannak már a belsejében, amit még ő sem tud helyre hozni. Ez pedig rohadtul szomorú. Szóval a fiatalabb Winchester rajongói kezdjenek imádkozni érte. Fogalmam sincs, hogyan fogják megmenti az írók Sam Winchester seggét, de várom mit hoz a jövő, ahogy Naomi és Crowley további feltűnését is.

Supernatural 8x17 samples (50).JPG

Castiel is elég érdekes szituban hagyott minket ott a rész végén. De a legjobb jelenet mégsem hozzájuk, hanem a két tesóhoz fűződik a végén. Dean és Sam mint mindig az Impalában beszélgetnek, vagyis lelkiznek. Feljön Sam fura „betegsége”, az hogy talán haldoklik. De végigcsinálják és Dean teljes mellszélességgel a tesója mellett áll. Ez pedig megérte egy awwww-t a végén. Ok, lány vagyok, nézzétek el nekem!

Az egész részre természetesen egy ötös alát adok. Nehogy már teljesen tökéletes legyen. És várom a következő epizódot is, amiben megint csak újabb visszatérő szereplőt köszönthetünk. Sőt a csapat, aki a szereplőket castingolja egy nagy hibát is elkövetett, emlékeztek az első évad Strigájára? Nos, a bácsi ismét feltűnik, de nem Stirgaként, hanem egy új szereplőként! Azt gondolták nem fogjuk észrevenni? Hát tévedtek! Újra hasznosítják a színészeket.

Supernatural 8x17 samples (57).JPG

PS: Volt zene ismét! Supertramp - Goodbye stranger
PS2: Jared játéka most nagyon de nagyon tetszett, mostanában nagyon jól hozza Sam figuráját. RESPECT!
PS3: Naomi és Crowley ismerik egymást? WOW!
PS4: Nem voltak csoki barna sminkben a srácok. Gratula a sminkesnek.
PS5: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a bunkerban talált egyéb „játékszereket” a srácok hasznosítják-e vagy sem. Kéne!
PS6: A vágások eszméletlen jók voltak a Castiel és Naomi közötti beszélgetések és a harcok közben.
PS7: Unicorn!

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr785163968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása