Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fan kao (2009) - My Ex

Thai "mese" a síron túli szerelemről

2013.03.16. 19:16 Csabi87

My-Ex-Poster.jpgAz ázsiai horrorfilmek közül azt hiszem az utóbbi időben a legkiemelkedőbb produkciókat thai részről kapjuk - legalábbis az én véleményem ez. Az ottani horror konyha sok kellemes ízzel próbálta már meg lenyűgözni a vérre vagy ijesztgetésre éhes nyelvünket.

Jó példa a Coming Soon, de a 407 Dark Flight sem valami szégyellnivaló alkotás, ezt a sort pedig a My Ex alias Fan kao is jól kiegészíti.

Ezúttal egy majdhogynem romantikus filmbe illő felállást kapunk, adott egy menő és sikeres A-listás filmsztár Ken, aki meglehetősen szereti a nőket, no nem egyet, hanem úgy mindet, aki egy picit szép és puncija van, ádámcsutkája meg nincs, hiszen ugye Thaiföldön azért jobb ha mindhárom kritérium teljesül és akkor talán már nem nyúlunk mellé.

Ezzel mondjuk még nem is lenne baj, hiszen mindenki odadugja azt, amije van, ahova csak szeretné, viszont Ken amellett, hogy a kis Kent tornáztatja általában el is hiteti az éppen aktuális barátnőivel, hogy imádja, szereti őket és Isten bizony megváltozik, abba hagyja a csajozást és csak az adott nőnek él mostantól kezdve. A drága leányzók persze a kis Kennel együtt ezt is jól beszopják (előbbire mondjuk képi bizonyítékot nem látunk, de legyen fantáziánk), végül pedig óriásit csalódnak, amikor a sztárocska se szó se beszéd egy másik nővel mutatkozik.

Ezt a bánásmódot viszont van, aki nem bírja, hiszen többek között két hölgy is halálosan beleszeret csapodár főhősünkbe, aki nem is igazán hajlandó tudomást venni a lányokról, így miután az egyikőjüket pont szerelmi bánata kellős közepén elüti egy kamion, a leányzó amolyan kísértet képében próbálja megszerezni magának a hőn áhított férfit.

A tovább mögött folytatom.

my-ex-2.pngNagyon azért nem kell megijednünk, mert a romantika nem kap hatalmas szerepet a filmben. Egy picit jelen van, de a téma megköveteli, viszont emellett az ijesztgetések és a véres részek sem hiányoznak, sőt kellően képviseltetik magukat a másfél órás játékidő során. Láthatunk vérben fürdőzést, de a hagyományosnak mondható jaj-ott-a-szellem-a-háttérben képsorokból sincs hiány, tehát ezen a szinten tényleg korrekt produkció a My Ex.

my-ex-1.pngSzereplőinkkel sincsen különösebb baj, bár minden rasszizmus nélkül elmondanám, hogy nem mindig tudtam megkülönböztetni Ken barátnőit, mert olyan egyformák. Nem is csodálkoztam volna, ha a végén kiderül, hogy Ken azt hitte egy barátnője van, mert ő se tudta megkülönböztetni őket, de elárulom nem ez a vége csavar. Viszont van vége csavar, tehát, aki az előzetes és a most felvázolt történet alapján azt hiszi, hogy csak szépen a várt módon lecsorog a történet, az örülhet, hogy nem így lesz.

A rendezést egyébként Piyapan Choopetch vezényelte, aki még 2005-ben elkövetett egy krimi beütésű fantasy elemekkel operáló horrort a Jom kha mung wej-t, amely mint címéből is látható nem feltétlen lehet ismerős itthon, de talán Ázsián kívül sem, illetve fontos tudni, hogy 2010-ben elkészült a My Ex második része is, amit szintén Choopetch felügyelt, talán azzal sem árulok el nagy titkok, ha elmondom, hogy a folytatásról is pötyögök majd nemsokára, hiszen ahhoz már korábban is volt magyar felirat, fordítós barátunk Pedro jó voltából.

my-ex-3.pngJó film a My Ex, persze ez is hasonlóan épül fel, mint a többi thai, ázsiai kísértet horror,de ugye arra a legtöbb produkció ezt a koncepciót követi, viszont ettől függetlenül szerencsére nem unalmas és sablonosnak sem feltétlen nevezném, illetve ha az is, nem zavaró módon.

Ami engem illet erős 6 pontot mindenképpen adok erre a filmre, mert tetszett, lekötött és az egyszer nézős kategória kritériumainak tökéletesen megfelel.

Címkék: 2009 6/10 ajánlók thai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr564764724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökibá 2013.03.16. 20:09:27

Nagyon tudnak ijesztgetni :)

süti beállítások módosítása