Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rövidfilm ajánlók: Fűrész (Saw)

2013.01.02. 10:11 SZANDRA

James Wan és Leigh Whannell egy olyan saga-t indítottak útjára még 2004-ben, ami meghatározta azóta a horrorgyártások menetét és rögtön hírnevet is szereztek maguknak ezzel a produkcióval. Megélt a film néhány folytatást, minden bőrt lehúztak róla, amit csak tudtak, és bár a további részek messze nem érik el az első rész színvonalát (a 2. és a 3. rész nagyjából megközelíti), mégis hatalmas népszerűségnek örvend a mai napig.

Azonban Jigsaw története nem itt kezdődött... 2003-ban a szerzőpáros és az akkori ausztrál stáb leforgattak egy 10 perces rövidfilmet, ami jóformán a film egy részletét mutatja be, kicsit másként ábrázolva, hiszen jóval alacsonyabb költségvetéssel kellett dolgozniuk, de Wan tehetsége már itt is kezd kibontakozni. Ebben a cselekményben David (Leigh Whannell, aki a nagy filmben Adamet játszotta) és egy nyomozó ül egymással szemben, a rendőr pedig faggatja mi történt vele. Ekkor a flashbackből kiderül, hogy David-et elrabolta Jigsaw "játszani", ki kell szabadulnia a csapdából, úgy hogy a szerkezet kulcsa egy másik férfi testében van, aki nem tud mozogni, viszont ennek ellenére él. Ugye mennyire kísértetiesen hasonlít Amanda csapdájához az első részből?

Emellett már az azóta híres aláfestő zenék is felcsendülnek a rövid produkcióban, az alkotógárda már ekkor szinte összeállt, és innen vette hivatalosan kezdetét a Fűrész-sorozat a vásznon. Valamint egy kis érdekesség még 2002-ből, ahogyan felvázolták az első részben szereplő mosdó területét:

furesz.jpg

· 1 trackback Címkék: rövidfilm ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr934892360

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.02. 11:52:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása