Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 3. évad 13. rész

2013.03.12. 06:20 Csabi87

walkingkedd-kisebb.jpg

10/10? Azt hiszem majdhogynem igen. És nem a szimpátia visszaszerzése miatt írom ezt, direkt újra néztem az előző részt és talán picit tényleg átestem a ló túloldalára, de ettől függetlenül továbbra sem érzem, hogy az a rész jó lett volna. Számomra. És akkor pont.

Ellenben a 13. felvonás zseniálisra sikerült, minden egyes percét lehetett élvezni, pedig nem igazán akadtak zombi hentelések, de a mostani epizódban a legizgalmasabb karakterek kaptak helyett, volt feszültség, volt viccelődés, egy kicsike zombi agyonverés és még dugtak is. Kell-e ennél több? Nem hiszem.

A tovább mögött folytatom.

twd-3-13-5.jpg

Többen is jeleztétek már itt-ott kibeszélőkben, hogy az új évad egyik újítása talán egy picit gyenge pont, de hogy mire is gondolok? Ugye eddig, ahol abbahagytuk a történetet a következő epizódban ott folytattuk - most arra nem mernék megesküdni, hogy a második évadban is így volt, de mintha igen - ellenben most nagyobb lépésekben haladunk. Az, hogy ez jó-e vagy sem, nehéz eldönteni. Talán picit kevesebb az üres járat és 24 feelingje sincs az egésznek, ugyanakkor azért meg volt a varázsa a korábbi módszernek is.

Mindenesetre az előző 40 perchez képest most megint nagyjából egy napot előre ugrottunk egészen Rick és a Kormányzó (Mr. Blake!) találkozásáig. Mióta vártunk már erre, hiszen az eddigi koccanások nem voltak ennyire jók, hiszen többnyire csak lőttek egymásra, viszont hőseink most kiterítették lapjaikat. Persze ezek mondjuk nem voltak annyira elrejtve, hiszen igazából a megoldás az lett, ami már előtte is terítéken volt: a két csapatnak meg kell harcolnia egymással. Ezzel azt hiszem nincs is baj, kell az ilyen is.

twd-3-13-1.jpg

Nem tudom kiemlékszik a Rendőrakadémia 6. részére? Hogy jön ez ide? Anna a végén volt az a jelenet sor, amikor 3-3 emberke harcolt egymással és tulajdonképpen mindenki a "párjával" csapott össze. Hústorony a nagy darab kopasszal. Az okos srác a szintén agytröszt fiúval és a hangutánzós Winslow is megkapta a hasonló beütésű gonoszt. Tök jó volt. Most valami hasonlót láthattunk, persze püffölés nélkül.

twd-3-13-2.jpg

Rick megkapta a Kormányzót, a két vezető ült össze. Daryl, a kemény legény Martinezzel "pacsizott le" Hershel-nek pedig a szintén inkább pacifista Milton jutott. Andrea meg javarészt kurvára egyedül maradt, de megérdemli. Volt pofája megint a Kormányzóékkal menni. Nem is tudom hova rakni a karaktert, ha eggyel butább lenne, tuti, hogy rügyezne - mondjuk az előzetes tanulsága szerint a következő részben megjön az esze, de picit későinek érzem ezt. Ő az a karakter, aki picit olyan, mint Merle. A Kormányzóék nem annyira kedvelik, Rickék sem, a különbség, hogy Andreát a közönség többsége is rühelli. A legjobb jelenet egyébként most volt vele kapcsolatban, amikor feltette Hershelnek azt a kérdést, ami bennünk már epizódok óta megfogalmazódott: "Mit keresek én itt?" De mindegy, vissza a bácsikhoz.

twd-3-13-3.jpg

A Kormányzót ismerjük szerencsére ő továbbra is megmaradt főgecinek David Morrissey pedig sokadszorra bizonyította, hogy remek választás volt a szerepre.Rick szintúgy, az elején milyen kis csinosra fésülte magát, nyoma sem volt az elmúlt részekben látott őrültnek, ami szerintem azért kifejezetten jó hír - bár gyanítom az ő elmebetegségének sincs vége.

Daryl és Martinez beszélgetése és jelenetei is remekül voltak megírva. Eleinte ment a kinek van nagyobb pöcse játék, majd elszívtak együtt egy cigit. Annak idején tanultuk (tanították), hogy a világháborúban, amikor a felek éppen nem egymás gyilkolásával voltak elfoglalva, akkor barátkoztak a lövészárkokban, hiszen mindannyian ugyanolyan emberek voltak, akik parancsokat teljesítettek. Tök jól csempészték ezt ezekbe a képsorokba.

twd-3-13-4.jpg

Hershel és Milton jelenetei pedig szintúgy piros pontot érdemelnek, főleg Hershel viccelődése. Egyébként meg mennyire badass volt az elején fegyverrel a kocsiban.

Ja igen, ha már mondjuk ilyen párba rendezésnél tartunk, akkor Michonne és Merle is szóba jöhet, akik mondjuk nem borultak egymás nyakába, de ők igen csak egyformák, még a végén dugni fognak ők is. Ha pedig szexuális töltetű megnyilvánulások, akkor Maggie és Glenn kibékültek, amit egy raktárban való szexeléssel ünnepeltek meg, mert Glennek a zombik előtt nem áll fel.

twd-3-13-6.jpg

Igazából a mostani is elég időhúzó jellegű epizód volt, de a fasza karakterek, fasza mondatokat kaptak, meg voltak a nagy találkozások - és azt hiszem ezt jól meg kell jegyeznünk, mert ezek után több ilyen nem lesz.

Csak ismételni tudom magam, szóval nem is rabolnám tovább a szabad/munka időtöket, egy hét múlva találkozunk. Már alig várom. Addig is tudjátok, The Walking Dead Magyar Facebook Rajongói Oldalt lehet nézgetni.

twd-3-13-7.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr675128522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása