Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Éjfél – Kísértethistóriák Könyvajánló 7.rész

P. Mérimés – XI. Károly látomása

2012.12.01. 16:30 Herschmi

ejfelkisertet.jpgProsper Mérimée Párizsban született 1803-ban és Cannes-ban hunyt el 1870-ban. Regényeket és novellákat írt. A Kísértethistóriák című kötetbe ez a nyúlfarknyi írása került be. Sajnos ennek a novellának sem találtam az első megjelenéséről információt.

Az 1600-as évek második felében járunk a Svédországban. Károly keménykezű uralkodó volt, felrúgta az alkotmányt is és egyeduralmat gyakorolt. Felesége halála megrázta. Egyik este Gróf Brache-sal és udvari orvosával ült nyugtalanul szobájában. A palota ablakán kinézve világosságot látott a szemben lévő Rendek Termében. Maga akart utánajárni, így felköltötték a kulcsárt és kinyittatták vele a termet. Az előszobába lépve már kísérteties dolgokat láttak. A falak fekete függönyökkel voltak letakarva és a félelem mindannyiukon eluralkodott. A díszterembe érkezve ugyanúgy feketével borított falakat láttak és teljesen kivilágított helységet tele emberekkel. Az emelvényen holttest, mellette gyászolók és bírák, egy pad előtt pedig megkötözött rabok.

A folytatás a tovább mögött.

Spoiler!!! III. Gusztáv halálát látjuk, és a gyilkosok kivégzését, így több mint 100 évet ugrunk 1792-be. Álarcos királyként ismerték, mivel a halálos merényletet egy álarcosbálon szenvedte el. Spoiler vége!!!

Rövid és egész jó novella, bár az én tetszésem nem nyerte el teljesen. Ettől függetlenül szerintem egy próbát mindenkinek megér. 5 pontot adok neki.

A novellát itt olvashatjátok.

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr204765327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása