Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 14. rész

2013.02.14. 21:26 monkeyJade

Supernatural 8. évad 14. rész letudva, és olyan szinten hozta vissza a Supernaturalba és a készítőkbe vetett hitemet, mintha csak az első évadot néztem volna.

Az utóbbi 3 rész konkrétan új lökést, új dimenziót adott a sorozatnak. Elgondolkoztam rajta, hogy mit is néztünk eddig? A Cseh kettőt talán, vagy egy párhuzamos univerzumot? Vagy mind a kettőt? De tény, hogy a készítők magukra találtak és lubickolnak az ötletekben. Rohadtul tetszik.

Visszahozták a lényegét a sorozatnak, amiért annyira menő volt, és amiért mindenki megszerette. Ez kell nekem! A bizalmam már majdnem teljes mértékben visszatért, de nem merek ódákat zengeni még, mert lehet, hogy ez után a szárnyalás után egy oltári nagy koppanással ér véget a részek óta tartó Supernatural életérzés! De bizakodó vagyok, és őszintén remélem, hogy Jeremy és a csapata pontosan tudja, hogy ez kell nekünk, rajongóknak! Mintha csak Kripke Mester tért volna vissza. Ez persze sajnos nincs így, de Jeremy úgy tűnik, tudja mi a dörgés, és lépjünk is rá ezekre a „dörgésekre”, mert akadt bőven a részben. Persze ismételten megpróbálom nem lelőni az összes „poént” a részből, de most nehéz lesz.

A folytatást a tovább mögött olvashatjátok.

SPN814HD_0761.jpg

Ha már a poénoknál tartunk az epizód elején Dean csak úgy tolta a jobbnál jobb szövegeket, beszólásokat és a tipikus Dean arcokat! Jensen Ackles már mesterévé vált a szerepének és úgy tűnt ezt az epizód forgatást nagyon élvezte, mert tökéletes Dean figurát láthattunk tőle. Minden erényével és minden hibájával együtt.

Sőt most még mélyebbre láthattunk a karakter lelkébe. Kiderült, hogy egészen jó szakács, vagy legalább is a hamburgere tökéletes és még Sam kényes ízlésének is megfelel. Vagy, hogy magáról és az édesanyjáról egy fényképet őrzött eddig valahol mélyen a holmija legalján és most, hogy végre akad egy biztos pont, egy otthon, ahová hazatérhet, az éjjeli szekrénykéjére tette a régi megfakult fotót. Dean érzelmes, na!

És igen, jól olvassátok, otthon! Ahogy már korábban is írtam, a Winchester bratyók megtalálták az otthonukat és be is rendezkedtek már benne. Dean saját szobát kapott, amibe természetesen azonnal becuccolt, sőt, olyan matraca van ami „emlékszik rá”… Ne kérdezzetek, majd Dean elmondja, ha megnézitek a epizódot. Óh, hogy kedvelem őt, és most végre önmaga. Köszönjük szépen az alkotóknak, hogy visszakaptuk Dean Winchestert! Külön köszönet Jensennek is mindezért.

SPN814HD_0099.jpg

De, ha már az idősebb tesót ennyire magasztaljuk ne feledkezzünk meg a fiatalabbról sem. Sam úgy tűnik elveszett a rengeteg tudás között, ami a bunkerjukban most mind csak az övé lehet. És él is ezzel a lehetőséggel. Nagyon úgy fest, hogy ő nem foglalkozik egy saját szoba adta kényelmi lehetőséggel, inkább a könyveket és az aktákat részesíti előnyben az ággyal szemben. Ami nem is baj, hiszen Sam Winchesterrről beszélünk. És most nem a folyton nyafogós, savanyú arcú Sammyről, végre ő is magára talált. A tudáshalmaz tetején ül, akár egy kis kakas. Ez az ő „szemétdobja” és örömmel kapargatja ki a fiókok legmélyéről vagy az polcok legaljáról azt, amit eddig nem tudott, vagy amiről még soha sem halott, és tesója rá is hagyja ezt. Dean inkább a piszkos munkát végzi. És van egy saját szobája is, ami sosem volt, miért is lapozgasson régi poros könyveket és uncsi aktákat, erre ott van Sam. És Jared tökéletesen hozza az okos, könyvmoly, tudálékos öcsikét, de ezért is kedvelem a fiatalabb Winchestert úgy. Bírom azt a nagyon okos fejét és úgy éreztem az első évadban vagyok, ha csak ránéztem a részben, és ittam minden szavát, akár csak Dean.

SPN814HD_0352.jpg

Hát így éldegélnek a tesók a „Batcave”-ben, de hogy mégse legyen olyan könnyű dolguk, Kevin telefonhívása felrázza őket ebből az unalmas, túlontúl normális életből.

Kevin… Ugye emlékszünk még rá? Ő az a srác, aki egy hajón bujkál Gareth oltalma alatt és próbálja megfejteni a kőtáblát, amivel örökre be lehet zárni a Pokol Kapuját és nem mellesleg próféta. Igen, ő az, dereng, igaz? Szóval a két tesó csomagol, Dean otthagyja az új szobáját és elindulnak Kevinhez, aki azzal a hírrel fogadja a Winchestereket, hogy megvan a megfejtés, hogyan is zárhatják be a Pokol Kapuját örökre. Természetesen ez így túl egyszerűnek hangzik és hiába örülnek a fivérek, azonnal ajkukra fagy a mosoly, amikor meghallják, hogy annak az embernek, aki erre vállalkozik, három próbatételen kell megfelelnie és, ha nem halt bele ezekbe a próbákba… Nos akkor talán lehetősége nyílik arra, hogy a Pokol Kapuját bezárhassa.

Na igen, nem egyszerű és természetesen nem olyan próbatételekről van szó, amit egy teljesen mezei, átlagos ember, lásd én, vagy te kedves olvasó, végig bírnál csinálni.

SPN814HD_0767.jpg

Az első mindjárt adott. Ölj meg egy Pokol Kutyát és mártózz meg a vérében. Hát igen. Az első akadály már meg is van. Ha nem kötsz alkut a Keresztúti Démonnal, vagy magával Crowleyval, rohadtul nem találkozol Pokol Kutyával, de ez a kisebbik baj, nem is látod őket. Így azért már sokkal másabb a leányzó fekvése, nem? A Winchester tesók is néznek egy nagyot először, de mivel róluk van szó, természetesen ez a két apró, ám nagy és lényeges probléma, nem gátolja meg őket abba, hogy ne próbáljanak megölni egy kutyulit. Így Sam addig kutat a neten míg fel nem tűnik neki egy család, ami felettébb érdekes módon jutott a vagyonához és furcsa módon 2003-ban… Ha utána számolnak, máris meg lehet az, hogy mostanában hol is lehet Pokol Kutya támadásra számítani.

Természetesen felkerekednek az Impalával és a család farmján elhelyezkednek, mint napszámos fiatalemberek s figyelik az eseményeket. Persze a gazdaság főnökének, aki egy nagyon helyes, fiatal nő, Dean egyből megtetszik és azt hiszem, hogy az idősebb fiú is egészen kedvet kap egy kis numerához a csajjal, de dolog van… és úgy tűnik, hogy az alku szálai szálak a lányhoz vezetnek.

Ám nem fogom elmesélni az egész sztorit, mert népmesébe megy át a történet. De lesznek Pokol Kutyák bőven, sőt egy eszköz is, amivel végre megláthatjuk őket. VÉGRE, mert többszöri szereplők voltak a sorozatban, de soha a büdös életben nem tudtuk eddig hogyan is néznek ki, de most vége a titkolózásnak!

SPN814HD_1401.jpg

Továbbá láthatjuk Sam Winchestert pincér, felszolgáló szerepben. Majd fültanúi lehetünk egy várva várt testvéri beszélgetésnek, illetve, úgy fogalmazok helyesen, hogy Sam elmondja a véleményét arról, hogy mit is gondol a testvéréről és igazából mennyire büszke rá. Kellett már egy kis testvéri összeborulás, még ha nem is tettekkel, de szavakkal. És egyet is értettem Sam minden egyes mondatával.

Majd láthattuk azt, hogy Dean terve arról, hogyan is válhat HŐSSÉ és mártírrá, darabokra hullik, és ez mindent megváltoztat a sorozatban.

Összegezve egy pergő, nagyon is erős Supernatural epizódot kaptunk, aminek a stílusa és a mondanivalója is az első és a második évadra hajaz, amivel nekem személy szerint semmi problémám sincs. Dean és Sam ismét igazi testvérként, zavaró tényezők nélkül, harcolnak egymás oldalán, egy családként. A kőtáblákat pedig egészen jól beleszőtték ebbe az „Egyetemesek” sztoriba.

SPN814HD_2224.jpg

Angyalok most sem voltak, de zene és jó csaj akadt! Pokol Kutyák elég kúlosak, és aki még nem tudná jön a 9. évad is. Igen hölgyek, urak, a héten a CW bejelentette, hogy lesz a 9. évad, és ha így haladnak s marad ez a színvonal, ami az utóbbi részekben megvan, maradok is a sorozatnál, és kérek még belőle. Természetesen arról nem szól a fáma, hogy a szereplők… vagyis rosszul fogalmazok, mely szereplőkkel találkozhatunk a 9. évadban, de most tartunk a 8. évad felénél, ki tudja, mi vagy ki jön még?

Jah és az osztályzatom egy bazi nagy csillagos ötös! Köszi az élményt az író és szereplő gárdának! Hajrá!

Folytatás sajnos csak hetek múlva, március 6.-án.

PS: Új a sminkes!
PS2: Impala olyan szépen fest a bunker bejáratánál.
PS3: Sam mikor szándékozik vetkőzni?
PS4: Dean olyan otthonosan mozog már az új kéróban, hogy szinte már cuki.
PS5: Megint megvolt a bújtatott meleg poén, ezeket is hiányoltam már.
PS6: WOW, mi volt az a végén…? MI VOLT AZ A VÉGÉN SAMMYVEL?
PS7: Dean egy ló szemébe nézve: "I hate you!"

SPN814HD_2427.jpg

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr95081015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása