Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Blood Runs Cold (2011)

Baltás gyilkos svéd módra

2012.12.12. 19:12 Csabi87

blood-runs-cold-poster.jpgAz északiak azt hiszem remek horrorfilmeket tudnak készíteni, hiszen a táj már ad egy varázst az egész produkciónak, illetve a történet is általában tartogat valami izgalmat, egy kis északi ízt, amitől ezek az alkotások általában a szívünkbe lopják magukat.

Viszont előfordulhat az is, hogy az ötletgazdák egy már jól bekoptatott történethez nyúlnak és nem is igen formálják azt a saját képükre, hanem csak elénk dobnak egy tucathorrort, amit mi vagy szeretünk, vagy - és ez a gyakoribb - pedig a hócipőnk van tele vele.

A Blood Runs Cold sajnos az utóbbi kategóriába tartozik, ugyanis Sonny Laguna rendező és kis barátai nem igen próbáltak kitenni magukért és csak egy megszokott slashert igyekeztek az arcunkba tolni, de mondom, hogy miről is van szó pontosan:

Adott egy Winona nevű leányzó, aki valamiféle művész és fontos tudni, hogy jól megy neki, viszont szegény lelkem stresszes életét él, ezért úgy dönt, hogy leutazik ügynöke erdei házikójába, hogy ott lazuljon és pihenjen egyet. A hatalmas hóban picit nehezen, de csak rálel a lakra, sőt az esti ivászat alkalmával volt pasijával és annak debil barátaival is összetalálkozik, a kocsma bezárása után pedig felhívja őket magához, hogy ne legyen egyedül és folytathassák a beszélgetést. Igen ám, csakhogy a ház egyébként sem volt már eddig sem üres, ugyanis egy álarc mögé rejtőző, baltás gyilkos is bejutott, aki felettébb szeretne végezni hőseinkkel és azok IQ szintjét elnézve nem is lesz nehéz dolga.

A tovább mögött folytatom.

A slasher azt hiszem azért jó alműfaj, mert talán itt találjuk a legtöbb egymásra hajazó alkotást és ennek ellenére azért mindig vevők vagyunk egy jó kis kaszabolásra. Persze ez nem csoda, hiszen gyilkosaink kreativitása általában nem ismer határokat, viszont el kell, hogy szomorítsak mindenkit, mivel a Blood Runs Cold nem igen próbál kreatív lenni, sőt egy az átlagosnál talán rosszabb darabot kapunk.

Karaktereink közül főhősnőnk Winona nem rossz, olyan kis cuki, lehet őt sajnálni, talán még az expasit is, mert az meg kicsit szerencsétlennek tűnik, azonban a haversrác egy idegesítő barom. Viszont ezzel együtt is a szereplőkkel ilyen téren nagy baj nincs, viszont végtelenül buták. Az egyik jelenetben az expasi kint pisikél, amikor benéz az ablakon és odabent látja mulató társait, míg az emeleti ablakban egy alakot vesz észre. Elrakja a kis farkát, bemegy és lefekszik aludni, egy szót nem szól arról, hogy odafent van valaki. Nooormális az ilyen? Ezen kívül egyébként meg sem lepődik rajta. Gondolom Svédországban mindennapos, hogy nagy darab, fura alakok vannak az emeleten, lehet rájuk kabátot rakni, jól megtartják, aztán ha kell ránk is adják, jobb ez, mint a sima fogas...

bloodrunscold-2.jpg

A fényképezés is elég borzalmas. Olyan független filmes hangulata van, de a rosszabbik fajtából. Lehet egyébként, hogy Michael Bay volt a példakép, mert az akciósabbnak szánt jeleneteket fél centiről látjuk, csak míg Baynek ehhez van megfelelő technikája és hozzáértése, addig itt ez kurvára hiányzik és csak felidegesítjük magunkat.

A gyilkolásokból kevés van. Nem is csoda, hiszen az elején akad egy kóbor jelenetünk, ott ölnek - ez egyébként még jó is és meghozza a kedvünket a folytatáshoz - azonban mivel csak 4 hősünk van, így gonoszunknak nem igen van sok dolga, illetve a kreativitással is akadnak gondjai, hiszen a halálozások közül talán egy volt izgalmas, a többi nem igazán hozott lázba. Bár ami a készítők javára szól, hogy legalább vérből van elég.

A fikázás után pedig jöjjön egy kis hab erre a szarul sikerült tortára, ugyanis gonoszunk nem rossz, sőt kifejezetten érdekes lenne, ha az unalmas karakterek helyét rá is szántak volna egy kis időt. Hogy kicsoda, hogy miért csinálja ezt, meg egyáltalán mi is ő pontosan. Ezek számomra nem derültek ki, de érdekeltek volna.

A szexjelenetek kedvelői egyébként örülhetnek, itt is akad ilyen, sőt cicit is látunk, de ez egy slasher esetében egyébként is alapkövetelmény. Hát nem?

Ami a pontokat illeti négyet tudok adni a Blood Runs Cold-nak. Lehetett volna sokkal jobb is, de egynek talán még így is elmegy, igaz szűken.

Címkék: 2011 svéd film slasher 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr364914730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

judisz 2012.12.12. 19:47:11

Nem mostanában láttam,de azt hiszem volt 1 rész ami annyira felb*szott,hogy majdnem kikapcsoltam. Kint volt a jelenet azt tudom,de spoiler nélkül nem tudnám rendesen leírni,mert csak halvány emlékeim vannak róla :D A főszereplők szerintem egytől 1-ig hulladékok voltak. A háttérsztorit én is hiányoltam,talán értékelhetőbb lett volna tőle az egész.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.12.13. 08:35:54

@judisz: no, akkor legalább azt hiszem nagyjából megint egyetértünk :D :) Igen, hát a film megmutathatta volna, hogy szarból, hogy lehet várat építeni, mert szerintem benne volt a dolog, ehelyett megmaradt annak, ami :) Mondjuk szerencsére nem a legrosszabbak közé tartozik :D

süti beállítások módosítása