Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Redd Inc. (2012)

Ausztrál "munkahelyi" horror

2013.02.16. 18:46 Csabi87

redd-inc-poster.jpgAz ausztrálok kevés önálló horrort készítenek, legalábbis értem ez alatt azt, hogy évente 2-3-nál több, igényes produkció nem is igen készül. Tavaly mondjuk volt egy jó kis cápás film, a Bait, 2009-ben a The Loved Ones örvendeztette meg a szívünket, de sokak a Halál a mocsárban-t is ide sorolják - én azt mondjuk többnyire végig szenvedtem -, de a kézi kamerás The Tunnel-t se szeretném kihagyni.

Nos a Bait mellett egy másik tavaly készült, de többnyire csak idén bemutatott horror is a világra szabadult, amelyet végül Redd Inc. címen adtak ki.

A produkcióval kapcsolatban legelőször talán Tom Savini nevét említeném meg, aki a nagy horror rajongók számára biztos ismerős, hiszen az egyik legismertebb FX és maszkmester, aki általában nem adja szarhoz a nevét és szerencsére most sem tesz így.

Térjünk át a sztorira is. Egy baromi jó zenei aláfestéssel ellátott főcímmel kezdünk, ami már be is mutatja az előzményeket. Thomas Reddman a munkahelyi liftben egy baltával lecsapja egy kolléganő fejét, majd gyorsan el is kapják. Az újságok persze egyből cikkezni kezdenek, ráaggatják a "fejvadász" becenevet és természetesen a börtönbe is bezárják, de egy balesetben hősünk életét is veszti. Mindezt a főcímből tudjuk meg, majd bele is kezdünk a valódi izgalmakban.

Egy csaj életébe nyerünk betekintést, aki az interneten pénzért vetkőzik tehetős és kanos pasiknak és ő volt a lány, aki annak idején megpillantotta Reddman-t a liftben, baltával a kezében. A lány otthon tesz-vesz, amikor egy ismeretlen alak leüti és elsötétül előtte a világ.

Hősnőnk egy sötét teremben ébred, ahol nem sokkal később a fény veszi át a szerepet és kiderül, hogy Annabelle nincs egyedül, hat másik emberrel van összezárva, mindannyian egy íróasztal körül ülnek és oda vannak láncolva. Nem sokkal később arra is rájönnek, hogy mi az összefüggés köztük: mindannyiuknak köze van Reddman börtönbe zárásához, ami pedig külön érdekesség, hogy az elrablójuk nem más, mint a szóban forgó úriember, aki úgy tűnik még sem halt meg.

Reddman-t egy cél vezérli, hogy beosztottjait engedelmeskedjenek neki és hajtsák végre a feladatukat: tisztázzák a nevét, hiszen ő ártatlan. Persze az engedetleneket Reddman halálosan megbünteti.

A tovább mögött folytatom.

redd_inc_1.jpg

A hosszú bevezetőben tulajdonképpen az egész sztorit vázoltam, de azért nyugalom néhány apró meglepetésre számíthatunk és ezekre természetesen szükség is van, hogy ne fulladjon unalomba a dolog és szerencsére ez utóbbiról nem is igazán beszélhetünk.

Reddman karaktere érdekes, váltig állítja, hogy ártatlan, mindeközben különösebb lelkifurka nélkül végzi ki azokat a "dolgozókat", akik összegyűjtötték az öt hiba pontot - ezeket egyébként a homlokukba vésett strigulák jelzik - persze a miértre a választ meg fogjuk kapni.

A kivégzések szerencsére ötletesek és kapunk néhány elég durva dolgot is, tehát vérből nem lesz hiányunk, pedig őszintén szólva féltem tőle, hogy ilyen téren nem lesz túl kreatív a film, de kellemesen csalódtam, hogy csigázzam a kedélyeket megemlíthetném a szemkitépést, amit elég durván sikerült ábrázolni.

redd_inc_2.jpg

A "dolgozók" közül leginkább a főhősnőnk életét követhetjük nyomon, amivel az egyetlen baj, hogy sok mindent az ő szemszögéből látunk és legtöbbször őt követi a kamera, innen pedig könnyen kitalálhatjuk, hogy a többiek csak statisztálnak, egy horrorban pedig tudjuk mit jelent ez.

Egy cameo erejéig Tom Savini is feltűnik, aki most sem hazudtolja meg magát, valamint azért a főgonosz Nicholas Hope nevét is kiemelném.

redd_inc_3.png

A durva az egészben, hogy nyilván véresen és kifordítva, de azért jól jellemzi a film a munkáltató és beosztott közti viszonyokat és talán picit ismerős lehet a helyzet, szóval emiatt akár még fekete komédia jellege is lehet.

Valóban kellemeset csalódtam, hiszen elég alacsonyan voltak az elvárásaim és ennek ellenére bőven szórakoztató és izgalmas, valamint kellően brutális. A befejezés és a csavar mondjuk talán kifogásolni való, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Részemről 7 pontot megérdemel, hisz tudjátok szeretem túl pontozni az ilyen kis mókás darabokat.

Címkék: 2012 7/10 ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr625067754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása