Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Könyvajánló - James Herbert: Patkányok

2013.02.26. 16:25 Herschmi

James_Herbert_Patkanyok_1_176788.jpgPatkányok. Kis, szőrös lények, akiktől a legtöbb ember undorodik. „Jó hírükön” az sem javított, hogy több súlyos betegség terjesztői, mint a veszettség és sárgaság. Ezt használta ki James Herbert, mikor megírta első regényét, a Patkányokat.

1974-ben jelent meg a New English Library kiadásában, majd magyar fordításban először 1991-ben a Fabula Kiadó jóvoltából, majd 2008-ban az Alexandra jelentette meg.

London egyik legrosszabb környékén, az East Enden különös dolgok történnek. Patkányok támadnak meg embereket, de a normál méretűek mellett feltűnnek macska és kisebb kutya nagyságú, fekete dögök is, melyek nem riadnak meg semmitől és senkitől.

A patkánytámadások elszaporodnak, majd az orvosoknak rá kell jönniük, hogy már egy harapás is 24 órán belül az áldozat halálához vezet. A bestiák már iskolákat és metrószerelvényeket is megtámadnak, a városban egyre jobban eluralkodik a pánik és a káosz. Ebben a felfordulásban ismerhetjük meg Harrist, az általános iskolai tanárt, aki nem is sejti, hogy kulcsszerepe lesz a kártevők elleni harcban.

Folytatás a tovább mögött.

Első regénynek elég jól sikerült, nem is csoda, hogy az azóta eltelt 38 évben Herbert népszerű és befutott íróvá vált.

TN6_0249000970085G.JPG

Elég jól leírja a szereplők érzéseit, gondolatait, sokat megtudunk az életükről. Viszont a mellékszereplőkről kicsit aránytalanul többet tudunk meg, mint a főszereplőkről. Ez kicsit zavaró volt a számomra, néha egy-egy áldozatot jobban sajnáltam, mintha valamelyik fontosabb szereplő, vagy maga a főhős halt volna meg.

Amit még elég érdekesnek találtam, hogy feltűnően sok, amolyan kis epizód volt a fejezetek közt, ezek inkább kis kitérők, nagyon nem viszik előrébb a történetet. Szívesebben olvastam volna helyettük többet Harris kalandjairól.

Mindezek ellenére jól szórakoztam olvasás közben, kellemessé tett egy borongós szombat délután.

Elég rövid, bő négy óra alatt ki is végeztem a kötetet és annyira azért jó könyv, hogy kíváncsi legyek a folytatására, az Odúra is.

Gyenge 7 pontot adok neki.

Itt rendelhetitek meg a kötetet.

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr355001544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2013.02.27. 08:28:09

Tökös koromban imádtam ezt a könyvet! Asszem újra kéne olvasnom lassan. A folytatásról nem is tudtam, de akkor jöhet az is. Nyomassad csak az ajánlókat, mert kellenek az ötletek, hogy mit olvassak. A John Saulokat bepótoltam amiket ajánlottál. Nem voltak rosszak.Kösz!

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2013.02.27. 14:47:58

Szerintem szörnyen gyenge könyv, engem a zsékategóriás horrorfilmekre emlékeztetett, miközben olvastam. A maga módján viszont mégis egész szórakoztató volt :)

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2013.02.27. 19:56:56

@Dzsézön: Hi, elvileg trilógia, de nem tudom, melyik a harmadik része :)Lesz még könyv ajánló hamarosan :)

Dzsézön 2013.02.28. 07:56:35

A Patkányokat tegnap délután beszereztem és késő estére ki is olvastam. Nem nagyon emlékeztem már rá úgyhogy nem volt unalmas. Nem egy Kundera, de az aminek lennie kell. Első könyvnek tökéletes. Nem ír ócska felcicomázott mondatokat ami a gyenge írók ismérve. Jó móka volt újraolvasni. A nimfomániás Mary története elég durva azé'...

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2013.02.28. 11:06:41

@Dzsézön: Na az az, főleg hogy még csak a 70-es évek elejét írjuk. Bár ilyen téren számomra az egyik legmeglepőbb a Ha.. c. '68-as film volt, amiben már kb. nyiltan kimondták hogy a katolikus gimnázium papjai pedofilok. (persze nem akarok túlságosan általánosítani)

süti beállítások módosítása