Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A gyilkos médium (2012) - Red Lights

Természetfeletti erők: csalás, vagy ámítás?

2012.11.27. 18:57 Jason13

A_gyilkos_medium_magyar-plakat.jpgRodrigo Cortés 2010-ben igen nagyot robbantott (ha nem is anyagilag, de kritikailag) az Élve eltemetve című thrillerrel, ahol Ryan Reynolds küzdött az életéért egy koporsóban. Ezek után nem meglepő, hogy a rendezőnk legújabb projektjéhez nagyobb költségvetést és több neves színészt kapott, hiszen a producerek meglátták benne az aranytojást tojó tyúkot. Kár, hogy A gyilkos médium végül nem tudott megfelelni az elvárásoknak, legalábbis széles körben.

A történet középpontjában egy pszichológus és a segédje áll, akik paranormális dolgokról próbálják lerántani a leplet, azaz ahogy az eredeti cím is jelzi, a természetfeletti jelenségekben keresik az úgynevezett "Vörös foltokat". Miközben ők nyomozgatnak, újra visszatér a köztudatba egy rég visszavonult médium, Simon Silver, aki állítólag szakmája legjobbja. Főszereplőink érdeklődését is felkelti a férfi, így el is kezdenek kutakodni utána, de ezzel elég nagy bajba is sodorják magukat, hiszen mi van akkor, ha a médium tényleg emberfeletti erővel bír és ezt beveti az utána kutakodók ellen is?

De Niro a Gyilkos médiumban.jpg

Folytatás a tovább mögött.

Ennek a filmnek a "végzetét" a túlságosan magas elvárások okozták, hiszen Cortés igen magasra rakta a lécet előző munkájával, azt pedig most nem sikerült megugrania. A közönség pedig elvárásait ahhoz a mozihoz igazította, így nem is csoda, ha sokan csalódtak A gyilkos médiumban. Legalábbis sikertelenségét én ezzel tudnám magyarázni, mivel maga a film egyáltalán nem rossz.

A sztori egész érdekes, egész jól is lett megírva, főleg az első egy óra. Bár, meg kell hagyni, itt elég lassan követik egymást az események, de ezzel nincs gond, hiszen eközben megismerjük a karaktereket, a foglalkozásukba is betekintést nyerhetünk, sőt, itt-ott még feszült képsorokkal is találkozhatunk. A baj ott kezdődik, hogy ezután elkezd ész nélkül kapkodni a film, így az utolsó 20-30 perc egy katyvasszá válik, emiatt pedig az a kevés feszültség is kihal belőle, ami ezelőtt még meg volt. És ezen már a befejezés fordulata sem segít, ami nem sikerült rosszra, de az elbaltázott utolsó jelenetek miatt már nincs meg a kellő súlya.

Cillian Murphy Gyilkos médium.png

Ez az egy nagy hibája van ennek a produkciónak, minden más úgy ahogy rendben van benne. Például a színészi játékkal egyáltalán nincs baj, de hát ez elvárható De Niro-tól vagy Weaver-től, ahogy Cillian Murphy-től is. És maga a rendezés se rossz, Cortés azért itt is hozza a formáját, csak ugye aki egy Élve eltemetve szintű alkotást vár, az csalódhat.

Mégpedig azért, mert ez egy régi vágású misztikus thriller, lassú történetvezetéssel, jó színészekkel és kellemes hangulattal. Halálra ijedni senki nem fog rajta, ahogy állak koppanásától se lesz hangos a moziterem, de egyszeri szórakozásnak azért bőven megteszi.

Értékelés: 7/10

Évszám: 2012
Játékidő: 113 perc
Rendező: Rodrigo Cortés
Forgatókönyv: Rodrigo Cortés
Szereplők: Cillian Murphy, Sigourney Weaver, Robert De Niro

Címkék: thriller 2012 amerikai film 7/10 spanyol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr874922081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása