Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 8. évad 10. rész

2013.01.18. 08:28 monkeyJade

Supernatural 8. évad 10. rész!

WOW. Hosszú, nehéz és várakozással teli téli szünet után végre tegnap este megérkezett az USA-ba, és ma már mi is láthattuk! Végre!

A tovább után jön a szokásos írás.

Supernatural 8x10 (2154).jpg

Nem is tudom mit vártam a résztől, igazság szerint csak a folytatás érdekelt, hiszen ott hagytuk abba, hogy Amelia megjelent…És erről jut eszembe, a rész előtti kis összefoglaló, a jó kis rock zenével, egészen ütősre sikeredett. Bejött, ahogyan sok minden más is ebben a részben, amiről nem mondhatnám, hogy hú de nagyon pörgős volt, engem mégis lekötött minden pici hibájával és minden erényével együtt.

De lássuk mik is ezek, anélkül, hogy túl spoilerezném a mondanivalómat. Remélem most is sikerülni fog, bár…

Ebben a részben aztán volt minden. Angyalok, démonok, CROWLEY, Benny, Kevin, említés szintjén Kevin mama is, GARTH szintén csak említve, de volt. Sam szerelme és természetesen a tesók is, akik, mint általában mindig, most  is a szokásos feszkóval egy egymás között próbálnak érvényesülni. Igaz, ez most sokkal komolyabb a két Winchester között, mint általában. Itt most nem csak Bennyről van szó, aki, embert ölt még az előző részben, egy vadászt, egy társat, és akit Dean védelmező szárnyai alá vett, tűzzel-vassal próbálja minél messzebb tartani tesójától, aki természetesen egy mozdulattal végezne vámpírunkkal, hanem ott van egy nő is aki, most kettőjük közé állt, és akibe úgy tűnik a fiatalabb tesó valóban beleszeretett.

Supernatural 8x10 (855).jpg

Amelia, aki férjezett, de ugyan azt érzi, mint Sam, szerelmes és a fiúval maradna… Ám, ez persze nem olyan egyszerű, hiszen a Supernaturalról és a Winchesterekről van szó. Sam igaz rögtön rohan a lányhoz, ahogy feltűnik ismét az életében, és természetesen, a hosszú kihagyás s vágyódás után, együtt töltenek egy éjszakát, de mégsem boldog egyikőjük sem.

Választás elé kerülnek… Mind a kettőjüknek más az élete, a fiúé veszélyes, Amelia pedig katonafeleség, házas. Nem könnyű. Megbeszélik, hogy találkoznak (nem csak egy éjszakára), és végleg együtt maradnak, mindegy milyen is az életük, miután mind a ketten átgondolják a dolgokat, de hogy ez a találkozás végül megtörténik-e vagy sem, nos az legyen titok, meglátjátok. De mivel ez a Supernatural, szerintem pontosan tudjátok a választ…

S ezzel hagyjuk is a nagy szerelmi vonalat, vessük bele magunkat az angyalok világába. Castiel ismét a színen és szó, ami szó egyre érdekesebb az új angyal szereplő Naomi. Vajon ki lehet, mi lehet ő? Talán egy Arkangyal, vagy talán maga Isten? Isten, női testben? Elgondolkoztató. Mégis mi az igazi terve szárnyas haverunkkal? Mit akar tőle? És miért nem emlékezhet Castiel azokra a tettekre vagy dolgokra amit Naomi sugall neki, vagy amit konkrétan parancsol? Hiszen ebben a részben Castielnek valami olyat kellett tennie, amit az új szárnyas megparancsolt neki… És, most talán lelövöm az egyik poént, de „tollas” haverunk angyalt ölt, méghozzá Alfiet. Ismerhetitek őt is. Szőke igazi kis angyal pofijú fiúcska, aki leginkább egy éttermi dolgozóra hasonlít és akivel Dean az árverésen akadt össze. Igen, ő az. Sajnos Crowley elkapta őt.

Supernatural 8x10 (1893).jpg

Crowley, óh, a kedvenc démonkirályom megint feltűnt és minden egyes pillanatát élveztem, míg képernyőn volt. Szegény Alfie annyira nem élvezhette, mint én, hiszen kínozták rendesen. És hogy miért is? A Pokol Királya tudni akarta hogyan is „működnek”, mi az angyalok, úgymond „operációs rendszere” és miközben Alfie szenvedett kimondott olyan dolgokat, amiket eddig sem mi, a nézők, sem Crowley, sőt még a Winchesterek sem tudtak az angyalokról. Csupa újdonság. De azt kell, hogy mondjam, örülök, hogy van még tartalék az új szerző gárdában. Alfie szegényem, nem tehetett róla, hogy a „windowsát” feltörték, de ezzel sajnos megpecsételte sorsát… Naomi kénytelen volt megöletni őt és a tettes Castiel lett. Viszont tetszett, hogy Cas elkezdett emlékezni az új angyali (vagy isteni) szereplőre. Kíváncsi vagyok, hogy mi sül ki ebből a vonalból. Érdekes. Nem vagyok nagy angyal rajongó, de tudnak még érdekességeket nyújtani nekünk ezen a vonalon úgy hiszem! Így aztán hajrá!

De ne csak az angyalokról, hanem kedvenc vámpíromról is essen szó. Mint írtam az elején ebben a részben mindenki feltűnt, aki csak számít, így természetesen nem maradhatott ki Benny, a vámpír, aki messze barátjától (és Sammytől) bujdokol. Igaz ebben a sorozatban semmi sincs messze, pár óra alatt a srácok bárhová elérnek az USA-ban az Implalával, ez nem lehet gond. Rohadtul kicsi ez az USA. Ja oké, ez mellékes, de nem így van? Benny. Szegény. Őszintén megvallva én sajnálom. Már annyira szerencsétlen, hogy tényleg, ha csak ránézek elszomorodok. Vagy rohadt jól altatnak, és én inkább erre tippelnék. Ki tudja? Azt hiszem Benny okoz nekünk, de főleg Deannek egy-két álmatlan éjszakát. Meglátjuk.

A rész leginkább a nagy búcsúzások része volt. Nem pörgős, de mégis haladtunk valami felé, valami új felé, amiről gőzöm sincs igazán mi is lesz. De úgy tűnik az írók - és ez a lényeg - nagyon is tudják. Szépen fel volt építve és érzem, hogy most haladunk, nem a vakvilágba, mint az előző évadokban, hanem valóban tudják mit is akarnak majd kihozni ebből az egészből a végén. És engem érdekel. Rohadtul érdekel! Sőt úgy érzem a régi Deant is visszakaptuk. Voltak pillanatok amik alatt én vinnyogtam a röhögéstől. Főleg Castiel és Dean kettősére gondolok. És voltak részek, amikor pedig a szívem szakadt meg… Még Ameliáért is. Fura, mi? Úgy érzem, találkozunk még azokkal, akiktől ebben az epizódban búcsúztunk. Nem mondok neveket, de nincs még vége… Vannak lezáratlan, elvarratlan szálak a búcsúzóknak is, jócskán.

Supernatural 8x10 (1633).jpg
Egy szó mint száz, BEJÖTT. Egy új kezdet, valami pedig véget ért. A Winchesterek ismét dübörögnek, bár már soha sem lesz közöttük az a megfoghatatlan valami, ami az első évadokban, hiszen nem is lehetne, annyi minden történt velük, de mégis együtt vannak. Tévéznek, boxot néznek… Sam kaját hoz, Dean sörözget…. Mi kell még így a végére kedvenc tesóinktól? Jó ez! Pihenjenek, készüljenek rá a következő részekre. Legfőképpen a következőre, amiben egy ismerőst köszönthetünk majd megint!
A promót elnézve pedig ismét egy filler rész lesz, de remélem tévedek, minden esetre viccesnek tűnik. Dean Robin Hoodnak vagy mi a szösznek öltözve… EZT AZONNAL LÁTNOM KELL! De csak egy hét múlva. Addig is… Adjunk egy „négy fölét” erre a mostani részre.

PS: A sminkesek összekapták magukat, már nem annyira sárgák a srácok.

PS2: Jared Padalecki álom testéből legközelebb tessék sokkal többet mutatni, mert így nem tudtunk, mi csajok, eleget nyáladzani rá, ok? Köszi!

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr885024586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2013.01.18. 08:49:10

Régóta vártam ezt ami evvel az évaddal eljött. Végre nyugodt szívvel ki tudok szállni. Kritikán aluli ez az egész már egy jó ideje. Persze lehet, hogy ez a rész jó lett. Viszlát Winchesterek! Jó pár kellemes órát szereztek azért.

monkeyJade 2013.01.18. 09:25:39

Én úgy gondolom hogy a kritikán aluli évad a 6. volt. Botrányosan gyenge. Örülök hogy erre az évadra végre új showrunnert kapott a sori. Kellett már egy új irány. Meglátjuk mi sül ki ebböl. De egy biztos legalább tart valamerre és kellemes szòrakoztató a srácok folytonos nyűglődéseit egymàssal meg màr megszokhattuk. Nem vàrhatjuk az első vagy a màsodik évados vadászatokat vagy a hangulatot mert az régen elveszett de azért így nézhető főleg hogy érdekesnek ígérkezik.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2013.01.18. 10:17:01

Én is úgy gondolom, hogy ez az évad összességében eddig sokkal jobb, mint a 6. volt, ahol az első rész volt értékelhető és kész. Ott bennem is többször megfordult, hogy abba hagyom - de mondjuk én gyenge vagyok ehhez :D
Most viszont tetszik, amit látok, mondjuk ezt a 10. részt még egyelőre nem néztem meg, de majd jövőhéten :)

süti beállítások módosítása