Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 11. rész

2013.01.25. 07:41 monkeyJade

Supernatural 8. évad 11. rész, pipa. Sejtettük, hogy egy filler epizódot kapunk, az előzetesből ítélve és valóban így is lett. Bevallom, hogy mielőtt megnéztem volna a részt, lelkesen mentem fel a külföldi és a közösségi oldalakra ma reggel, hogy milyen fogadtatása is lesz az új epizódnak és örömmel tapasztaltam, hogy a rajongók nagy többsége pozitívan nyilatkozik, sőt egyesek megkockáztatták azt is, hogy a Supernatural történetének legviccesebb részét kaptuk az arcunkba. Így már tudtam, hogy egészen biztosan jó kis epizódot fogok látni a Winchester tesókkal és egy visszatérő szereplővel, Charlie-val, a vöröshajú, hekker lánnyal, akit régebbről már jól ismerhetünk. Szóval lelkesen vetettem bele magam az új részbe és most, hogy befejeztem elgondolkodtam…

A folytatást a tovább mögött olvashatjátok.

Supernatural 8x11 samples (36).JPGMiért is volt ez a rész annyira, de annyira, szinte „beste ever”? Vagy velem van a gond és az külföldi rajongókkal… Esetleg arról van szó, hogy engem ez a LARP vagyis Élőszereplős szerepjáték annyira nem köt le? Bár nem is ezzel volt a gond. De akkor mivel?

Hiszen az egyik kedvenc szereplőmet hozták vissza. Charliet, aki már azzal is hős, hogy nőként túlélte a találkozást a Winchester tesókkal. Sőt itt láthattuk a Holdak Királynőjeként és elég meggyőző volt az alakítása. Felicia Day, vagyis Charlie, remekül hozta a figurát és a játéka édes volt, mintha ezt az egész karaktert neki írták volna. Nem is tudnék mást elképzelni Charlie szerepére, csak őt! A „Béke Veletek Ribik” beszólásai a srácoknak, fenomenálisak! Az egyik legjobb női mellékszereplő karakter, aki valaha volt a sorozatban, és hogy őszinte legyek, a részt ő vitte el a hátán, különben az egész semmit sem ért volna.

Úgy érzem, ez az egész filler epizód csak egy dolog miatt jött létre. A rajongók miatt. Igazi „fan service” volt. A tesók beöltöztek. Szerep a szerepben. Dean kapott egy jó nagy fakardot és bőrcuccot, olyan Robin Hood féleséget. Sam, aki mint mindig, most is a megtestesült morcosság volt, és akinek még fáj Amelia elvesztése, ám igyekszik, TÉNYLEG igyekszik, hogy helyre álljon a rend a bátya és közte, pedig a legvégén bújt jelmezbe. És a legviccesebb jelent az egész epizód végéhez is fűződik.

Supernatural 8x11 samples (86).JPG

A Braveheart leglelkesítőbb jelenete, a SZABADSÁG elnyerésére, Dean Winchester előadásában, és amibe véletlenül egy frizbi is belekerül, persze nem a szerepjátékból, csak a parkban játszadoznak normális emberek is. Na, ez vicces volt!

Sőt, az idősebb tesó apró poénjai sem maradtak le. De akkor sem mondanám azt, hogy EJ, ez egy kimagasló rész volt. Pedig a készítők mindent elkövettek, hogy a rajongóknak kedvezzenek! Látszott az elkötelezettség, az hogy a nézők azt kapják, amire annyira vágytak már! Dean és Sam egy igazi beöltözős szerepjátékban. Elfekkel… Orkokkal… MoonDoorban! Mindent megtettek. Kedves is volt. Csak valahogy nekem nem jött át. De nem mondom, hogy rossz rész volt. Kellemes negyven perc volt. Eltelt.

Sőt kiderült, hogy még tündérek is léteznek. Igazából! Nem csak a szerepjátékban! Tetszett az is, ahogy Charlie felvállalja másságát, hiszen leszbikus. Talán ezért éli túl a részeket, amikben szerepel. Hiszen a legtöbb, ha nem az összes, női karakter meghal, ha csak a Winchester tesókhoz bármi köze is lesz, főleg Sam csajaira értem, bár Amelia még él… De ki tudja meddig? Nem igaz?

És ha már Sam. Belőle is többet ki lehetett volna hozni. Nem egy mufurc, egész rész alatt csúnyán néző, csak lézengő szereplőt. Mert már megint ezt láthattuk! Egyszerűen Sam Winchester karakterével már nem tudnak mit kezdeni az írók, de ha meg kiírják a sorozatból, vagy néplázadást kapnak… Vagy fel sem tűnik a rajongóknak. Egyszerűen nincs is ott az epizódokban mostanában, csak egy- egy villanásra. És ez nem Jared Padalecki hibája, ez az íróké. Én várnék a karaktertől valamit, és ha megkapnám, boldog lennék, de semmi. Pedig Sam karakterében mindig is volt kraft, de soha sem használták ki. Na, akkor kellett volna a rajongókat olvasni a neten és onnan szedni ötleteket. Nem pedig most egy darab „fan service” rész erejéig. Mindegy. Remélem még tudnak kezdeni valamit a kisebbik tesóval, mert fáj látnom ahogy elfonnyad az öcsike.

Supernatural 8x11 (1964).jpg

És ebben a részben Dean sem volt egy hűha. Ok, tetszett, a Robin Hood vagy mi a túró, öltözet. Bőr cucc! Jöhet! Kard! Jöhet! Főleg egy Winchesteren! De ennyi. Nem is tudom mit is mondhatnék róla igazán. Jó volt, szórakoztató, de nem több.

Óh eszembe jutott, hogy az egész rész mire emlékeztetett. A 1-2 évadra és ez hatalmas pozitívum és feljebb is ugrik így a ranglistán. Hármas fölét adnék így. Talán még a négyest is megadnám, ha egy kicsit előre ugrottunk volna a sztoriban. Mert beszéltek Kevinről, arról, hogy dolgozik, Garth megint hívta őket telefonon, sőt mi több, figyeli minden mozdulatukat, amiről a fiúk nem is tudtak, olyan „Bobby-san”, de alapvetően egy helyben toporgunk. Jah, tudom a filler részek már csak ilyenek. Ok, rendben, igazatok van.

Szóval… Valami kedveset akartak alkotni, nekünk rajongóknak, de nekem személy szerint nem jött be. Persze ez nem jelenti azt, hogy másnak is ez a véleménye. Értékelem a készítőknek ezt a fajta törekvését, (de én, mint csaj, ha nagyon szeretnék valamit, akkor még mindig Jared Padalecki felső teste többször is. Bocsi, megint kijött belőlem.) de valami mással kellett volna a rajongóknak kedveskedni. Ám, mint írtam a rész könnyen emészthető aranyos és szórakoztató.A Braveheart jelenet a végén meg tényleg roppant vicces lett és még a morcos Sam is beöltözve, kifestve várja a csatát MoonDoorban az Árnyorkokkal. Szóval tényleg kedves.

Supernatural 8x11 (2413).jpg

S így a végére... A tesók, úgy érzem kezdenek végre helyre rázódni és ez külön öröm nekem. Sam igyekszik, Dean megértő. Jó! Ritka, vagy talán még soha sem volt ilyen a sorozat történetében, de tetszik ez a vonulat. Legyen is így. Kapjuk vissza őket. Elég volt már abból, hogy folyton nyavalyognak. Nem?

PS: Értékelendő, hogy az elején az Impalában szólt a ROCK!
PS2: Remélem, Charlie még visszatér, és nem ölik meg.
PS3: A sminkes kezd magához térni.
PS4: Mi a fenéért kell Sam Winchesternek mindig olyan rohadtul randán néznie? Tudja valaki? Vagy csak az a bazi nagy világfájdalom ül ki az arcára folyton, heh?

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr35041943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása