Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Boszorkányvadászok (2013) - Hansel & Gretel: Witch Hunters

Jancsi és Juliska élete a "Mézeskalácsház" incidens után

2013.02.17. 19:06 Jason13

Boszorkányvadászok poszter.jpgHollywood mostanában rákapott a klasszikus mesék vászonra való átültetésére, ami nem is lenne rossz ötlet, hiszen a legtöbből igazán élvezetes kis fantasyt lehetne készíteni.

Azonban az "álomgyár" sötétebb tónusú alkotásokkal próbálkozik, ezzel szintén nem lenne gond, de az eddigi művek sajnos elég vérszegényre sikeredtek, gondoljunk csak a Piroska és a farkas újraértelmezésére, ami egy merő giccstenger lett (bár mit is várhatnánk az Alkonyat rendezőnőjétől), de a Hófehér és a vadász se lett valami eget rengető, köszönhetően annak, hogy az is a fiatalabb korosztályt célozta meg.

Most pedig itt van Jancsi és Juliska története, amit a Náci Zombik direktora, Tommy Wirkola piszkált meg egy picikét. Történetünk tehát a Mézeskalácsházban raboskodó testvérpárról szól, akik miután elintézik az őket terrorizáló banyát, elhatározzák, hogy minél több ilyen rusnya teremtéssel számolnak le. Itt ugrunk is az időben, hőseink már képzett boszorkányvadászok és most egy újabb prédára lesnek, aki egy kisváros gyermekpopulációját zargatja. De hamarosan kiderül, többről van itt szó, mint egy gonosz boszorkányról, aki előszeretettel fogyasztja a "friss húsokat".

A folytatás a tovább mögött található.

Mielőtt sokan csak legyintenének, hogy ez egy újabb gagyi giccsparádé, leszögezném, hogy a Boszorkányvadászok végre nem egy sötét fantasynek csúfolt tinifilm, hanem egy rendkívül szórakoztató, vérben és morbid humorban tocsogó agymenés, ami nem is akar több lenni, annál ami.

Boszorkányvadászok a testvérpár.jpg

Tehát a történet bitang egyszerű, a "fordulatok" elképesztően kiszámíthatóak és néha a párbeszédek fülsértően gagyik, de ezek felett könnyen eltekinthetünk, köszönhetően elsősorban a látványos akciójeleneteknek. Kapunk itt bunyókat, lövöldözéseket, robbanásokat, sőt, még lassításokat is, ezek pedig baromi jól néznek ki, különösen 3D-ben. De véres képsorokból sem szenvedünk hiányt, tehát akik szeretik a "szaftos" darálásokat, már indulhatnak is a filmszínházak felé.

Azonban a sok zúzás mellett meglehetősen jó poénokkal is találkozhatunk, melyek szintén növelik a film élvezeti értékét. Különösképpen azért, mert ezt a mozit egyáltalán nem lehet komolyan venni, de a készítők ezzel tisztában is voltak, ezért ahelyett, hogy egy karót nyelt, erőltetett, saját maga paródiájává váló szösszenetet (mint az Abraham Lincoln,a vámpírvadász) raktak volna össze, inkább egy laza hangulatú, morbid humorban gazdag darálást tettek le az asztalra.Boszorkányvadászok,a gonosz.jpg

Mindent összevetve, nincs baj ezzel a darabbal, egy másfél órás agyatlan zúzdának tökéletesen megteszi, ahol nem a sztorin és a karaktereken van a hangsúly, hanem a jól kivitelezett látványon, az eltalált poénokon és a tökös beszólásokon.

Írhatnám úgy is, hogy a Boszorkányvadászok egy '80-s évek stílusában elkészített akciómozi, fantasy és horror elemekkel. Akik pedig szeretik ezeket a műfajokat, nyugodtan tehetnek vele egy próbát, de azoknak is ajánlatos, akik csak egy jót akarnak szórakozni.

Értékelés: 7/10

Játékidő: 88 perc
Rendező: Tommy Wirkola
Forgatókönyvíró: Tommy Wirkola
Szereplők: Jeremy Renner, Gemma Arterton, Famke Janssen

Címkék: amerikai film 7/10 2013 ajánlók német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr825083541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.02.23. 11:29:49

pontosan így van, móka és kacagás a film, és meg se próbálja magát komolyan venni ami nagyon jól áll neki!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.05.05. 23:36:18

Megkésve bár, de megnéztem, tényleg marha jó volt :) kellemes csalódás :)

süti beállítások módosítása