Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Mad (2007)

Billy Zane a zombik ellen

2013.01.19. 18:51 Csabi87

the-mad-poster.jpgBilly Zane neve azt hiszem sokak számára ismerős lehet, hiszen megannyi filmben láthattuk már játszani és jó néhány - szerintem - emlékezetes alakítás is fűződik a nevéhez. Elmondhatjuk azt is róla, hogy horror szinten is akadnak produkciók, amelyekben tiszteletét tette. Ezek közül elsőként talán a Mesék a kriptából: Démon lovag című egész estés epizódját emelhetjük ki, de láthattuk a BloodRayne-ben, az Emlékekben, sőt tavaly A szobatársban is. Ezek mellett a produkciók mellett pedig egy 2007-es zombi vígjátékban, a The Mad-ben is feltűnt és itt a Démon lovaghoz hasonlóan viccesebb énjét is megcsillogtatta.

Történetünk baromi egyszerű, adott egy apa, aki barátnőjével, a lányával és a lánya idióta barátjával kirándulni indul a hétvégére. A dolog mondjuk már érdekes, mivel Apu szereti a lányát és a barátnőjét, a srácot viszont nem igazán. A lány meg szereti aput és a barátját, viszont az új anya jelöltet nem feltétlen csípi, de ez mondjuk kölcsönös. Ebből pedig már jól leszűrhetjük, hogy a kirándulás semmiképpen nem lenne zökkenőmentes. A bajt pedig csak tetézi, hogy az egyik álmos kis városkában megállva frissen átváltozott zombik seregébe futnak bele, akik pár perccel korábban még morcos vagy vidám helyiek voltak, csakhogy a fertőzött marhahúsi egy picit megfeküdte a gyomrukat...és BUMM! Zombik lettek.

Hőseink, ha már ott vannak, néhány megmaradt helyivel karöltve nyomban felveszik a kesztyűt a vérre éhező agyhalottak ellen, de egy ilyen csata természetesen nem járhat áldozatok nélkül.

Folytatás a tovább mögött.

- Őt is átváltoztatták!
- Nem, csak most ébredt!

A történet azt hiszem több szót nem is érdemel, hiszen az alapsztori ez, a későbbiekben pedig igazából semmi meglepő nem történik. Az ilyenkor szokásos kis mederben csordogál a cselekmény, viszont szerencsére poénnak és véres jeleneteknek sem vagyunk híján, ezek pedig mindenképpen hozzájárulnak ahhoz, hogy a fotelből felállva ne legyen rossz szájízünk, hanem elégedetten csapjuk össze a tenyerünket, hogy "basszus, egész fasza volt az a The Mad!".

the-mad-1.jpg

Tény, hogy nem a legjobb zombikomédia a piacon, sőt mi több igazán újat sem láthatunk benne, de a fényképezés ügyes, Billy Zane pedig véleményem szerint baromi sokat dob a hangulaton és bizony hozzá is tesz a dolgokhoz.

Szerencsére egyébként a többi színésszel sincs baj, mind a barátnő, mind a lány karaktere egész jó, sőt a lány barátja is teljesen korrekt, tényleg elég málé szájú, ügyesen teszi, amit tennie kell. Egyébként a lányhoz egy picit visszaugranék, őt ugyanis Maggie Castle alakítja, aki ismerős lehet a Todd and the Book of the Pure Evil című, szintén remek kanadai vígjátékból, csak ott fekete hajjal küzdött a gonosz elemekkel.

the-mad-2.jpg

A poénok mellett egyébként a zombik is a helyükön vannak, ijesztőek, gusztustalanok, néha kicsit ők is viccesek és tényleg nem sok kivetnivalót találtam ebben a filmben.

Nekem egészen bejött és a szűk másfél órás játékidő alatt egy másodpercet nem unatkoztam. Azt gondolom, hogy a zombi filmek kedvelői sem fognak csalódni a The Mad-ben, akik viszont sem az agyhalottakat, sem a picit bugyuta vígjátékokat nem kedvelik szerintem hagyják ezt is, mivel számukra nem feltétlen lesz igazán élvezhető. Viszont mivel én imádom az említett alműfajokat így a The Mad is megkapja a maga kis 7 pontját.

Címkék: 2007 zombi 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr114849810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása