Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Dolog: Északi Rémálom (2011) – The Thing: A Northman Nightmare

Előzményképregény a Dologhoz

2012.12.25. 15:22 Herschmi

thing-nn-00-hun.jpgA 2011-ben debütált John Carpenter klasszikus scifi-horrorjának az előzményfilmje, amely pár nappal a ’82-es eredeti mozi előtt játszódik, de igazából felfogható egy remake-ként is. A premier előtt jelent meg ez a képregény, gyakorlatilag amolyan prológusaként az egész történetnek.

A sztori az első évezredben játszódik, szóval csak cirka 1000-1500 évet ugrottunk vissza az időben. Viking hajó fagy jégbe az Északi-tengeren, így útjukat gyalog kell folytatniuk. Több száz kilométeres utazásuk célja, hogy felkeressenek egy kolóniát Grönlandon, amellyel megszakadt a kapcsolatuk. Csapatuk már az odafelé vezető úton megfogyatkozik, egyik emberük elvesztik, bár ekkor még csak véletlen balesetnek gondolják az esetet. Menetelésük közben furcsán letarolt fákat látnak és furcsa, nem embertől, nem is állattól származó csontokra bukkannak. A faluba érve öt nőt találnak össz-vissz, akik elmesélik, hogy a lakók egymást mészárolták le. Történetüket nem tudják befejezni, mivel egy riadt férfi rohan ki az egyik házból és kétségbeesve győzködi hőseinket, hogy ne higgyenek az asszonyoknak, mert ők öltek meg mindenkit. Ekkor kezdődik el a filmekből ismert paranoid hangulat, mikor senki sem bízhat senkiben és mindenki szemmel tart mindenkit.

Folytatás a tovább mögött.

2011 októberében jelent meg a Dark Horse Comics jóvoltából ez a füzet. Igazából most sem leszünk semmivel sem okosabbak, csupán annyival, hogy már a vikingek korában is ott volt az űrhajó.

Nem igazán fogott meg olvasás közben, valahogy nem volt hangulata. A történetben pedig egyáltalán nem értettem azt, mikor az űrhajó kiemelkedik a jégből és lezuhan. Ha valaki felfogta azt a 2 oldalt, akkor világosítson már fel a pontos részletekről.

A képregényre a komor színek és szürkés árnyalatok jellemzőek, amelyek szerintem egyáltalán nem mennek az északi sarki tájhoz, inkább vakító fehéret kellett volna használniuk. A rajzok jók, egyetlen problémám, hogy nagyon keveset látni az idegent és az őt ábrázoló grafikák lehettek volna részletesebbek. Nagy kedvencem mindkét film, így vérzik a szívem, de 4 pontnál többet nem tudok adni neki.

A halozsak.hu oldalon olvashatjátok el és tölthetitek le magyarosítva, az alábbi linken.

Címkék: képregény könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr24744415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása