Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Initation: Silent Night, Deadly Night 4 (1990)

A folytatás???

2012.12.26. 19:10 Csabi87

silentnight-4-poster.jpg1990-ben Brian Yuzna vette át a Silent Night film rendezői posztját, az a Yuzna, akitől a Bride of Reanimatort, a Dr. Halál filmeket vagy a Holtak tavát is láthattuk. Olyan rendező, aki a horrorban otthon van, bár véleményem szerint túlságosan kiemelkedőt nem sikerült alkotnia, de a B-horror is horror, sőt sokszor élvezhetőbb mint egy A listás alkotás.

Sajnos a Silent Night, Deadly Night 4. felvonása is abszolút a B kategóriát képviseli, bár ezen meglepődnünk se kell, hiszen talán már így volt ez az első rész esetében is. A nagyobb baj, hogy ennek a produkciónak a címén túl semmi köze nincs a szériához. Míg a második és harmadik rész valamelyest igyekezett úgy csinálni, mint ha egy folytatás lenne, addig a negyedik meg sem próbálja, sőt mi több a karácsonynak is hangyafasznyi szerepe van. Ez pedig véleményem szerint elég szomorú. Főleg annak fényében, hogy a történet elég unalmas, többnyire érdektelen, csak úgy, mint a két dimenziós karakterek, számomra kis túlzással egyetlen értékelhető dolog volt,:Reggie Bannister feltűnése.

De nézzük a sztorit.

Adott egy újságíró lány, aki nem igazán tud érvényesülni a szakmában, a legjobban talán azzal jellemezhető ez, hogy az egyik munkatársával, a már befutott paprika jancsival fekszik össze, illetve talán azzal is, hogy rátalál egy egész ígéretes témára, de gyorsan lepöccintik róla, hogy majd a nagyágyúk megcsinálják és így övék lesz a címlap is. Hősnőnk, Kim persze nem akar ebbe beletörődni és úgy dönt maga jár a dolog végére, amely valóban érdekes: egy lány spontán meggyulladt majd lezuhant a tetőről és szörnyet halt/égett, egy rakat kérdést hagyva maga után. Kim nyomozni kezd, de sajnos olyan dologba gabalyodik, amelyet maga sem gondolt volna.

A tovább mögött folytatom.

Nyomozós, misztikus, télapó és majdhogynem karácsonyi feeling nélküli produkció ez, amely közben picit az volt az érzésem, mintha egy Amerikai pite sokadik folytatást néznék, amelynek a címén túl nem sok köze van az eredetihez. Pont ez történik itt is. Az egyetlen összefüggés talán a korábbiakkal kapcsolatban, hogy itt is van egy Ricky nevű karakter, de nem a korábban megismert öcs az, hanem egy kopaszodó idióta.

A történet maga pedig rém unalmas. Kim eleinte nyomozgat, majd rábukkan a fura könyvárusok kis seregére, akikről az első másodpercben lerí, hogy szektások, de a kis hülye liba csatlakozik hozzájuk, majd jól be is szopja, hiszen csak a baj lesz.

Őszintén szólva nekem ez az egész szektás dolog fura volt, hiszen tényleg lófasz köze nem volt a karácsonyhoz, meg úgy semmihez, hiszen ez a sztori önmagában is elég ingatag volt.

silentnight-4-1.jpg

Néhány izgalmasabb jelenet és gyilkolás akadt, de ez mondjuk a minimum, azokért pedig kár megnézni az egész filmet. Sajnálom, mert erősen bíztam abban, hogy a téma váltás ellenére azért kisül ebből valami jó, vagy szerethető, de nem így történt.

A kukacos jelenetek, illetve az, amikor Kim néha elkezdett átváltozni azok rendben voltak, egész jó effekteket varázsoltak a szemünk elé, ezek miatt a 3 pont járna is ennek a 4. résznek, viszont elég szomorú, hogy ennyire szájon szarták az előzményeket és egy akármit hoztak helyette össze.

Véleményem szerint a széria leggyengébb epizódja ez, szóval igen csak hanyagolható, helyette inkább együnk másfél óráig bejglit, az eredmény ugyanaz lesz: egy nagy adag kaka.

Címkék: 1990 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr344977354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása