Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halálfélelem (1995) – Necrophobia

Hullarablás és szexuális perverziók

2013.03.06. 18:22 Herschmi

Necrophobia-poster.jpgNekrofóbia. Mit is jelent ez? Kétféle magyar értelmezésére találtam rá: az egyik a haláltól való félelem, a másik a holttestektől való irtózás. Filmünk esetében az utóbbi igaz, és minden hátterében egy bizarr pszichiátriai kezelés áll. Na lássuk, mit hoztak össze nekünk a hollandok.

Mark elveszti a feleségét egy balesetben. Nehezen tudja feldolgozni Rebecca halálát, mély depresszióba csúszik, rémisztő hallucinációk gyötrik.

Életében váratlan fordulatot hoz, amikor a temetőben belebotlik a gyönyörű Collett-be, aki randizni hívja. Bár csak egy hete temette el hitvesét, mégis izgalomba hozza a lány és folyton róla álmodozik.

A csaj nővére egyik este felkeresi a férfit és figyelmezteti, hogy csinos húga nem az, akinek látszik. Halottakat rabol, és mellette veszélybe kerülhet a Mark élete is. Persze a férfi nem hisz neki és elmegy a találkára…

Folytatás a tovább mögött.

Nem egy kiemelkedő alkotás, de legalább rövid. Kerek 60 perc. Látszik, hogy kevés pénzből dolgoztak, főleg a nappali jeleneteken. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy látvány terén kihozták a maximumot, de azért eget rengető dolgokra ne számítsatok.

A pince helység nagyon hangulatos lett a kékes árnyalataival, a félhomállyal, de ez igaz a ködös, ódon éjszakai temetőre is. A filmet nagyrészt Mark szemszögéből látjuk, az ő gondolatait hallhatjuk, ilyenkor le is vannak tompítva a külvilág zajai. Véres jeleneteket kapunk dögivel, ebben nem szenvedünk hiányt és egy csinos kis láncfűrész is több alkalommal felbukkan.

Necrophobia-1.jpg

A háttértörténet igazi ínyencség: Collette-et megkötözte a szexhez a férje, de a lányon bőszen dolgozva meghalt és egy hétig rajta feküdt a hulla, mire észrevették a szomszédok, hogy valami nincs rendben. Az újdonsült özvegy ettől kezdve iszonyodott a holttestektől, mígnem teljesen épelméjű pszichológusa tanácsára friss tetemeket kezdett rabolni és a terápia részeként egy felcsatolható műpéniszt is rakott rájuk vágyai kielégítésére.

Nem igazán tudok erről többet írni, egyszerű, és középszerű film. Igazi kis költségvetésű b-kategóriás horror, még ha ennél több is szeretne lenni. Nézhető, de ez köszönhető az egyórás hosszának is. Még egy féllel ha megtoldották volna, akkor lehet nem bírtam volna végig.

5 pontra értékelem.

Címkék: 1995 holland film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194747275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása