Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 horror-gonosz álarcban és anélkül - 2. rész

2013.01.06. 06:25 Csabi87

Tavaly november elején összedobtunk Nektek egy listát 10 gonoszról és megmutattuk, hogy a való életben, hogy is néz ki a filmekben általában álarc mögé bújtatott ábrázatuk.

A tízes lista már akkor is szűk volt, hiszen sokan lemaradtak róla, ezért úgy gondoltuk, hogy igyekszünk bővíteni a korábbiakat, így ezúttal is 10 horrorfilmből ismerős gonosszal készültünk. Kezdjünk is bele.

Kane Hodder - Jason Voorhees

Kane Hodder picit kakukktojás, hiszen már az előző összesítésben is helyet kapott, akkor Victor Crowley-ként tettünk róla említést, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a megtermett színész többször bújt Jason Voorhees bőrébe is, egészen pontosan négy alkalommal. Persze Mr. Hodder ezenkívül is kivette a részét a horroriparból, hiszen többször alakított sorozatgyilkost és gonosztevőt, de jó néhány produkcióba ugrott be akár pár perc erejéig is. Ennek fényében talán az sem csodálkozhatunk, hogy idén a tervek szerint 8 filmben is láthatjuk majd hosszabb-rövidebb ideig.

01. Jason Voorhees - Kane Hodder.jpg

Doug Bradley - Pinhead

A novemberi lista egyik nagy hiányzója Doug Bradley volt, akinek a fejére 8 alkalommal biggyesztettek tűket, hogy újból és újból eljátszhassa Pinheadet a kenobiták vezérét. Az '54-es születésű brit színész első komolyabb szerepe is Pinhead alakítása volt, ezzel a karakterrel pedig örökre összeforrt a neve, persze nem hiába. Viszont ne skatulyázzunk, mert a művész urat néhány Clive Barker feldolgozásban is láthattuk, illetve legutóbb a Halálos kitérő 5. részében alakított álarc nélküli gonoszt és nem is kérdés, hogy azt a filmet egyedül vitte el a hátán.

01. Doug Bradley - Pinhead.jpg

David Hadinger - The Reeker

Folytassuk sort egy szintén kopasz színésszel, aki mondjuk eddigi két delikvensünkkel ellentétben nem futott be nagy karriert, sőt horror szinten csak egyetlen egy filmben "láthattuk". David Hadinger a The Reeker - A halál szaga című horrorban alakította a csúfondáros gonoszt ezentúl menően pedig néhány sorozatban kapott epizódszerepeket és a filmográfiáját ezzel nagyjából le is zárhatjuk.

03. David Hadinger - The Reeker.jpg

Kevin Peter Hall - Predator

Semmiképpen nem szeretnénk kihagyni Kevin Peter Hall-t sem, aki két alkalommal is magára öltötte az ijesztő Predator jelmezt és nem kímélte az ellenlábasait sem. Sajnos az élet viszont Hall-t nem kímélte, aki 35 évesen halt meg AIDS-ben. Horror szinten egyébként még az 1980-as Fenyegetésben és a Monster in the Closet-ben láthattuk többek között, bár egyik esetben sem főszerepben.

04. Kevin Peter Hall - Predator (1987, 1990).jpg

Tim Curry - Pennywise

Ismét egy nagyobb névhez, egy ismertebb karakterhez érkeztünk. Az 1946-os születésű Tim Curry arcát 1990-ben mázolták fehérre, valamint a dolgot rikítóan piros hajjal és hasonló színű nózival toldották meg, ahogy azt Stephen King is megálmodta. Véleményem szerint telitalálatról beszélhetünk, mert ha Freddy Kruegert csak is Robert Englund alakíthatja, akkor Pennywise megtestesítője pont annyira csak Tim Curry lehet - persze egészen addig, amíg nem jön egy remake. A színész nevével egy rahedli produkció stáblistáján találkozhatunk, sok esetben kölcsönözte a hangját mesehősöknek, animációs filmek karaktereinek. A magyar készítésű Gingerclown-ban egyébként szintén találkozhatunk majd a hangjával, ami pedig szintén érdekes lehet, hogy horrorban először 1978-ban láthattuk egészen pontosan a Gyilkos kiáltásban, de nem az az ijesztgetős fajta. Kár.

05. Tim Curry - Pennywise - It.jpg

David Cronenberg - Dr. Philip K. Decker

David Cronenberg neve a horrorrajongók számára biztos, hogy ismerősen cseng, ha valakinek mégsem ugrik be, hogy kiről van szó pár címmel segítenénk: Paraziták, Veszett, Porontyok, Videodrome, A légy és még sorolhatnánk. Számtalan remek horror rendezője az úr, aki néha-néha fel is tűnik egy-egy produkció kisebb szerepeiben, például annak idején a Jason X-ben is láthattuk, viszont mostani filmünk címe, amiben álarcos gonoszt alakított az Az éjszaka szülöttei című Clive Barker feldolgozás és rendezés, amelyben mondjuk korábbi alanyunk Doug Bradley is ott volt.

06. David Cronenberg - Dr. Philip K. Decker (Nightbreed).jpg

Scott MacDonald - Jack Frost

Ha tél, akkor hóemberek - még ha az idő nem is adja - ha hóemberek akkor Jack Frost, ha Jack Frost, akkor Scott MacDonald. Horror szinten mondjuk máshonnan nem igazán ismerhetjük őt, bár ettől függetlenül egy foglalkoztatott emberkéről van szó, de leginkább drámákban, filmsorozatokban tűnt fel, illetve előszeretettel kölcsönzi hangját számítógépes és hasonló játékokhoz. Legközelebb pedig a The Big Bad City című krimiben láthatjuk, persze nem hóemberként, hanem detektív "maskarában".

07. Scott MacDonald - Jack Frost.jpg

Robert Z'Dar - Maniac Cop/Matt Cordell

William Lustig és Larry Cohen gyilkos rendőr karaktere Matt Cordell, a mániákus zsaru 1988-ban tűnt fel először a mozivásznon, aztán pedig még két alkalommal visszatért, hogy rendet tegyen - az utolsó rész minőségét mondjuk ne firtassuk, kár volna. A halálból visszatérő és kicsit megáporodott rendőrtisztet Robert Z'Dar keltette életre minden alkalommal, ami nem is csoda, hiszen a szerepet szinte rászabták. Horrorszinten egész sok helyen láthattuk volna, de filmjeinek többségét itthon nem mutatták be, pedig ott volt a Zombiegeddonban, a Super Hellben vagy legutóbb a Little Creepsben, míg legközelebb az A Blood Storyban és a Monsters on Main Street című horrorokban láthatjuk.

08. Robert Z'Dar - Maniac Cop - Matt Cordell.jpg

Tyler Mane - Michael Myers

Michael Myers az előző listánkon már szerepelt, viszont akkor nem Tyler Mane képviseletében, ugyanis a Rob Zombie-féle újrákban már Mr. Mane-re osztották az álarcos gyilkos szerepét. Talán senkit nem lep meg az a tény sem, hogy az úriember profi pankrátor, az eredeti neve pedig Daryl Karolat - na jó ez utóbbi meglepő lehet. A film szakma persze őt is felfedezte, hiszen a Halloween-filmeken túl is feltűnt itt-ott, például a grúz készítésű 247°-ben is, de a szakma annyira megtetszett hősünknek, hogy a Compound Fracture című horrorban társíróként is láthatjuk majd a nevét.

04. Michael Myers (új részek) - Tyler Mane.jpg

Jonathan Breck - Jeepers Creepers

Mai utolsó gonoszunk Jonathan Breck az Aki bújt, aki nem gonosza, aki az idén tervezett harmadik részben is visszatér. Egyébként gondoltátok volna, hogy anno az Emmanuelle című filmsorozatban is feltűnt? Bár,ami talán érdekesebb, hogy az első horror, amiben szerepet kapott az a 2000-es Óriáspókok volt, majd ott volt még a kétes hírű The Caretaker, meg a rövidke Into Shadows is, tehát semmi eget rengető, de talán a harmadik bujkálás kapcsán ismét előtérbe kerül Breck neve.

10. Jonathan Breck- Jeepers Creepers.jpg

Ennyi fért a mai tízes listára és az a helyzet, hogy néhány név, arc és álarc még biztosan lemaradt, de sebaj, így legalább lesz okunk egy következő lista összeállítására is. Kommentben persze jöhetnek a tippek most is.

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr844999658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K-ED 2013.01.06. 10:20:10

Aranyos kis lista :)) Következő részben lehetne mondjuk a Boogeyman megformálója, Chucky hangjának kölcsönzője, vagy épp A Dög-sorozat szereplői :)))

Tblog 2013.01.06. 16:42:01

Pinhead a legjobb filmgonosz. >:D

toge96 2015.01.06. 16:41:45

Freddy? Mondjuk szerintem jó sokan ismerjük itt Robert Englund eredeti arcát is, de akkor is hiányolom a listáról. Amúgy szép kis gyűjtemény, várom a folytatást.

süti beállítások módosítása