Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 16. rész

2013.03.02. 07:37 monkeyJade

Supernatural 8. évad 16. rész letudva, és rögtön bele is csapnék a lecsóba. Ebben a részben nem másokkal találkozhatunk, mint a görög istenekkel. Vagyis helyesbítek a főistennel, Zeusszal a lányával, Artemisszel és Prométheusszal, akit Zeusz arra ítéltetett, hogy az idők végezetéig minden nap kínok között haljon meg, amiért ellopta az Olümposzról, vagyis az istenektől, a tüzet az embereknek. Volt ilyen merész ez a srác!

Folytatás a tovább mögött.

Supernatural 8x16 (121).jpgDe hát hölgyek, urak, mind hallottuk már ezt a sztorit, így nincs mit tovább magyaráznom erről.

A rész tartalmának olvasásakor húztam a szám, mert őszintén szólva sok minden belefér nekem a Supernaturalba, de hogy görög istenekkel fognak „szórakozni” a Winchester tesók, kicsit már soknak éreztem. Ám, kellemesen csalódtam. Kifejezetten kellemes kis rész volt, attól függetlenül, hogy Zeusz tökéletes Zeusz volt, szórta a villámait rendesen, csak éppen öltönyben jelent meg a srácoknak, nem tógában, pedig mennyire vicces is lett volna ez, nem?

Supernatural 8x16 (1801).jpg

De lássuk, miből is élünk, miről is szólt a rész. Adott egy srác, Shane, akit hogyhogy nem Európában, pontosabban Görögországban, egy lavina alatt találnak meg és nem emlékszik semmire a lavina előtti időkből. Természetesen egy gyönyörű nő az, aki gondjaiba veszi és mit ad isten a nő teherbe esik tőle és 9 hónap után megszüli Olivert, egy édes kis szöszi srácot. Igen ám, de Hayley, az első közösen töltött éjszakájuk alatt szembesül azzal, hogy Shane szívrohamban elhalálozik, ám nem sokkal később magához tér és nincs semmi baja. A lány természetesen lobogó hajjal menekül el a sráctól, de megszületik a fia, aki a 7. születésnapja után szintén naponta meghal, aztán pedig feltámad.

Elég Supernatural a sztori és erre persze a Winchesterek is ugranak. Elindul a két tesó egy újságban olvasott cikk után, ami egy keményre fagyott hulláról szól, és aki egy rendőr szeme láttára sétál be az erdőbe. Elég izgalmasnak hangzik ez ahhoz, hogy a srácok szagot fogjanak és elindítsák a saját kis nyomozásukat. S persze az istenekkel teli görög mondakörben találják magukat.

Gondolom kitaláltátok kedves olvasók, hogy Shane nem más, mint szegény Prométheusz, akit valószínűleg lesodort egy lavina a hegyről. Az egy éjszakás kalandban fogant fia pedig örökölte az apja „minden nap meghalok” átkát.

Supernatural 8x16 (937).jpg

Természetesen a bratyók is sokkot kapnak elsőre, amikor kiderül ki-kicsoda, de túlteszik magukat ezen és megpróbálnak segíteni szegény, nyomorult Prométheusznak és csak egy megoldást találnak, meg kell ölniük Zeuszt és így talán az átok is feloldódik.

Na igen, elég kéményen hangzik. Öld meg Zeuszt! Nem hittem volna, hogy ez valaha is elhangzik majd a sorozat történetében, de azt hiszem ezek után már tényleg nem fogunk meglepődni semmin sem. Bár ha jól emlékszem, egyszer még egy valódi sárkánnyal is találkoztak a srácok. Akkor nem is értem mit vagyok fennakadva a görög mondavilágon?

Térjünk ki a srácokra is. Hiszen a Men of letters dübörög tovább! Láthatóan Dean teljesen berendezkedett a „batcave”- ben és kihasznál minden lehetőséget a kényelemre. Mosolyogtató volt, ahogy köntösben előkerült a rész elején és kávét szürcsölt. Aztán az epizód folyamán büszkén mondogatta, hogy ő és Sam az örökösei ennek az egésznek. De álljunk is meg.

Supernatural 8x16 samples (23).JPG

Sam. A mi jó öreg Sammy fiúnk, aki egy elég nagy próbatétel előtt áll és bár legyőzte az első akadályt, úgy tűnik nagyon nincs jól. Az előző rész végén láthattuk, ahogy vért köhög fel és most folytatódik a srác kálváriája, ismét vért öklendezett és attól tartok, hogy ez nagyon nincs rendben. Természetesen Dean előtt hallgat arról, hogy mi történik vele, de testvére nem hülye. Az Impalában ismét lelkiztek és Sam finoman célozgatott arra, hogy fél mi lesz és fél ettől az egésztől, talán mégsem volt jó ötlet ez a próba dolog és talán… Sőt egészen biztosan meg fog halni. Dean pedig ettől fél a legjobban.

Ha Sam meghal a próbák alatt, vagy a végén, akkor valószínűleg ő sem fogja bírni tovább. Bár a mi Deanünk persze a kocsiban tetette nyugalmát és Sam mondatait elhessegette azzal, hogy Sam megígérte neki, hogy sokáig fog élni és „prosztatavizsgálatokra, vastagbéltükrözésre fog járni”, mert túlélő és egészen biztosan valami tök „mezei” halált hal, de belül retteg és mikor magára marad szobájában elhagyja ereje és leroskadva az ágyra öccséért imádkozik. Igen Dean imádkozik, csak éppen nem Istenhez, hanem a jó öreg Castielhez. Hogy majd Castiel egészen biztosan vigyáz a tesójára és életben tartja.

Kiderül, hiszen a következő részben előkerül a szárnyas is, sőt most már egészen biztos a 9. évad, ahol Misha Collins főállású FŐSZEREPLŐ lesz. Így aztán valószínű, hogy az angyal szál is tovább folytatódik… Bár számomra az már az unalom ködébe vész. Azt gondolom, hogy Castiel inkább valami másként, talán HALANDÓKÉNT, tér vissza a 9. évadra. De ne szaladjunk ennyire előre, mert ki tudja mit hoz a jövő, egy biztos. 9. évad zöld lámpát kapott.

Supernatural 8x16 samples (50).JPG

Attól tartok, hogy Sammyt fogjuk elveszíteni. Mert töprengtem. Bizony. Néha azt is kell. Fogalmam sincs arról, hogy ebből az egészből Sam hogy fog kimászni és hogyan csukja majd be a Pokol kapuját saját halála nélkül. Az pedig lejárt lemez lenne, ha jönne a hős szárnyas és megmentené. Unalmas volna ismét ehhez nyúlniuk a készítőknek. De ok, valóban ne szaladjunk ennyire előre, mert felesleges.

A részről tehát az mondható el, hogy egy kellemes kis utazás a görög mondakörbe, ahol Zeusz lelkesen szórja a villámokat Prométheusz és a srácok seggébe. Majd belecsöppenünk egy szerelmi háromszögbe, amiről nem beszéltem ugyan, de valamit meg kell hagynom nektek is. Mégis legyen benne valami izgalom. De Zeusz szexi lánya és a mi kis tűzlopónk… nos kellemesen elvoltak ott fenn a hegyen, míg le nem pottyant onnan a srác. Jaj, most mégis elmondtam? Ejnye! Bocsi. Az epizód kap nálam egy négyest. Mert a főszál valamilyen szinten volt benne. Impala PIPA, bunker is volt benne. Az olümposzi tógás brigádot egészen jól átírták a 21. századra. És mert bírom a görög isteneket.

PS: Megtaláltam a twitteren a sminkest, írok neki, hogy annyira azért nem süt a nap, főleg nem a bunkerban.
PS2: Konkrétan sajnálom Sammyt és drukkolok, hogy túlélje. Ok, Jared elvileg a kezében lobogtatja a 9. évados szerződését, de ki tudja?
PS3: Az egyik legszebb és legmegindítóbb momentuma az egész 8. évadnak ennek a résznek a vége.
PS4: „Sárkánypénisz!”
PS5: A speciális effektesek kitettek magukért a villámokkal!
PS6: Elkezdtek lóvét pumpálni a sorozatba és ez látszik is. Jobb később, mint soha!
PS7: A 8.17 rész, a következő március 20-án kerül adásba, a sorozat 3 hetes szabira ment.

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr25112276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása