Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 12. rész

2013.02.01. 21:10 monkeyJade

Supernatural 8. évad 12. rész megnézve, a végén pedig egy WOW is kicsúszott a számon. Azt gondoltam, hogy a Supernaturalból nem lehet már többet kihozni, de úgy tűnik van még az írók tarsolyában némi puskapor. Mert lássuk csak, mit is kaptunk ettől a résztől…

No azt a tovább mögött olvashatjátok.

SPN812HD_0209.jpg

Ok, tudom, varázslat. Gyerekes dolog. Harry Potter. De nem. Én úgy gondolom, hogy ez a Men of Letters szövetség jól hangzik. Elképzelésem sincs, hogy mit akarnak majd az írók ebből kihozni, de kifejezetten tetszik az új vonulat. Már eleget angyaloztunk, kell valami frissítő újdonság. És itt van. Örülök. És ujjongtam amikor a rész elkezdődött és megszólalt a „Saving people, hunting thing, the family business” mondat, emlékeztetve a régi szép időkre, mikor a Winchester fiúknak egész egyszerűen csak vadászgatniuk kellett, miközben az apjukat Johnt hajkurászták.

Engem ezzel az egy mondattal, na meg persze az első és második évados jelenetekkel, azonnal levettek a lábamról. És akkor még a rész el sem kezdődött, de én már tudtam, itt valami történni fog. És történt is.

Supernatural 8x12 samples (5).JPG

Henry Winchester berobbant a köztudatba. Nem gondoltam volna, hogy kiderülhet még a családfáról bármi újdonság is, de tévedni emberi dolog. A Winchesterek igazi kemény legények. Anyai oldalról vadászok, apai ágon pedig „varázslók” vagyis értelmiségiek. Ez kicsit olyan, mint a srácok természete. Lehet tippelgetni ki hasonlít jobban anyucira és ki a papára. És igen, Dean az igazi keménykedő rosszfiú anyukától örökölte a természetét, míg Sam úgy tűnik apai nagyapja génjeit kapta. Így már minden érthető. Nem igaz?

Kifejezetten tetszett ez az időutazósdi. Nagypapa menekül Abaddon elől 1958-ban és egy varázslat lévén unokái gardróbjából robban ki. Felnevettem, mert a két tesó arckifejezése ekkor örökre beleivódott az agyamba. És amikor egy ügyes trükkel Henry kiszabadult a bilincsből, amivel a srácok próbálták őt lefogni… Zseniális! Nagypapa respect! Igazi Winchester bravúr. De ezt is várjuk egy „varázslótól”. Majd, ahogy megjelent az ősi démon, Abaddon és bemutatott nekünk egy új trükköt is, amit eddig nem láttam démontól, vagy lemaradtam róla és elfelejtettem, de kétlem… Szóval nem is kell kiszállnia egy démonnak a megszállt testből ahhoz, hogy más emberek agyában kutakodjon. Csak egy kis fekete füstöt enged át az ember agyába és már kezdődhet is a moziműsor. A démon azt látja, amit az ember látott, majd a fekete füstöt szépen visszanyeli magába. Azt hittem már a démonokról sem tudunk meg újat, de megint csak tévedtem. Tetszett. Az írók nem tudom mennyit agyalhattak ezen, de ez az új gárda jól csinálja, amit csinál. Újdonságokat dobnak be és a rajongók örülnek ennek. Varázslók, gondolatolvasó démon.

SPN812HD_0562.jpg

Sőt, a legjobb és most tudom, hogy el fogom spoilerezni magam, de muszáj. Golyó hegyén démoncsapda?! WOW! Eddig ezt a trükköt sem láthattuk. Könnyű recept. Végy egy golyót, a hegyére véss egy démoncsapdát, majd lődd fejbe vele a démont, garantáltam soha többé nem száll ki a testből, plusz ha még le is fejezed, nyert ügyed van. Ez akkor használatos, ha a kés és a golyó sem segít… És Abaddonnál, mivel annyira ősi, sajnos csak ez használt. Mégpedig szuperul, bár a csinos test sajnos belehalt. De hát valamit valamiért.

Ilyen Henry története is. John Winchester azt gondolta, amikor kicsi fiú volt, hogy az apja csak lelépett, otthagyta őket, és ezért gyűlölte. De most kiderült, hogy a saját vérét mentette meg 2013-ban, ám sajnos ebből a harcból Henry már nem térhetett haza a családjához és a kis Johnhoz. Fránya dolog ez az időutazás. Dean sem rajongott érte soha sem és most is bőszen hangoztatta ezt.

És Dean… No meg Sam… A tesók végre úgy viselkedtek egymással, ahogy kell. Igazi testvérként. Nem nyűglődtek, nem nyomta őket a világfájdalom, egyszerűen csak igazi Winchester tesók voltak, ahogyan azt kell, és ahogyan szeretjük. Végre egy rész, ahol nem kell a folytonos nyavalygást hallani. Az előző részben is alakult a dolog, de most teljesedett ki. A Winchesterek végre Winchesterek. És Dean megint megmentheti Sammy seggét! Hiszen ez mindig is így volt és feltehetőleg ezek után is így lesz. Ezért nézzük! Vagyis ezért is.

Supernatural 8x12 samples (13).JPG

Összegezve, a rész kiváló volt. Mérföldekkel jobb, mint az eddigi 8. évados részek, pár kivétellel. Végre nem az angyal témán megy a sztori, de ok, aláírom, egészen biztosan visszakapjuk még Castielt és azt sem tudjuk mit is akar Naomi főangyalságasszony, ám kellett már egy jó kis frissítés. És megkaptuk. Egy családi titkot, amit még John sem tudott az apjáról, egy titkot, amit ha Henry elmondott volna a fiának, akkor talán soha sem láthattuk volna a tesókat vadászni. Hiszen tudni kell, hogy ebben a titkos szövetségben a Men of Letters-ben a tagok, hiába segítenek és tudnak minden igét és varázslatot, ki nem állhatják a „barbár” és „primitív” vadászokat. Óh, ha ezt John tudta volna… De nem tudta. És én örülök is ennek! Egy tény biztosan van. Ennek így kellett lennie. És így is lett. A két testvér vadász lett és unokái életét Henry mentette meg, úgy hogy fiát a múltban elhagyta örökre. Tragikus és micsoda szappanoperai sztori, de tetszik! Hiába, ez a Supernatural mitológia! Kissé bonyolult, de alapvetően nem kell hozzá sok ész. És ki akar gondolkodni? Csak élvezni szeretnénk a részeket és ez így is volt.

Bár, egy kicsivel több családi érzelmet akartam volna látni mind Henry mind a srácok arcán, de hát nem kaphat meg mindent az ember. Ha a Winchesterek találkoznak ritkán van összeborulás és most sem igazán volt. De Henry halála megható volt, ahogy fogta a két unokája kezét és örökre lehunyta szemeit Sam ölében. Szomorú.

Supernatural 8x12 samples (28).JPG

Tehát, a részre adok egy nagy ötöst! És remélhetőleg nem felejtődik el Henry kis szelencéje, a kulcs maga A Tudáshoz! Mert a készítők sajnos gyakran esnek abba a hibába, hogy jön egy remek ötletük és soha többé nem látjuk viszont. Én remélem, hogy ezzel az új dologgal, a Winchester örökséggel, amiben Henry haláláig hitt és védte, nem így lesz.

PS: A sminkes már megérett a kirúgásra.

PS2: Jared vagyis Sam Winchester felébredt „halottaiból” és nem csak lézengett a részben! Csoda! Hurrá és taps!

PS3: Azért Dean elküldhette volna a nagypapit a fenébe amikor parancsolgatott nekik, hogy hantolják ki a sírt.

PS4: Mikor vitte el Dean az Impalát egy ablakoshoz? Henry betörte a „Baby” ablakát… De valahogy Dean ebben a nagy rohanásban kicserélte az vezető melletti ablakot. Hmmm… Mikor?

SPN812HD_2266.jpg

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr685057311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása